Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

17.12.08

DAS (IST) EIN..' ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

From Dance-GR

Ενταγμένη στην ενότητα έργων S series, στην οποία η Μαριέλα Νέστορα αντλεί τη θεματολογία και την έμπνευσή της από την περιοχή των επιστημών, η νέα παραγωγή της YELP Danceco. παρακολουθεί την πορεία της «συνομιλίας» δύο ερμηνευτών μέχρι την απόλυτη σιωπή, εστιάζοντας στο ζήτημα της επικοινωνιακής αξίας της παραστατικής πράξης. 'Das (ist) ein..' σαν ένα κομμάτι ζάχαρη μες στο νερό, στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου, σε τόπο μυστικό, στην Αθήνα.

Ξεκινώντας από την έννοια του «είναι» όπως τη συναντούμε στη φιλοσοφική σκέψη του Ludwig Wittgenstein, η χορογράφος παραδίδει ένα ντουέτο στο οποίο οι ερμηνευτές δεν αποτελούν απλά μονάδες αναπαραγωγής της κίνησης αλλά συνειδητοί φορείς της, ολοκληρωμένα σκηνικά όντα δηλαδή, στο σώμα των οποίων η σκέψη έχει εγγραφεί πριν «διατυπωθεί» κινητικά ενώπιον του κοινού.

Η δημιουργός εδώ, εκκινεί από τα γραπτά του αυστριακού διανοητή για να διερευνήσει το χορό ως γλώσσα στο πλαίσιο των διαφορετικών ιδιωμάτων που ανέπτυξε στη διάρκεια της ιστορίας του, αλλά και το χορό ως γλώσσα του σώματος που πασχίζει να βρει τη φωνή του.

H ενότητα έργων S series, η οποία ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2007 με το έργο ONtoLOGIC. Τα S [μαθηματικό ολοκλήρωμα αλλά και το καθρέφτισμα του 2] είναι μια σειρά από ντουέτα που αφορμώνται από τις επιστήμες της Οντολογίας [ONtoLOGIC], της Λογικής [‘Das (ist) ein..’ σαν ένα κομμάτι ζάχαρη μες στο νερό] και της φαινομενολογίας . Στο σύνολο τους, τα έργα εξερευνούν κινητικά τη χρήση του σώματος πέρα και έξω από τα συμβατικά όρια που ορίζουν τόσο το ίδιο όσο και οι έννοιες «ερμηνευτής», «ρόλος», «άνθρωπος» και εμφανίζονται ως πειράματα πάνω στις ιδέες της υπερβατικότητας και της πρόσληψης και παρουσίασης του σώματος ως οχήματος της σκέψης.

Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Μουσική: ILIOS
Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης
Σκηνικά: where_house
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: Αλέξανδρος Μιστριώτης, Λουίζος Ασλανίδης

Ερμηνεύουν: Τίμος Ζέχας, Σάνια Στριμπάκου

Ημερομηνίες: 20, 21 , 22 & 26,27,28 Δεκεμβρίου, 2008
Ώρα:22:00
Τόπος: παρακαλούμε επικοινωνείτε με το τηλέφωνο κρατήσεων ώστε να σας υποδειχθεί ο τόπος προσέλευσης
Τιμές εισιτηρίων: 15,00-10,00 (φοιτητικό)

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 69 44 182731

Η ομάδα Yelp Danceco. επιχορηγείται από το ΥΠ.ΠΟ