Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

29.1.08

Ομάδα Χορού X-Art

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Κατερίνα Ανδριοπούλου
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το London Contemporary Dance School (The Place), με «Bachelors of Honors» στο Σύγχρονο Χορό το 1995.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ομάδας χορού X-Art, την οποία ίδρυσε με την Αιμιλία Κορφιά, το 2000. Η Ομάδα X-Art επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 2001 έως και το 2006. Από το 2000 έως σήμερα έχει χορογραφήσει για την X-Art τα έργα σύγχρονου χορού για παιδιά: «Τα Μάγια της Πεταλούδας», «…και ζήσαν αυτοί καλά ..», «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο», «To άγαλμα που κρύωνε», «Σταχτοπούτα», «Μικρός Πρίγκιπας», & το χορευτικό δρώμενο «Οι κόρες της Ευρώπης».
Το 2008 χορογράφησε το έργο «Όλιβερ Τουίστ» για την Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών R.A.D. που ανέβασε ο Ελληνικός Σύλλογος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου.
Σαν χορογράφος έχει συνεργαστεί επίσης με το Κ.Θ.Β.Ε., το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας- Θεατρική Διαδρομή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών-Θεατρικό Σανίδι, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών- Θέατρο Αγορά , το Θέατρο Αργώ, την Παιδική Αυλαία, την ομάδα f-Ήβη, τη Melissa Art School, το Δημοτικό Παιδικό Θέατρο Κορυδαλλού, το Rainbow Theatre κ.ά. στα έργα: «Του Κουτρούλη ο Γάμος», «Μαγικός Αυλός», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «΄Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα», «Η Καλλιπάτειρα στο Φως της Ολυμπίας», «Lord of the flies» κ.α.
Σαν χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες σύγχρονου χορού LOAD Dance Company και Koffee Klub Dance Company στα πλαίσια των φεστιβάλ «RESOLUTIONS» και «Dance World 96» στο Λονδίνο και Leena Patela Dance Company στα πλαίσια του Glastonbury Arts Festival.
Υπήρξε μέλος του Szeged Contemporary Ballet (1998-99) της Ουγγαρίας, συμμετέχοντας σε έργα των: Juronics Tamas, Joseph Tmim και Uri Ivgi.
Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με την Ομάδα Χορού X-Art, το Εθνικό Θέατρο (σε χορογραφίες Κων/νου Ρήγου) την Εθνική Λυρική Σκηνή (σε χορογραφίες Πέτρου Γάλλια), την Ομάδα Χορού Syndram της Χρυσηίδας Λιατζιβίρη κ.ά.
Διδάσκει σύγχρονο χορό από το 1996: Young Place (The Place) και City & Islington College στο Λονδίνο, DAN.C.CE, Χοροκίνηση, κ.ά. στην Αθήνα.
Έχει δώσει σεμινάρια και εργαστήρια χορού για παιδιά στην Ελλάδα και την Αγγλία, ενώ το 2000 έλαβε μέρος ως βοηθός της Iris Tomlinson, διευθύντριας του Young Place του Λονδίνου σε σεμινάριο διδασκαλίας για παιδιά στην Αθήνα.
Το 2008 προσεκλήθη από την Εθνική Ομάδα της Ουαλίας «Diversions» να αναλάβει την εκγύμναση των χορευτών κατά την παραμονή τους στην Αθήνα για τις παραστάσεις της Ομάδας στο Κέντρο Τεχνών.
Έχει δώσει εργαστήρια κίνησης και χορού στο θέατρο ως προσκεκλημένη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Αθηνών (2006 και 2008).
Από το 2005 διδάσκει στη Δραματική Σχολή της Έλντας Πανοπούλου «Melissa Art School».

Ομάδα Χορού X-Art
• «Τα Μάγια της Πεταλούδας» (2008) βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Φ. Γκ. Λόρκα.
• «… και ζήσαν αυτοί καλά» (2006) Παραμύθι που γράφτηκε ειδικά για την X-Art από τον Γιάννη Καλατζόπουλο.
• «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο» (2005) βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ.
• «Το άγαλμα που κρύωνε» (2004) βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Χ. Μπουλώτη.
• «Σταχτοπούτα» (2002-2003) βασισμένη στη μουσική του κλασικού έργου του Sergei Prokofiev.
• «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (2001-2002) βασισμένο στο ομώνυμο έργο του A. S. Exupery.
• «Οι Κόρες της Ευρώπης» (2001) Χορευτικό δρώμενο που παρουσιάστηκε στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2001, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρών (Απ΄ ευθείας τηλεοπτική μετάδοση ΕΤ1- Ιανουάριος 2001).