Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

1.6.10

YELP danceco - Das (ist) ein…

Τα όρια της γλώσσας μου, είναι τα όρια του κόσμου μου.

Η τελευταία παραγωγή της ομάδας χορού YELP, Das (ist) ein…, εμπνέεται από το Tractatus Logicophilosophicus του Αυστριακού φιλοσόφου Ludwig Wittgenstein. Είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας S που εξερευνά τη συνάντηση της φιλοσοφίας με τη χορογραφία και το σώμα.
Οι δύο περφόρμερ, χωρίζονται από ένα τοίχο, αναπτύσσουν ένα ιδιότυπο ντουέτο- μέχρι να συναντηθούν. Το έργο σε φιλοσοφικό και χορογραφικό πλαίσιο, τοποθετεί ερωτήματα για το τι είναι γλώσσα, τι είναι το εγώ/είμαι, τι είναι εικόνα? Η σκέψη γίνεται κίνηση και η απόπειρα διατύπωσης μέρος της μελέτης.

Για όσα δεν μπορεί να μιλάει κανείς, για αυτά πρέπει να σωπαίνει.

Η παραγωγή επιχορηγήθηκε από το ΕΚΕΘΕΧ, πρωτοπαρουσιάστηκε στον Κινητήρα και η ολοκληρωμένη μορφή του έργου παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2009. Παρουσιάστηκε στα πλαίσια της πλατφόρμας ‘Σύστημα Αθήνα’ του iti Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Το έργο θα πάρει μέρος στο PULSE festival στην Αγγλία (4 Ιουνίου). Είναι ένα από τα δέκα επιλεγμένα από διεθνή επιτροπή έργα που θα παρουσιαστούν στη Πλατφόρμα σύγχρονου χορού στο Μέγαρο Μουσικής , Αίθουσα Σκαλκώτα στις 6 Ιουνίου 2010.

Χορογραφία Μαριέλα Νέστορα
Μουσική ILIOS
Κοστούμια Αντώνης Βολανάκης
Σκηνικά where_house
Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο Αλέξανδρος Μιστριώτης, Λουίζος Ασλανίδης
Ερμηνεύουν Τίμος Ζέχας, Νικολέττα Καρμίρη

Κυριακή 6 Ιουνίου στις 21.00
Για κρατήσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μέγαρου Μουσικής www.megaro.gr
τιμές εισητηρίων 20 / 12 / 5 ευρώ