Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

3.1.08

Ομάδα Χορού ΑΚΙΝ

Μαρίνα Μαυρογένη
Γεννήθηκε στην Αθηνά το 1972.
Άρχισε χορό σαν αντίδοτο στην πλατυποδία από το νηπιαγωγείο. Η πλατυποδία έφυγε αλλά ο χορός συνεχίζει να την βασανίζει, με αποτέλεσμα από το 1993 να τρέχει σε σεμινάρια χορού, με δάσκαλους (-ιατρούς) όπως: Claude Brumanchon και Benjamin Lamarche, Lutz Foster, Wendy Peron, Thomaw Thayer, Kurt Koegel, Norbert Servos, Soumako Koseki, Paul Douglas, Jeremy Nelson και άλλους πολλούς πάντα καταξιωμένους.
Το 1994 κάνει την πρώτη της χορογραφική απόπειρα, φιλοξενούμενη από την ομάδα σύγχρονου χορού «Μετακίνηση», στο Ανοιχτό θέατρο της Ηλιούπολης, με τίτλο χορογραφίας Παραμύθι. Η εγχείρηση πέτυχε, η ασθένεια παραμένει.
Το 1996 συμμετέχει στο διαγωνισμό Νέων Χορογράφων Ραλού Μάνου, δίνοντας για πρώτη φορά την ονομασία « Α ΚΙΝ» στην ομάδα και παρουσιάζει χορογραφική δουλεία με τίτλο: Nula Rosa Est., όπου περνάει και τον πρώτο κύκλο του διαγωνισμού.
Το 1997 αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού «Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϊμόνδου Ντάκαν» και ιδρύει, επίσημα πια, με την συνεργασία τεσσάρων χορευτριών την Ομάδα Σύγχρονου Χορού ΑΚΙΝ, αποδεχόμενη το ανίατο της ασθένειας της.
1999, κατόπιν προτροπής των φίλων της, καταφεύγει στον βελονισμό, παρά την εκ γενετής φοβία της για τις βελόνες. Το 2001 ο βελονισμός την οδηγεί στην ενασχόληση της με τα μπαλόνια σε παραστάσεις όπως: DANCE AND GO, Από Μηχανής Θέατρο και Ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει, Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη (στα πλαίσια του Μήνα Χορού).
Το 2003 το Υ.Π.Π.Ο. την επιχορηγεί για να σωπάσει. Σε πείσμα όλων τσαλαπατάει το πράσινο των θεάτρων «Νέου Κόσμου» και «Κάτια Δανδουλάκη» με τις ευλογίες της πολιτείας και του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Έχει δε το θράσος να απαγορεύει στους θεατές την απόλαυση που ίδια καρπώνεται με το συμβολικό κατά τα λεγόμενα της τίτλο: Μη Πατάτε Το Πράσινο.
Το 2004 γίνεται μέλος της ένωσης μοναχικών γυναικών και αποφασίζει να μοιραστή τον πόνο της και με γυναίκες του εξωτερικού δημιουργώντας ένα έργο με τίτλο Μ’αρέσουν οι άντρες παρουσιάζοντας το, στην Πλατφόρμα που διοργανώνεται στο «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», στο πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο Γκάζι, αλλά ταξιδεύει και στην Πράγα.
Κανένας όμως δεν την άκουσε και η ατυχήσασα νεανίς την πάτησε. Το Υ.Π.Π.Ο. την επιχορηγεί για να πάψει να νιώθει μοναξιά, εκείνη το σέβεται, και δεν νιώθει.
Αποφασίζει να ασχοληθεί με την ιστορία, δυστυχώς χωρίς θεραπεία.
Το 2005 με συνέπεια στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και χρόνο πέφτει με τα μούτρα στο διάβασμα και χορογραφεί για την «Α ΚΙΝ» πάντα, ένα έργο με τίτλο: Τάγμα Ιπποτών. Το παρουσιάζει σε διάφορα θέατρα όπως «ALTERA PARS» (στα πλαίσια του Μήνα Χορού με τις ευχές από το Σ.Ε.Χ και το Υ.Π.Π.Ο), στο «Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου» ( 1ο Πανόραμα Σύγχρονου Χορού), στη Θεσσαλονίκη (1st Balkan Perfoming Arts Market), επιχορηγείται ξανά από το Υ.Π.Π.Ο για να σταματήσει να ταλαιπωρεί συντελεστές, χορευτές, κοινό.
Το 2006 όλοι οι άνθρωποι που ήταν κοντά της τόσα χρόνια αλλά και καινούριοι, προσπαθούν να της συμπαρασταθούν. Αφήνουν της δουλείες τους και ασχολούνται με ένα καινούριο έργο που σύμφωνα με τους γιατρούς αν πετύχει, εκείνη θα πάψει να χορογραφεί.
Το έργο φέρει το τίτλο: OZLAND και παίζετε κατόπιν ειδικής συμφωνίας στο Θέατρο ALTERA PARS για δέκα παραστάσεις. Εκείνη δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον πια., το Υ.Π.Π.Ο. έχασε τα ίχνη της και γι αυτό λέγετε ότι δεν της έδωσε και επιχορήγηση. Βέβαια την επιχορήγησαν ιδιωτικοί οργανισμοί, αλλά τα κέντρα ιατρικής περίθαλψης και μαζοχισμού είναι ασύμφορα.
Την διετία 2007-09, χορογραφεί ακόμα. Διοργανώνει σεμινάρια, συνεργάζεται με δήμους και χορογραφεί τελετές έναρξης Μαραθωνίου, ταξιδεύει στο εξωτερικό, και έχοντας στην κατοχή της και ένα σόλο με τίτλο “suicide”, αναγκάζει όλους τους συντελεστές φίλους της και συνεργάτες να αυτοκτονήσουν.
«Το προσωπικό βίωμα δημιουργεί εσωτερικότητα στη τέχνη», υποστηρίζει.
Ο θεός είναι μεγάλος, υπάρχει περίπτωση να μην ξαναδημιουργήσει;

Ομάδα Χορού ΑΚΙΝ
2008: Τελετή έναρξης 26ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
2007: Τελετή έναρξης 25ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
«Τ ΙΠΟΤΑ», Χορογραφία: Ελένη Κορέλη
"SUISIDE”, Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
2006: « OZLAND» ,Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
2005: «Μ’ αρέσουν οι άντρες», «Τάγμα Ιπποτών», Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
2004: «...DID IT» , Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
2003: « Μη πατάτε το πράσινο», Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
2002: «Ό, τι ανεβαίνει κατεβαίνει», Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
2001-2002: «Dance and Go», Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
1999-2000: «...και κολύμπα», Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
1998: «Ουρανόχρους», Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
1997: «NULA Rosa Est», Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη
1994: «Παραμύθι», Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαυρογένη Μαρίνα & Κορέλη Ελένη
Ακτή Θεμιστοκλέους 140, Πειραιάς 18539
Τηλ: 6976334315, 6972336489
E-mail: akindance@mailbox.gr
Web-site: www.akin.gr