Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

14.3.10

Cedar Lake Contemporary Ballet στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα

1114541_b

Το Cedar Lake δημιουργήθηκε το 2003 και χάρις στο όραμα του χαρισματικού καλλιτεχνικού διευθυντή του, Μπενουά-Σουάν Πουφέ (Benoit-Swan Pouffer), εξελίχθηκε σε μια στέγη χοροθεατρικού και χορογραφικού πειραματισμού, ανοιχτή στους ανθρώπους του χορού από κάθε γωνιά του κόσμου, με μια σταθερή ομάδα 16 υπερταλαντούχων χορευτών. Η τόλμη και η ποικιλομορφία του ρεπερτορίου του έχουν προσελκύσει ένα πολύχρωμο κοινό, πρόθυμο και περίεργο για τα επόμενα βήματα του χορού προς το μέλλον. Η συνάντηση και η επικοινωνία διαφορετικών καλλιτεχνών, που προέρχονται από διαφορετικές επιρροές, δημιουργεί διαδραστικά αποτελέσματα και συναρπαστικές προοπτικές για την τέχνη αυτή.
Η ομάδα στεγάζεται σε ένα κτιριακό συγκρότημα στη δυτική 26η οδό του Μανχάταν - στην καρδιά του εναλλακτικού Τσέλσι- εντυπωσιακά ανακαινισμένο, με μεγάλες αίθουσες για πρόβες και με χώρο παραστάσεων που προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες της χορογραφίας. Οι χορευτές πληρώνονται για 52 εβδομάδες το χρόνο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να αναθέτει χορογραφίες, αλλά και να φιλοξενεί τους χορογράφους για αρκετούς μήνες, ώστε να δουλεύουν με τους χορευτές και να αναπτύσσουν μαζί τους τις ιδέες τους. Στους χώρους υποδοχής του κτιρίου προβάλλονται βίντεο με αποσπάσματα από παλιότερα έργα της ομάδας, μια έξυπνη υπόμνηση στον θεατή για τη δύναμη του ρεπερτορίου της και τη διαρκή κίνησή της προς τα εμπρός.

Τρεις από τις γνωστότερες χορογραφίες το Sunday, Again του Jo Strømgren με μουσικά αποσπάσματα από έργα του J.S.Bach, τα Ten Duets on a Theme of Rescue του Crystal Pite με αποσπάσματα από το soundtrack της ταινίας Solaris και το περίφημο Decadance του Ohad Naharin θα αποτελέσουν το πρόγραμμα του Cedar Lake Contemporary Ballet που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσική Θεσσαλονίκης στις 13 και 14 Μαρτίου, και στην Αθήνα στις 17, 18 και 19 Μαρτίου.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
13 και 14 Μαρτίου
Τιμές εισιτηρίων: 45€, 30€, 25€, 20€, 15€ (μαθητικά-φοιτητικά)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
17,18, 19 Μαρτίου
Τιμές εισιτηρίων: € 10,50 (Φοιτητικά) - 18€ - 33€ - 47€ - 65€ (Διακεκριμένη Ζώνη)