Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

9.4.09

Σεμινάριο Butoh με την Όλια Λυδάκη

Μια μελέτη που έχει ως άξονα την φαντασία, την συγκέντρωση και την κατάκτηση των πηγών ζωτικής ενέργειας (Ki) του σώματος μέσα από βαθιά μυϊκή προετοιμασία, ασκήσεις καθοδηγημένου αυτοσχεδιασμού και προσήλωσης στην σχέση μεταξύ ενδόμυχου και κίνησης, ηρεμίας και δύναμης, Απόλλωνα και Διονύσου...
Απευθύνεται σε όποιον ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες ή έχει απλά επαφή με μια σωματική πρακτική και θέλει να εξερευνήσει τις δυνατότητες έκφρασης και δημιουργικότητάς του με όχημα το σώμα.

Η Όλια Λυδάκη είναι χορεύτρια. Σπούδασε στο Centre de Danse International στις Κάννες, το Centre National de Danse Contemporaine στο Ανζέ και είναι κάτοχος των γαλλικών κρατικών πτυχίων διδασκαλίας κλασικού και σύγχρονου χορού. Μετά την αποφοίτησή της, το 1998, συνεργάζεται με πολλούς χορογράφους στην Γαλλία και την Ελλάδα. Το 1999 συναντά την χορογράφο Carlotta Ikeda και αρχίζει να μελετά κοντά της το butoh. Μέχρι σήμερα είναι μέλος της ομάδας Ariadone, βοηθός χορογράφου και διδασκαλίας σε διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια butoh. Στην Ελλάδα έχει διδάξει σε μέρη όπως η Θερινή Ακαδημία του Εθνικού Θεάτρου, το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης, κ.α. Έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια κίνησης στο θέατρο και την προετοιμασία / training ηθοποιών και χορευτών. Το 2003-04 ήταν μέλος της χορογραφικής ομάδας για τις τελετές έναρξης - λήξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Veedha. Έχει χορογραφήσει τα σόλο Tenir en Surface, Fool’s triumph, την ταινία χορού μικρού μήκους Cicha και συγχορογραφήσει τα έργα Apollo 3 και Rewind.

Ημέρες και ώρες
9/5 ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00-15:00
10/5 ΚΥΡΙΑΚΗ 12:00-15:00
11/5 ΔΕΥΤΕΡΑ 19:00-22¨00

κόστος σεμιναρίου: 80 ευρώ

Χώρος/ Πληροφορίες/Κρατήσεις θέσεων:
Om Astanga Yoga studio / Ελευθερία Λαγουδάκη Κλειτίου 3 γ΄ όροφος, Σύνταγμα τηλ.: 2103237697

elflagou@hotmail.com