Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

2.12.08

Jasmin Vardimon Company στο ACS

From Dance-GR


Ένα αναπάντεχο ταξίδι σύγχρονου χορού σε απρόσμενους προορισμούς με ομορφιά, πάθος, ειρωνεία και πολύ ταλέντο. Στο «Yesterday», η Γιασμίν Βάρντιμον μεταπλάθει αναμνήσεις και εμπειρίες σε ένα πρωτότυπο έργο σύγχρονου χορού. Με μια -σε πρώτη ανάγνωση- ματιά προκλητικά επιθετική και αμείλικτη, σκληρή και ειρωνική, στο βάθος όμως με συμπόνια, ευαισθησία και χιούμορ ασχολείται με τη σύγχρονη ανθρώπινη πραγματικότητα και τον παραλογισμό της καθημερινότητας δίνοντάς μας μία δυνατή, με έντονη σωματικότητα, ένταση και ομορφιά χορογραφία.
Στην παράσταση, μαζί με τους οκτώ εξαιρετικούς και αφοσιωμένους χορευτές της ομάδας της, πρωταγωνιστούν τόσο η σκιά και το φως όσο και η χρήση της κάμερας και η προβολή βίντεο που εστιάζουν σε λεπτομέρειες και αποκαλύπτουν συναισθήματα και αντιδράσεις ερμηνευτών και κοινού.
Το «Yesterday» πρωτοπαρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2008 στην Αγγλία και απέσπασε εντυπωσιακές κριτικές από ειδικούς και κοινό, ενώ το 2009 θα περιοδεύσει σε Ευρώπη και Ασία.

Ερμηνεύουν: Πολ Μπλάκμαν, Λουκ Μπάρροου, Τιμ Κέισον, Μαφάλντα Ντεβίλ, Ντέιβιντ Νόνντορφ, Γιούν Κρουνγκ Σονγκ και οι Έλενα Σταυροπούλου και Χριστίνα Γουζέλη.

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Jasmin Vardimon
Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008 στις 20:30
Πού: ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ στο ACS, Γαρυττού 53, 152 34 Χαλανδρι
Tηλ.: 210 6393341, www.artscenter.gr
Τιμές Εισιτηρίων: 30€, φοιτητικό 15€