Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

26.4.10

Πρόταση

Σας γράφω τώρα, (όπως λένε στη βράση κολλάει το σίδερο) ή όπως το αισθάνομαι εγώ όσο είμαι ακόμη σαν σέρφερ στην ακμή της ενέργειας του κύματος. Ξέρω ότι η ελληνικότητα μου διαποτίζεται από το αίσθημα της αναβλητικότητας (δεν ξέρω για σας) και ότι τώρα είναι μια στιγμή που το κύμα είναι εδώ.
 
Η πρόταση αυτή για όσους από σας παρακολουθήσατε το συνέδριο θα σας προκαλέσει  ένα χαμόγελο μιας και εμπνεύστηκε από τον Marten Spangberg.
Αφού λοιπόν για να υπάρξει η «Ελληνική σκηνή χορού» πρέπει να διατυπωθεί, προτείνω να διεκδικήσουμε την σύγχρονη ιστορία του σύγχρονου ελληνικού χορού με ένα βιβλίο το οποίο αφού δεν γράφεται για εμάς, θα το γράψουμε εμείς οι ίδιοι. Έτσι θα τοποθετήσουμε την ελληνική δημιουργία στην διεθνή σκηνή, με τον τρόπο που διεθνής σκηνή αντιλαμβάνεται.

Στείλτε μέχρι τη Δευτέρα 3 Μαΐου ένα κείμενο για εσάς ως δημιουργούς και practicioners , για τις δουλειές σας, ή τη μέθοδό σας, ή κάποιο άλλο κείμενο που σας εμπνέει ή κάτι που σας κάνει να θέλετε να χορεύετε και να χορογραφείτε. Θα μπορούσατε να κάνετε μια συνέντευξη στον εαυτό σας, όπως φαντάζεστε τη συνέντευξη που θα σας έκαναν για ένα τέτοιο σκοπό. ¨Όλα τα παραπάνω, αν μιλάτε αγγλικά στείλτε στα αγγλικά(για τη διεθνή σκηνή είναι είπαμε), αν όχι θα το μεταφράσουμε. Σε όσους αρέσει η ιδέα του self-interview κοιτάξτε στο www.everybodystoolbox.net

Εικόνες, φωτογραφίες, σκίτσα ευπρόσδεκτα αλλά να θυμάστε ότι η έκδόση μας είναι οικονομική και η τετραχρωμία απορρίπτεται για οικονομικούς λόγους (δηλαδή φανταστείτε ότι θα το δείτε σε ασπρόμαυρο).

Περιμένω τα κείμενά σας και ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να μείνουμε πάνω στο κύμα και να δούμε την δράση και την πολυφωνία να τυπώνεται συντόμως.

Με πολλή όρεξη
Μαριέλα Νέστορα

τηλ. 6944 182731
yelpdanceco@hotmail.com
www.yelpdanceco.gr