Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

6.12.09

Σεμινάριο ανάλυσης της κίνησης - Βασικές αρχές του Laban System

Όπως το νερό μπορεί ν’αλλάξει τη σύστασή του, έτσι και το ανθρώπινο σώμα στην κίνηση μπορεί ν’αλλάζει. Μπορεί να είναι μαλακό, αργό και αδύναμο ή μπορεί να επιταχύνειτη ροή του, γενόμενο πιο δυνατό σταδιακά, πιο γρήγορο και ενεργητικό μέχρι να είναι σαν τη θάλασσα όταν έχει καταιγίδα με τεράστια κύματα να πλημμυρίζουν την ακτή. Μπορεί, επίσης, να γίνει σκληρό σαν πάγος ή να μετατραπεί σε ατμό ή ακόμα και σε αγνό πνεύμα…

Ο σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι η παρατήρηση και αντανάκλαση της εξατομικευμένης κίνησης μέσω των βασικών αρχών του Laban System. Με ομαδικές και ατομικές ασκήσεις θα εξερευνήσουμε και ενσωματώσουμε τις 4 “πηγαίες προσπάθειες”:Βάρος, Χρόνος, Χώρος και Ροή.

Βασικές έννοιες θα είναι οι αισθήσεις και η συνειδητότητα.

Η Σίσυ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε Ψυχολογία στo Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ, παράλληλα, παρακολουθούσε ελεύθερα μαθήματα χορού σε studios και φοίτησε εξ αποστάσεως με τη Royal Academy of Dance. Συνέχισε τις σπουδές της στο Goldsmiths College-University of London (2006-2008) με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» όπου ειδικεύτηκε (Master of Arts) στην Χορο-Κινητική Ψυχοθεραπεία Ψυχοδυναμικής Προσέγγισης. Στο Λονδίνο και στο Μόναχο μαθήτευσε κοντά σε μαθητές του Rudolf Laban για την ανάλυση της κίνησης, τόσο ψυχοθεραπευτικά όσο και καλλιτεχνικά.
Η προσέγγιση της βασίζεται στις αρχές του Carl Yung: “ενεργής φαντασία” και “κινούμενοι εκ των έσω”.
Ζει, εργάζεται και…δημιουργεί στο Λονδίνο.

Για όσους θέλουν να μάθουν και να κινηθούν!

Τρίτη 22& Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009
Ώρα: 18.30-21.00 (Τρίτη)
15.00-17.30 (Τετάρτη)

Σχολή Χορού Βίκυς Παπανικολάου-Επισκόπου
Αναπαύσεως 44, Βριλλήσια

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Κόστος
Συμμετοχής για κάθε σεμινάριο
€65 (€50 για σπουδαστές)
Κόστος συμμετοχής και για τα δύο σεμινάρια €110 (€80 αντίστοιχα)

Για να δηλώσετε συμμετοχή τηλεφωνήστε στη σχολή στο τηλέφωνο: 210 8105535
Καθημερινά 10.00-1300