Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

11.1.08

Ομάδα Synthesis 748

Σπύρος Κουβαράς
Performer, χορογράφος, γραφικός σχεδιαστής
Γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1977. Είναι απόφοιτος της σχολής AKTO ART AND DESIGN και είναι επίσης πρώην αθλητής υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα ορμώμενος από το διαρκές ενδιαφέρον του για τη σύγχρονη τέχνη και τα πεδία πειραματισμών που προσφέρονται από τον σύγχρονο χορό, εστιάζει σε αυτόν και σπουδάζει σύγχρονο χορό, Physical Theatre και μοντέρνα Μιμική, στην Αθήνα και το Παρίσι.
Είναι απόφοιτος της European Academy of Physical Theatre of Paris, και κάτοχος του διπλώματος της ακαδημίας με ειδική μνεία της κριτικής επιτροπής. Σπούδασε επίσης στο National Centre of Danse στο Παρίσι , δίπλα στις ομάδες A Fleur de Peau, Theatre du Mouvement καθώς και στη σχολή Micadanses όπου και συνεργάστηκε με διάφορους καθηγητές (Α. Richard, Α. Dreyfus, Δ. Namura, S. Fratti, Σελ. Decina, C.Barbara). Εγκατεστημένος στο Παρίσι μαζί με την στενή συνεργάτη του Korina Kotsiri, ιδρύει την ομάδα Synthesis 748 και αρχίζει την προσωπική του έρευνα πάνω στην «καθαρή φυσική υπόσταση της κίνησης». Ενδιαφερόμενος για την σχέση μεταξύ σύγχρονου χορού, εικαστικών και ηλεκτροακουστικής μουσικής, δημιουργεί υβριδικά έργα όπου χορός, εικαστικές τέχνες, φωτισμοί, σκηνικός χώρος και σύγχρονη μουσική, διασταυρώνονται μεταξύ τους. Στόχος της δουλειάς του είναι η δημιουργία «χορογραφικών εγκαταστάσεων» όπου η κίνηση είναι μέσα στην εικόνα και αυτή η κίνηση είναι που δονεί την εικόνα.
Η δημιουργική διαδικασία της ομάδας είναι βασισμένη στην προσέγγιση της φιλοσοφίας, στον πειραματισμό, καθώς και στην αναζήτηση νέων μορφών χορογραφικής δημιουργίας, χρησιμοποιώντας μια προσωπική αντικομφορμιστική γλώσσα που καταρρίπτει τα σύνορα μεταξύ σύγχρονου χορού και performance.
Μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει 4 παραγωγές, τις οποίες και έχει παρουσιάσει σε θέατρα, μουσεία και φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ευρώπη (International Visual Theatre of Paris, Art House Theatre, Stadtmuseum of Dusseldorf, Theatre of Gif -sur - Yvette, Espace Chateau Landon, Theatre Bertin Poirée κλπ).
Είναι καθηγητής στο Arts Center of Gif- sur -Yvette στο Παρίσι από το 2005.


Ομάδα Synthesis 748
2009: Απομόνωση σε έναν άπειρο χώρο
2007: Αντιχαριτωμένο
2006: Γέννηση
2006: Εγώ, είναι ένας άλλος...


Καλλιτεχνική διεύθυνση: Σπύρος Κουβαράς
Βεϊκου 109, Αθήνα 1146
Τηλ: 210 2132557, 6939769081
synthesis748@yahoo.com