Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

16.1.08

Rootlessroot

Λίντα Καπετανέα
Η Λίντα Καπετανέα αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης το 1994. Μετεκπαιδεύτηκε, ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ, στο Merce Cunningham studio, το Movement Research και το Dance Space στη Νέα Υόρκη, όπου επίσης συνεργάστηκε με την χορογράφο Irene Hultman.
Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες χορού ( Χορευτές, Sine Qua Non, κ.α.) συμμετέχοντας και σε παραστάσεις στην Ευρώπη, ενώ το 2002 το Υπουργείο Πολιτισμού της απένειμε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας. Από το 2002, η Λίντα Καπετανέα είναι μέλος της ομάδας ULTIMA VEZ του Wim Vandekeybus συμμετέχοντας στις παραστάσεις Blush, Sonic Boom και Pure, αλλά και στις ταινίες χορού Blush kai Here After. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει προσκληθεί να διδάξει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Πειραματική Ακαδημία Χορού στο Salzburg-SEAD, Κρατική Σχολή χορού της Βουδαπέστης, Dance perfect studio-Dot504 - Prague) ενώ από το 2006 αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ROOTLESSROOT, με την οποία έχει παρουσιάσει τα έργα «Sudden Showers of Silence», «Holdin Fast», Installation «Burned tree is visiting Athens before next summer», «100 Wounded Tears», «UNA» (Unknown Negative Activity).

Jozef Frucek
Ο Jozef Frucek αποφοίτησε από την Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Bratislava, ολοκληρώνοντας εκεί και την διδακτορική του διατριβή το 2002. Από το 2006 αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Ως δάσκαλος, συνεργάζεται επίσης με πολλούς οργανισμούς και ιδρύματα στο εξωτερικό, όπως η Ακαδημία Μουσικής Χορού και Θεάτρου της Μπρατισλάβα, η Κρατική Σχολή Xορού της Βουδαπέστης, το Dance perfect studio-Dot504 στη Πράγα, το Βασιλικό Φλαμανδικό Θέατρο (ΚVS) των Βρυξελλών, η Πειραματική Ακαδημία Χορού στο Salzburg-SEAD, το Danscentrum Jette στις Βρυξέλλες.
Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο ερευνητικό πρόγραμμα Fighting monkey (εφαρμογή της μεθοδολογίας των πολεμικών τεχνών στην εκπαίδευση χορευτών και ηθοποιών).
Ως performer, είναι μέλος της ομάδας ULTIMA VEZ του Wim Vandekeybus με συμμετοχή στις παραστάσεις Blush, Sonic Boom, και στη ταινία χορού Blush.
Έχει συμμετάσχει διεθνώς σε μεγάλα θεατρικά και χορευτικά έργα, σε πειραματικές και ερευνητικές ομάδες, έχει κερδίσει βραβείο νέων χορογράφων.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ROOTLESSROOT, με την οποία έχει παρουσιάσει τα έργα «Sudden Showers of Silence», «Holdin Fast», Installation «Burned tree is visiting Athens before next summer», «100 Wounded Tears», «UNA» (Unknown Negative Activity).

Rootlessroot
-«SUDDEN SHOWERS OF SILENCE» (60min) 2007
-«HOLDIN FAST» (60 min) 2007
-INSTALLATION in Benaki Museum «Burned tree is visiting Athens before next summer» 2008
-«100 WOUNDED TEARS» (70min) 2008-2009
-«UNA» (Unknown Negative Activity) 2009 Premiere 23 of April 2009