Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

4.1.10

Snjezana Premus - Move-as / Stories of the Body 4

Το Kινητήρας Studio σε συνεργασία με την Full House Promotion ξεκινά μια σειρά μετακλήσεων από το εξωτερικό, καλλιτεχνών και ομάδων που έχουν να αναδείξουν μια πρωτοτυπία στη θεματολογία τους και στην έρευνα τους πάνω στις παραστατικές τέχνες.

Το 2010 υποδέχονται τη νέα χρονιά προσκαλώντας την Snježana Premuš με το έργο της Μove -As / Stories of the Body 4 στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2010 στο Kινητήρας Studio.

Το Stories of the Body αποτελεί μέρος της σειράς έργων που από το 2004 επικεντρώνονται στην διεύρυνση των οριζόντων της αντίληψης του ανθρώπινου σώματος, σε μια περίοδο όπου και η εξερεύνηση της σωματικότητας του ατόμου και η εξατομίκευση της σωματικότητας είναι πιθανά.

Move-As
-Εξερευνά την έννοια της ολότητας (όπως αναπτύχθηκε στη Δύση από το 16ο αιώνα).
- Αναζητά νέες σχέσεις μέσα στη δομή της χορογραφίας που δημιουργούν εντάσεις ανάμεσα στην ταυτότητα και την πραγματικότητα συγκεκριμένων μελών του ανθρώπινου σώματος.
- Προκαλεί την αντίληψη μας για το σώμα, για τις λειτουργίες του και τις εικόνες τους μέσω από καταστάσεις μεταμόρφωσης.

Ιδέα, σκηνοθεσία και χορογραφία: Snježana Premuš
Κινητικό υλικό και performance: Primož Bezjak
Σχεδιασμός φωτισμών: David Orešič
Μουσική επιλογή: Ivan Mijačević
Κοστούμια και φωτογραφίες: Madster
Παραγωγός: Exodos Ljubljana
Συμπαραγωγός: Dance theatre Ljubljana
Με την υποστήριξη: Ministry RS, Narodni Doma Maribor
Διάρκεια 50 λεπτά

Snjezana Premus
Μετά την αποφοίτηση της από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο LCDS, Λονδίνο /98 προσκαλέστηκε να συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά και αυτοσχεδιαστικά προγράμματα: On the Edge/Paris με τους M.Tompkins,V.Mantero,J. Hamilton κλπ., Danceweb Scholarship/Vienna, Tanzfabric/Berlin, Tuning scores/Ljubljana με την Lisa Nelson, Vinko Globokar improvisation event/Αθήνα κλπ.
95 – 08 η Snježana χόρεψε για τις ομάδας:Yelp Dance Co.(Λονδίνο/ Αθήνα), Elena Alonso (Βερολίνο/Μαδρίτη) και ομάδες από την Σλοβενία: PTL, EN KNAP, Mateja Bučar, Betontanz. Το 2008 προσκαλείται στο Cultural Dialogue Project στην Ιταλία, Firenze Fabbrica Europa Festival.
2003-06 συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη S.Horvat / National Theatre Ljubljana: «Alamut» το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Salzburg Festspiele Festival 05.
Η δουλειά της από το 2000, επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα στον ήχο και την κίνηση στην ψηφιακή εποχή: Amplified body 1 και 2 με τον βερολινέζο μουσικό Ignaz Schick και το πιο πρόσφατο Silent body (με τη χρήση βίντεο); και στην κατάσταση του ανθρώπινου σώματος στη σειρά έργων: »Stories of the body«.

Stories of the Body
Αποσπάσματα από κριτική στον Τύπο
Σε ποια σχιζοφρενική περσόνα αναφέρεται η SNJEZANA PREMUS?
«Σε όλους μας, μέχρι ενός σημείου. Η εσωτερική μάχη του «είμαι» και «θέλω» που δεν τελειώνει ποτέ. Οι ρόλοι που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε με τους άλλους έρχονται σε αντίθεση ακόμη και με τις επιθυμίες μας. Αυτή η διαμάχη δημιουργεί ένα υβριδικό μοντέλο συμπεριφοράς που πολλές φορές ξεφεύγει του ελέγχου μας. Η χορογράφος κάνει κι ένα αιχμηρό σχόλιο για τη συνεχή προσπάθεια να μιμούμαστε διαφορετικούς τύπους και μοντέλα που μας οδηγούν στον κορεσμό και την γελοιότητα.
Η Snjezana Premus με αυτό το έργο έδειξε τον τρόπο με τον οποίο μια χορεύτρια μεταβαίνει από τον προσωπικό της χώρο στο χώρο της περφόρμανς κάνοντας παράλληλα κι ένα σχόλιο για την αντίληψη μας πάνω σε αυτό το ρόλο. Με αυτό τον τρόπο άγγιξε όσα με προβλημάτιζαν.»(Σόφτση, περιοδικό ΧΟΡΟΣ, Αθήνα)

Kινητήρας Studio
Ερεχθείου 22
8 - 9 Ιανουαρίου 2010 / 21.30
Εισιτήρια: 15 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικό
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210 9248328