Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

15.7.09

Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος



Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, το οποίο θα ανεγερθεί στον χώρο του παλαιού Ιπποδρόμου στο Δέλτα Φαλήρου.

Το Κέντρο Πολιτισμού θα περιλαμβάνει πολιτιστικό πάρκο και αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ εκεί θα λειτουργήσουν και οι νέες κτηριακές εγκαταστάσεις της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής.
Το σημαντικό αυτό έργο, θα συνδυάζει την παιδεία, τον πολιτισμό και τη δημιουργία χώρου πρασίνου, ενώ θα παραδοθεί προς χρήση στο ελληνικό δημόσιο μετά το 2015.

Με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, ύψους 450 εκατ. ευρώ, σε ένα χώρο περίπου 166.000 τ.μ., θα δημιουργηθούν η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, ο πλούτος της οποίας θα είναι προσβάσιμος εξ αποστάσεως μέσω του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, η νέα Εθνική Λυρική Σκηνή, η «Αγορά» (καθ' ομοίωση του χώρου συνάθροισης της Αρχαίας Ελληνικής Αγοράς) και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
Τον σχεδιασμό του έργου έχει κάνει ο διεθνούς φήμης Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο.
Ένα από τα κύρια μελήματα της αρχιτεκτονικής ομάδας του Πιάνο ήταν τα δένδρα και τα φυτά που θα συνθέσουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το οποίο θα έχει την ίδια έκταση με τον Εθνικό Κήπο και τονίζει την ελληνικότητα του φυσικού τοπίου.

via Newsroom ΔΟΛ