Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

19.1.08

Paracoon Dance Co

Ανθή Θεοφιλίδου
Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ-ΤΡΑΣΤΑ. Φοίτησε 1 χρόνο στη Δραματική Σχολή της Νέλλης Καρρά ΑΡΧΗ και σπούδασε με υποτροφία στην Rubin Academy of Pauce στο Ισραήλ. Έχει συνεργαστεί ως performer-χορεύτρια με τη Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, με Έλληνες και Ισραηλινούς χορογράφους όπως: Nive, Shengfild, Amir Colban, Πέτρος Γαλιάς, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Νατάσα Ζούκα, Αντιγόνη Γύρα, Αγγελική Στελλάτου κ.α..
Έχει διδάξει physical theatre στο τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως βοηθός του ηθοποιού της Theatre ole Complicite, Κώστα Φιλίπογλου.
Η Ανθή Θεοφιλίδου διδάσκει αυτοσχεδιασμό και κίνηση στη δραματική σχολή ΙΑΣΜΟΣ. Ακόμη διδάσκει σύγχρονο χορό στην σχολή χορού ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ.

Γιάννης Μάντσης
Σπούδασε στο Εργαστήρι Υποκριτικής Τέχνης του Άκη Δαβή και παράλληλα ασχολήθηκε με τον χορό.
Συνεργάστηκε ως performer-χορευτής με τις ομάδες χορού Αίρεση, Μϋία, Μονόγραμμα, ’Ιασις, Χ-ART, Όνειρο, ΟΜΑDANCE και ΑΚΙΝ.
Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τον θίασο «Αρόδον» και την Θεατρική Ομάδα του Πλουτάρχου Καϊτατζή.

Paracoon Dance Co
Η χοροθεατρική ομάδα Παρακούν είναι μια νεοσυσταθείσα ομάδα που λειτουργεί από το 2006. Όλα γεννήθηκαν από την ανάγκη να προσθέσουμε λίγη χαρά και ανεμελιά στην ζωή μας προσκαλώντας ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την καλλιτεχνική τους παιδεία-τεχνική, να παίξουν μαζί μας, να εκφραστούν, να αυτοσχεδιάσουν και να μοιραστούν συναισθήματα και ανάγκες. Στην συνέχεια μας γεννήθηκε η διάθεση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να μιλήσουμε για όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά, καταστάσεις που μας κάνουν να νιώθουμε μόνοι, απροστάτευτοι και χωρίς όνειρα. Αυτό, αθώα, μας οδήγησε όλους μαζί στην δημιουργία μίας παράστασης με τίτλο Δε βαριέσαι… που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ροές στα πλαίσια της διοργάνωσης Μηνάς Χορού 2008.
Εκ των υστέρων, διαπιστώσαμε πως όλα αυτά αποτελούν μόνο την αρχή μιας πορείας που στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό καθημερινών θεμάτων και μη, στην ένταξη της πίστης και της ελπίδας στην ζωή μας, στο να χρωματίσουμε τις στιγμές μας και εν τέλει στο να ξαναβάλουμε λίγη ποίηση στον στυγνά ρεαλιστικό τρόπο ζωής μας.
Πιστεύουμε πως η καλλιτεχνική εξέλιξη και η δημιουργική ελευθερία ανήκουν σε όλους. Πως είναι αποτέλεσμα της χαράς και της σταθερής επαφής των ανθρώπων που απαρτίζουν μια ομάδα. Πως το παιχνίδι και το πείραμα αποτελούν την πρώτη ύλη και το όχημα για την ανάδειξη της μοναδικότητάς του κάθε ανθρώπου μέσα σ΄ αυτή την ομάδα.
Παραγωγές:
- Η νύχτα του Χάρολντ Πίντερ, 2009, ….. Στούντιο Κινητήρας.
- Δε βαριέσαι…, 2008, Θέατρο Ροές.


Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ανθή Θεοφιλίδου & Γιάννης Μάντσης
Αλκυόνης 2-4, ΤΚ.10444, Αθήνα
Τηλ: 6983506921, 6977976645
paracoon.dance.co@gmail.com
www.paracoon.com