Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

23.1.10

Βιωματκό Σεμινάριο Χοροθεραπείας στη Θεσσαλονίκη

Expression Primitive 
«Έρως  και Θάνατος» 

Έρως  και Θάνατος…Οι αθάνατοι αντίπαλοι που εγείρονται ως κοσμικές δυνάμεις και των οποίων η διαμάχη κυριαρχεί και διαμορφώνει την ιστορία του ανθρώπου και του πολιτισμού…
Το δράμα του εξανθρωπισμού μέσα σε μια αισιόδοξη προοπτική στην οποία το παιχνίδι «Έρως-Θάνατος» δεν πάει χαμένο: στα πλαίσια της καταστροφής-αταξίας εμφανίζεται μία άλλη τάξη, ένα άλλο νόημα…
Μέσα  από τη μυθολογία  και τις παραδόσεις διαφόρων λαών, στόχος του σεμιναρίου είναι να διερευνήσουμε, μέσω της κίνησης και των εναλλαγών του ρυθμού, τον Έρωτα και το Θάνατο ως αρχέγονα συναισθήματα του ανθρώπου και κινητήριες δυνάμεις έμπνευσης, δημιουργίας και μετουσίωσης.   

Ώρες  διεξαγωγής σεμιναρίου: Σαβ. 6/2:  17.00-21.00
                                                   Κυρ. 7/2: 10.00-14.00 

Τόπος: Αίθουσα Χορού , Ερμού 11 και Δραγούμη γωνία, Θεσ/νίκη (κέντρο) 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 1/2/10 : 6946523064 -2310231098 και 6974875695,  
e-mail: drakopmar@hotmail.com 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ:
Μαριάννα Δρακοπούλου: Κλινική ψυχολόγος, απόφοιτη του ΑΠΘ, και χοροθεραπεύτρια με τη μέθοδο της Πρωτόγονης Έκφρασης της Dr. F.Schott-Billmann στο Παρίσι (Atelier du Geste Ryhtme-Association Danse Rythme Lien Social et Therapie). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία-Ψυχοπαθολογία στο Πανεπιστήμιο Paris5-Rene Descartes του Παρισιού, ερευνώντας τη θεραπευτική δράση της χοροθεραπείας και της ψυχαναλυτικής θεραπείας. Εκπαιδεύεται στη συστημική-οικογενειακή ψυχοθεραπεία. 

Ελένη Χατζηγεωργίου: Ψυχολόγος (απόφοιτη Πανεπιστημίου  Αθηνών) και ψυχοθεραπεύτρια (Απόφοιτη Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt). Έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό στα επαγγελματικά τμήματα της ακαδημίας χορού του Rotterdam και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Τον Απρίλιο 2010 ολοκληρώνει τη μετεκπαίδευσή της στη χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης στο Atelier du Geste Ryhtme-(Association Danse Rythme Lien Social et Therapie) της Dr France Schott Billman στο Παρίσι.    

ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ:
Narayan-Michael Protin: Γεννήθηκε και ζει στην Ελλάδα. Έκανε σπουδές στα κρουστά, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο πανεπιστήμιο του Amsterdam (World Music Studies με ειδικότητα στα Αφρικανικά κρουστά). Ταξίδεψε επί τρία χρόνια στην δυτική Αφρική (Ghana, Burkina Faso, Guinea) μελετώντας τους Αφρικανικούς ρυθμούς όπου και μαθήτευσε πλάι σε maitre των κρουστών όπως ο Fadouba Oulare, Famoudou Konate, Ponda O’Βryan, Ali N’dyane Ross. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας κρουστών Afro Lab Percussion. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μουσικός σε ποικίλης φύσεως μουσικά σχήματα, σε διάφορες παραγωγές και events, όπως και σαν καθοδηγητής σε μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα.