Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

4.1.08

Patra s Dance Theatre

Ρούλα Μαυριοπούλου
Γεννήθηκε στην Πάτρα τo1974. Aποφοίτησε από την επαγγελματική σχολή χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Συμμετείχε σε διεθνή σεμινάρια (Κλασσικό–Σύγχρονο-Χορογραφία–Ρεπερτόριο). Χορεύει στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Μπαλέτα–Όπερες–Musicals), στην ομάδα σύγχρονου χορού του Χάρη Μανταφούνη την ομάδα Seresta dance company και την ομάδα Πρόσκαιρη Σύνθεση. Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή στο Αρσάκειο Ψυχικού και κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό σε σχολές στην Αθήνα.
Ιδρύει στην Πάτρα το Dance studio διοργανώνοντας παράλληλα και σεμινάρια με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και καλείται ως βοηθός χορογράφου της ομάδας σύγχρονου χορού του Χάρη Μανταφούνη.

Patra s Dance Theatre
Τίτλος: B&W (black &white )
Έτος: 2007
Τόπος: Πάτρα
Χώρος: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών
Πρόκειται για ένα έργο που πραγματεύεται τις αντιθέσεις. Αντιθέσεις που προκύπτουν μέσα από την παράλληλη πορεία δύο ανθρώπων ή ακόμα και αντιθέσεις που αντιμετωπίζει κανείς στη διαδρομή της ζωής του. Κύρια πηγή έμπνευσης η ευεργετική ή καταστροφική σύγκρουση αντίπαλων συναισθημάτων, διαθέσεων, επιθυμιών που βιώνει η κάθε οντότητα καθημερινά, η αέναη πάλη με τους συνοδοιπόρους μας, αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Το σώμα μεταλλάσσεται συνεχώς για να εκφράσει εσωτερικές διαμάχες. έχει τον απόλυτο έλεγχο και αφήνεται να παρασυρθεί, καταπιέζεται και απελευθερώνεται, προσπαθεί και εγκαταλείπει, επιθυμεί και απορρίπτει, χαίρεται και λυπάται, προσμένει και αδιαφορεί, συμπορεύεται και απομονώνεται, καθοδηγεί και καθοδηγείται, αγαπάει και μισεί. Αποτελεί ένα εύπλαστο υλικό ικανό να αποδώσει την ίδια τη ζωή που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε λευκές και μαύρες στιγμές.