Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

5.5.10

Αποστολία Παπαδαμάκη - Ένα ηλεκτρικό κορίτσι

MANO A MANO , 2007

Ένα καινούργιο «Αυτοπροσώπως» προβάλλεται το Σάββατο 8 Μαΐου, στις 18.30, από το σινέ+ της ΕΡΤ Ψηφιακής. Η ημίωρη αυτή σειρά ντοκιμαντέρ, εσωτερική παραγωγή σινέ+, επικεντρώνεται στη ζωή και το έργο ανθρώπων του πολιτισμού. Τη σκυτάλη ετούτη τη φορά παίρνει η βραβευμένη χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη με το ντοκιμαντέρ «Αποστολία Παπαδαμάκη. Ένα ηλεκτρικό κορίτσι».

Με αφορμή τα 15 χρόνια που συμπληρώνει φέτος στο χώρο του χορού, η χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη αναφέρεται στις σημαντικές στιγμές της μέχρι τώρα διαδρομής της.
Το ντοκιμαντέρ, με πλούσιο υλικό και εικόνες από παραστάσεις, ξεκινά με το πιο πρόσφατο έργο της, το «Electric girl» και γυρίζει πίσω στο χρόνο, τότε που ξεκίνησε με τους Sine qua Non και χορογράφησε τα έργα «Jardin», «Buster Keaton» και «Transmutations». Σημαντικός σταθμός της καριέρας της είναι η ίδρυση της δικής της ομάδας Quasi Stellar που δημιούργησε το 2002, και οι παραγωγές όπως η τετραλογία «Human Female Study», «Male Study», «Hermaphrodite» και «Icon Skin», καθώς και το «Superlux». Σημαντικό κεφάλαιο στην πορεία της είναι και η συνεργασία με το διάσημο βέλγο δημιουργό Jan Fabre σε δύο έργα του στο Φεστιβάλ της Αβινιόν το 2001 και το 2005.
Πέρα, όμως, από τη δική της επαγγελματική διαδρομή, η Αποστολία Παπαδαμάκη μιλά για τη σύγχρονη κατάσταση στον ελληνικό χορό, τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και την φρέσκια πνοή που φέρνουν οι νέοι χορευτές.
Η προσωπική της ζωή, η οικογένειά της, οι συνήθειές της, αλλά και τα πολλά ταξίδια που κάνει σε όλο τον κόσμο με την ομάδα της ολοκληρώνουν την εικόνα της.

«Ο έρωτας είναι η πιο επαναστατική πράξη του ανθρώπου…» λέει η Αποστολία Παπαδαμάκη στην κάμερα του σινέ+, δίνοντας έτσι το προσωπικό της στίγμα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την δουλειά της και την ζωή.

Αποστολία Παπαδαμάκη. Ένα ηλεκτρικό κορίτσι
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Δημήτρης Τρίκας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Σπηλιόπουλος
Συνέντευξη: Γιώργος Μητρόπουλος
Διάρκεια: 33΄

Σάββατο 8 Μαΐου, 18.30, από το σινέ+
Το ντοκιμαντέρ «Αποστολία Παπαδαμάκη. Ένα ηλεκτρικό κορίτσι» είναι εσωτερική παραγωγή του σινέ +, της ΕΡΤ Ψηφιακής.