Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

7.10.08

Η Κλυταιμνήστρα της Μάρθα Γκράχαμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών



Με την Κλυταιμνήστρα της Μάρθα Γκράχαμ, σε παγκόσμια παρουσίαση αναβίωσης της ιστορικής παραγωγής του 1958, ανοίγει ο Kύκλος Χορός στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το έργο, το μεγαλύτερο σε διάρκεια που χορογράφησε η εμβληματική αυτή προσωπικότητα της ιστορίας του σύγχρονου χορού, θα παρουσιαστεί από την Ομάδα Χορού Μάρθα Γκράχαμ στις 23, 24 και 25 Οκτωβρίου, δυο μήνες πριν την αμερικανική του πρεμιέρα, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στο Κένεντι Σέντερ της Ουάσινγκτον.

Οι εκδηλώσεις αυτές της Ομάδας Χορού Μάρθα Γκράχαμ πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Δήμου Αθηναίων.
Με τις παραστάσεις αυτές, η Ομάδα Χορού Μάρθα Γκράχαμ γιορτάζει τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την πρώτη παρουσίαση του έργου. Οι παραστάσεις αποτελούν συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Paul Szilard Productions της Νέας Υόρκης και την Attract Productions και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το John F.Kennedy Center και τον φιλανθρωπικό Σύλλογο «Κρίκος Ζωής».

Οι παραστάσεις της Αθήνας καθώς και αυτές που θα δοθούν στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζουν μια μεγάλη περιοδεία σε όλο τον κόσμο που θα αρχίσει από την αμερικανική πρωτεύουσα και θα συνεχιστεί με παραστάσεις σε: Νέα Υόρκη, Βοστόνη, Σικάγο, Λος Άντζελες, Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Σίντνεϊ, Μελβούρνη, Πεκίνο, Τόκιο και αλλού.
Εκτός από τη χορογραφία, την υπογραφή της Μάρθα Γκράχαμ έχουν και τα κοστούμια της παράστασης. Η μουσική είναι του Αιγύπτιου συνθέτη, Χαλίμ ελ-Νταμπ, τα σκηνικά του Αμεκανο-Ιάπωνα γλύπτη Ιζάμου Νογκούσι, μόνιμου συνεργάτη της, και οι φωτισμοί του Ζαν Ρόζενταλ.

via Newsroom ΔΟΛ