Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

12.3.09

Σώμα, Ρυθμός, Φωνή - Σεμινάριο Πρωτόγονης Έκφρασης

Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι μια πολύ ευχάριστη μέθοδος σωματικής έκφρασης και εμπειρίας στην ομάδα η οποία συνδυάζει το ρυθμό, την κίνηση και τη φωνή, υπό τη συνοδεία κρουστών οργάνων. Εισήχθη στη Γαλλία τη δεκαετία του 70’ και συνδυάζει τη δυναμική και την ενέργεια των αφρικάνικων χορών και τη ρυθμική δομή και απλότητα των παραδοσιακών χορών της Ευρώπης. Είναι μια τεχνική προσιτή σε όλους αφού δομείται πάνω στον απλούστερο ρυθμό, τον παλμό του βαδίσματος, την ταλάντωση και την επανάληψη των κινήσεων. Στη βάση αυτή, και μέσα από δοσμένα κινητικά και φωνητικά σχήματα, χτίζεται ένα ρεπερτόριο κινήσεων εμπνευσμένο από ποιητικούς συμβολισμούς, εικόνες και στοιχεία από τη φύση, την καθημερινότητα, τη μυθολογία και την παράδοση.
Μέσα από την επανάληψη των κινήσεων οι συμμετέχοντες καταφέρνουν να κατέχουν την κίνηση χωρίς υπέρμετρη προσπάθεια και σκέψη και να αφήνονται στη συνέχεια να τους συνεπάρει η ίδια τους η κίνηση, οδηγούμενοι έτσι σε μια κατάσταση δυναμικής χαλάρωσης. Το μάθημα διεξάγεται πάντοτε μέσα σε κλίμα χαράς και πνεύμα παιχνιδιού και βοηθάει να αποφορτίσουμε εντάσεις, να ενοποιήσουμε το σώμα και να επανατοποθετηθούμε στο χώρο και το χρόνο, να διοχετεύσουμε δημιουργικά την ενέργειά μας και να διευρύνουμε τους τρόπους έκφρασής μας μέσα από μια ολιστική προσέγγιση.

Το σεμινάριο επιμελείται και διδάσκει η Ελένη Χατζηγεωργίου.
Η Ελένη Χατζηγεωργίου είναι ψυχολόγος (απόφοιτη Ε.Κ.Π.Α) και ψυχοθεραπεύτρια Gestalt (απόφοιτη Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt). Έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό στα επαγγελματικά τμήματα της Ακαδημίας χορού του Rotterdam και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Τον Ιούλιο 2009 ολοκληρώνει τη μετεκπαίδευσή της στη Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης στο Atelier du Geste Rythmé της Dr. France Schott Billman στο Παρίσι

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τις δύο τελευταίες Κυριακές του Μαρτίου 22/3 και 29/3 και ώρα 12.00-14.00. Το κάθε δίωρο είναι αυτοτελές και διαφορετικό.
Kόστος 50 ευρώ (για συμμετοχή και τις δύο Κυριακές-σύνολο 4 ώρες)
30 ευρώ (για συμμετοχή μία από τις δύο Κυριακές-2 ώρες)

Παρακαλούμε, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, επικοινωνήστε εγκαίρως μαζί μας για δήλωση συμμετοχής στο:
ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ, Αμυκλών 10-12, Πλ. Αγ. Ανδρέα, Λαμπρινή (Λεωφορεία 623, 624, 054, 44 Τρόλλευ 5, 13 στάση Αγ. Νικόλαος, 14 στάση Παπαδιαμάντη ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια)

Τηλ: 2102918518 (καθημερινά από τις 17-00-21.00)
και στα 6974414196, 6944827537, 6974875695

enkinisi.gr@gmail.com