Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

26.5.10

[Or Maybe Not] & Χαρά Ιωάννου - a Few Ways to Remember

flyerfront

Η περφόρμανς a Few Ways to Remember αναπτύχθηκε κατά διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών από την ομάδα [Or Maybe Not] και τη σκηνογράφο Χαρά Ιωάννου. Την ομάδα αποτελούν 6 φοιτητές του μεταπτυχιακού τμήματος ΜΑ Performance Design and Practice του πανεπιστημίου Central Saint Martins του Λονδίνου και είναι προϊόν της συνεργασίας του με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Το a Few Ways to Remember επικεντρώνεται σε έξι βασικούς χαρακτήρες: στον Χάουαρντ, ένα βιομηχανικό εργάτη, τη Λίζα, μια μητέρα που εργάζεται ατέλειωτες νύχτες και προσπαθεί να προστατεύσει το παιδί της από τον κόσμο που το περιβάλλει, την Ελισάβετ, η οποία θρηνεί την απώλεια του γιου της, τη Λίλιθ, μια φοιτήτρια πανεπιστημίου που μυστηριωδώς εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος, τον Πιπ, ένα καθηγητή  μυθολογίας που έχει αναπόσπαστη εμμονή με τη γυναικεία μορφή, και τη σύζυγό του Nούρα, η οποία σιγά-σιγά χάνει τον αξιοπρεπή εαυτό της λόγω του Αλτσχάιμερ. Η περφόρμανς διερευνά τους ιδιωτικούς τους κόσμους, τις σχέσεις τους και τον τρόπο που οι άνθρωποι αυτοί συνδέονται και επηρεάζουν ο ένας τη ζωή του άλλου.  

Χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιασμούς και έχοντας ως βάση το θέατρο της επινόησης (devising theatre), η περφόρμανς δημιουργήθηκε μέσα από συζητήσεις, συνεδρίες και συναντήσεις ανταλλαγής ιδεών. Το πρώτο σκέλος της παρουσιάστηκε ως εικαστική εγκατάσταση με τον τίτλο “lightbox” στο Τhe Art Foundation, ενώ οι χαρακτήρες δημιουργήθηκαν μέσα από ζωντανές εμφανίσεις παρουσία του κοινού. Στο δεύτερο μέρος αυτού του πρότζεκτ, στο BIOS, διερευνάται βαθύτερα η ανάπτυξη των χαρακτήρων, η μεταξύ τους σχέση καθώς και η σημασία του χώρου στο τελικό αποτέλεσμα.
 
Το a Few Ways to Remember προκαλεί το κοινό συγχέοντας τα όρια μεταξύ μνήμης, φαντασίας, πραγματικότητας και αλήθειας, καλώντας τους να γνωρίσουν τις αστικές ευαισθησίες της ιδιωτικής και της δημόσιας ζωής στη σύγχρονη κοινωνία της απομόνωσης. 
 
Οι φοιτητές του πανεπιστημίου Central Saint Martins του Λονδίνου: Fiona Carey (IE), Thomas Dutton (UK), Aimi Gdula (UK), Adele Han Li (US), Hsuan Ku (TW), Payal Wadhwa (IN)
Οι performers: Λυδία Τζανουδάκη, Ιωάννα Νασιοπούλου
Επιμέλελια κίνησης: Αθηνά Βάχλα
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χαρά Ιωάννου

*η παράσταση είναι στα αγγλικά

Παραγωγή Central Saint Martins College of Art & Design
Συμπαραγωγή BIOS και Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών 
 
BIOS Basement
Διάρκεια παραστάσεων: 27 Μαΐου  – 6 Ιουνίου 2010
Παραστάσεις: Πέμπτη- Κυριακή
Έναρξη: 21.00
Διάρκεια: 60’

Τιμή Εισιτηρίου: 10 Ευρώ

Επικοινωνία: 210 3425335
bios@bios.gr