Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

2.5.09

Lexicon & Όλα Όσα Είναι….

From Dance-GR

H ομάδα χορού YELP danceco. παρουσιάζει τη σπουδή LEXICON και φιλοξενεί την Ομάδα Σύγχρονου Χορού Blue Bling dance co.!

YELP danceco.

Το Lexicon είναι μια σπουδή- μια συλλογή κινητικών λεξιλογίων, ένα κινησιολογικό λεξικό με συγγραφείς τη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα και τη χορεύτρια Μαριλένα Πετρίδου. Η κίνηση αποστασιοποιημένη και γυμνή, ανεξάρτητη από την αφηγηματικότητα και τα εργαλεία σκηνικής σύνθεσης. Ο χορευτής με εργαλείο το σώμα του και την εικόνα της κίνησής του. 

Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Χορεύει: Μαριλένα Πετρίδου

Blue Bling dance co.!

Όλα Όσα Είναι….Μία σόλο χορογραφία που πραγματεύεται την ολότητα και πολυδιάστατη πραγματικότητα του εαυτού ως μία ενιαία ιστορία. Όταν το παρελθόν και το μέλλον συναντώνται στο παρόν. Κύκλοι που κλείνουν και κύκλοι που ανοίγουν…σε μια γενεαλογική κυκλική συνέχεια ύπαρξης. Επιτρέποντας σε ό,τι πεθαίνει-τελειώνει να συμβεί με πλήρη αποδοχή και ειρήνη. Γέννηση – θάνατος – αναγέννηση μέσα από την έκσταση. Εμπνέομαι από αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω αλλά είναι υπαρκτό κι αληθινό. Από μία αλήθεια που δεν έχει την ανάγκη να μπαίνει μόνο σε λογικά σχήματα μιας και τείνουν να την περιορίσουν. Από το κενό…, από το τίποτα…, που δημιουργεί ζωή κι είναι Μεγάλο Μυστήριο… Η ενότητα ως απάντηση στην πολικότητα.

Σύλληψη, Χορογραφία, Ερμηνεία: Ζέχας Τιμόθεος
Μουσική επιμέλεια: Γιατζόγλου Κωνσταντίνος
Φωτισμοί: Μπούρης Μιχάλης
Φωτογραφία: Γυφτοδύμου Μαρία


Ημερομηνίες: 7, 8, 9,10 Μαΐου 2009
Ώρα: 7& 9 Μαΐου στις 22:00, 8 & 10 Μαΐου 20:30
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€ (μειωμένο) + 5 € ανά δύο άτομα για τους σπουδαστές Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού και Θεάτρου -απαραίτητη η επίδειξη σπουδαστικής ταυτότητας

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 6944 182731 / 6973826166

Τίμος Ζέχας: timos.zechas8@gmail.com
Μαριέλα Νέστορα: yelpdanceco@hotmail.com