Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

12.10.08

Running Sushi



Η Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού παρουσιάζει την παράσταση “Running Sushi” του γνωστού αυστριακού χορογράφου Chris Haring και της ομάδας Liquid Loft.
Η Liquid Loft ερευνά επί σκηνής το μονοπάτι των Samurai, ασκείται στο Feng Shui στο κυβερνοχώρο και ψηλά άλματα chopstick μεταφέρουν τους performers σε κλασικά Pas de Deux.
Το Running Sushi δεν εξελίσσεται γραμμικά με προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά κόβεται σε διάφορες σκηνές. Οι θεατές επιλέγουν την αλληλουχία και τη σειρά των 12 σκηνών όπως η σειρά σε ένα εστιατόριο sushi, όπου ο πελάτης επιλέγει διάφορα κομματάκια. Με αυτό το σύστημα κάθε βράδυ οι θεατές δημιουργούν μια νέα ιστορία αλλά παραμένει η επίδραση του pulp fiction και δημιουργεί την ιστορία στο μυαλό του θεατή ανεξάρτητα από τη σειρά των σκηνών.
Με αυτό το τρόπο το Running Sushi θέτει το ερώτημα στο πως δεχόμαστε και αντιλαμβανόμαστε στην εποχή μας τη παράσταση και το χορό.
Η εικόνα αντιγράφεται και εξελίσσεται έτσι ώστε να επιστρέψει στη δική της δυσδιάστατη πραγματικότητα. Η παράσταση προκύπτει ως εξέλιξη μιας εικόνας φιγούρας Manga,προσπαθώντας να αποκαταστήσει την κίνηση στο προσωπικό της είδωλο που έχει που έχει καταστεί ακατανόητο, με σκοπό να γραφεί μια πιθανή ιστορία για μια μελλοντική ύπαρξη στην οθόνη.
Η εμπειρία και πραγματικότητα της επικοινωνίας μετακινούνται συνεχώς προς μια δυσδιάστατη επιφάνεια
Ο όρος »superflat«, που επινοήθηκε στην Ιαπωνία κατά μεγάλο λόγο από τον Takashi Murakami, δεν περιγράφει μόνο το κωμικό ή το Manga ως μέσο επικοινωνίας αλλά το χαρακτηρίζει επίσης ως μια κοινωνία με ισοπεδωτική αντίληψη του μετά-μετά μοντέρνου – μια έμπνευση για μια αλληλουχική παράσταση.

Συντελεστές
Περφορμανς - Χορογραφία: Stephanie Cumming, Johnny Schoofs
Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Ιδέα, Χορογραφία: Chris Haring
Ήχος: Glim/Andreas Berger
Δραματουργία, Φωτισμός: Thomas Jelinek
Σκηνογραφία: Annja Krautgasser
Comics: Bert Könighofer
Βοηθός/Χορός: Matthew Smith
Φωτογραφίες: Michael Loizenbauer, Chris Haring
Διοργάνωση: Marlies Pucher, Line Rousseau

Παραστάσεις:
Κυπριακή Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008
2η παράσταση: Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008
Ώρα: 20:30
Και οι 2 παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού, Αντρέα Δρουσιώτη 17 ανώγειο, Πλατεία Ηρώων 3040, Λεμεσός
Πληροφορίες & Εισιτήρια: τηλ: 96447763
Τιμή Εισιτηρίων: €12-€20
info@dancehouselemesos.com
www.dancehouselemesos.com