Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

8.9.08

man[o]euvre | pedestrian



Το man[o]euvre είναι μια παράσταση που σχεδιάστηκε ειδικά για μια τοποθεσία. Xρησιμοποιεί την κίνηση και το εικαστικό στοιχείο για να αποτυπώσει μια ευθεία διαδρομή κατά μήκος του πεζοδρόμου της οδού Θεσσαλονίκης, σε μια συγκεκριμένη χρονική φάση της ημέρας, στο λυκόφως. Κατά τη διάρκειά της, δύο χαρακτήρες-όντα έρχονται αντιμέτωπα με τις μεταμορφώσεις τους, τον άυλο κόσμο τους και τον εαυτό τους.
Μια μανούβρα σε ευθεία που δανείζεται εικόνες, κινήσεις και αισθήσεις από την ‘Aνατολή’, αλλά και από την ιδιαιτερότητα της περιοχής του Κεραμεικού, όπου συναντώνται η σημερινή αστική της μορφή με την αρχαία της ιδιότητα..
(Η παράσταση σχεδιάστηκε ειδικά για το MIRfestival και τη συγκεκριμένη τοποθεσία)

Χορογραφία/Σκηνοθεσία | Μαριλένα Πετρίδου
Ερμηνεύουν | Ίρις Καραγιάν, Ιωάννα Τουμπακάρη
Μουσική | Νίκος Βελιώτης
Μακιγιάζ | Σίσσυ Πετροπούλου

Η pedestrian / Μαριλένα Πετρίδου (ομάδα ΖΗΤΑ, YELP) ενδιαφέρεται για την παρουσίαση έργων που κατά κύριο λόγο διαδραματίζονται σε ειδικούς χώρους. Ως πεδίο έρευνας επιλέγει τον τρόπο αντίληψης σε σχέση με το χώρο και χρόνο, το πραγματικό/φαντασιακό και μεταφυσικό, αλλά ενίοτε και χιουμοριστικό στοιχείο των πραγμάτων. Ως μέσα χρησιμοποιεί κίνηση-φωνή, ήχο-μουσική και εικόνα, με τέτοιον τρόπο ώστε όλα έχουν ίσο βάρος. Oι performers είναι πολύπλευροι και οι ρόλοι-ιδιότητες τους αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες.

MIRfestival περιπέτειες σκηνής/εικόνας
Πεζόδρομος της οδού Θεσσαλονίκης, Θησείο
Σάββατο 13.09.2008, ώρα 19:30
(Είσοδος ελεύθερη)

via pedestrian