Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

1.5.09

DanceSing Performance

THEARTO Company παρουσιάζει μια ξεχωριστή καλλιτεχνική βραδιά, με σύγχρονο χορό, θεατρική performance και την υψίφωνο Σόνια Θεοδωρίδου σε φιλική συμμετοχή με ένα μίνι ρεπερτόριο-έκπληξη!

Αυτό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός, με γενικό τίτλο DanceSing Performance, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε έναν ξεχωριστό χώρο στην καρδιά της πόλης, δίπλα στο μετρό του Κεραμεικού, από τις 2-10 Μαΐου 2009.
Τη βραδιά διοργανώνει και ανοίγει η ομάδα THEARTO με την παράσταση Θεατές, ένα χοροθεατρικό ψηφιδωτό εννοιών -αναφορά στα σημεία των καιρών- από επτά χορευτές σε χορογραφία Νατάσας Παπαμιχαήλ.
Ακολουθεί η θεατρική performance Με λένε δρόμο, εμπνευσμένη από τα κείμενα του Πορτογάλου συγγραφέα Fernando Pessoa, με τρεις ερμηνευτές και σε σύλληψη Φιλιώς Λούβαρη, ενώ στο τέλος της βραδιάς θα εμφανιστεί (σημ. εκτός 7 & 9/5), η υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου σε φιλική συμμετοχή-έκπληξη!

Τις μέρες των παραστάσεων επίσης, θα φιλοξενείται εικαστική έκθεση γλυπτών, επιτοίχιων γλυπτών και ζωγραφικής της Ράνιας Χατζοπούλου με τίτλο Σώμα.

Θεατές
Σε ένα τυχαίο χώρο και χρόνο, επτά άνθρωποι, κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον. Βυθισμένοι σε αφράτα μαξιλάρια, παραδίνονται στη λήθη που τους προκαλεί ο γκρι τοίχος που υποχρεωτικά κοιτάζουν. Είναι απλά θεατές, από αμηχανία, φόβο ή συνήθεια, απέναντι ακόμη και στον ίδιο τους τον εαυτό. Η ώρα περνάει χωρίς εκπλήξεις...
Μάταια, προσπαθούν να χορέψουν ένα τανγκό... Ο χώρος που αφήνει ο ένας στον άλλον, περιορισμένος. Χωρίς να το καταλάβουν, τα γεγονότα με τη μορφή "ασύμμετρης απειλής" τους μπλέκουν σιγά σιγά σε απρόσμενες καταστάσεις...
Η παράσταση Θεατές είναι ένα χοροθεατρικό ψηφιδωτό εννοιών που σηματοδοτούν την εποχή μας. Οι όμορφες ομοιότητες, οι ξεχωριστές διαφορές μας και η δύναμη της ανθρώπινης φύσης, είναι το ισχυρό μας όπλο, που αν το αξιοποιήσουμε, ίσως... να μη μείνουμε για πάντα θεατές...

Χορογραφία: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Χορευτές-ερμηνευτές: Κατερίνα Ανδριοπούλου, Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Εύα Πλοκαμάκη, Βαγγέλης Ζαρκάδας, Στέφανος Μπίζας, Χρήστος Ταγρίδης, Κωνσταντίνος Φερεντούρος.
Ενδυματολόγος - σκηνογράφος: Βαγγέλης Ζιλέλης
Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς
Βίντεο - Φωτογραφία: Παύλος Τόρης

Με λένε δρόμο
Με αφορμή ένα ταξίδι και όχημα σκέψεις του Αlvaro de Campos, ετερώνυμου ποιητή του Fernando Pessoa, τρεις ηθοποιοί-χορευτές επαναδιαπραγματεύονται έννοιες όπως κόσμος, σπίτι, πατρίδα, έρημος, ταυτότητα, ταξίδι, φυγή, ξένος, όνειρο. Πρόσωπα: δύο ταξιδιώτες και μία αποσκευή. Χρόνος: μια νύχτα ταυτόχρονης επιστροφής και αναχώρησης. Μια διαδρομή που ξεκινάει από ένα δρόμο για να καταλήξει -ποιος ξέρει- σε όλους τους δρόμους.

Σύλληψη-Χορογραφία: Φιλιώ Λούβαρη
Σύνθεση-Ερμηνεία: Σάνια Στριμπάκου, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Κλαίρη Χριστοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτης: Δημήτρης Βέργαδος
Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς

DanceSing Performance
2-10 Μαΐου 2009, 21:30
Φαλαισίας 7, Βοτανικός (πλησίον μετρό Κεραμεικός)
τηλ. κρατήσεων: 697 5727637.