Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

1.3.10

Ψυχόσωμα

Χοροθεραπεία
Δημιουργική Ψυχοθεραπεία μέσα από το σώμα

«Η μάσκα της ντροπής: απελευθερώνοντας τον αληθινό εαυτό»
 
Ένα βιωματικό σεμινάριο για όσους θέλουν να εξερευνήσουν το θέμα της ντροπής και πως αυτό καθορίζει την αυτοαξία μας και τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους.
 
Η ντροπή είναι ένα οδυνηρό συναίσθημα, είτε το βιώνουμε συνειδητά, είτε αυτό επηρεάζει την ζωή μας σε ασυνείδητο επίπεδο. Η δημιουργία της ντροπής ξεκινάει στην παιδική ηλικία και 'μαθαίνεται' μέσα από την απαγόρευση, τον περιορισμό και την καταπίεση της έκφρασης του αληθινού εαυτού μας, από τους σημαντικούς άλλους.
 
 Η ντροπή μας απομακρύνει από τον αληθινό, αυθόρμητο, δημιουργικό, ανέμελο και χαρούμενο εαυτό μας και φιλτράρει την στάση, συμπεριφορά και τρόπο σκέψης μας μέσα από το βλέμμα των άλλων. Έτσι σιγά σιγά μαθαίνουμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο, στην ενήλικη ζωή, ώστε να είμαστε αποδεκτοί και αγαπητοί στους άλλους. Αυτό έχει ώς συνέπεια να κρύβουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα αλλά και τις ανάγκες και επιθυμίες μας, πολλές φορές σε σημείο να χάνουμε εντελώς την επαφή με αυτά.
 
Στο σεμινάριο θα έχετε την δυνατότητα να ανακαλύψετε την 'μάσκα' της ντροπής, και να βιώσετε στο σώμα σας την αδιαμφισβήτητη δύναμη, αλήθεια, χαρά και δημιουργικότητα του πραγματικού εαυτού σας.

Κυριακή 11 Απριλίου 2010 (το σεμινάριο θα επαναληφθεί την Κυριακή στις 9 Μαϊου 2010)
στο 'Ψυχόσωμα', Μακρυνίτσας 4-6, Αμπελόκηποι, Αθήνα
Ώρα: 12.00 - 18.30

Κόστος: 100 Ευρώ

τηλ. 210 6454 388
psychosoma@psychosoma.gr
www.psychosoma.gr