Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

15.10.09

Κύκλος μαθημάτων "Συν-κινητικό σώμα"


Δημιουργήσαμε ένα κύκλο μαθημάτων ο οποίος θα διαρκέσει από τον Οκτώβρη του 2009 έως τον Μάρτιο 2010. Σε αυτούς τους 5 μήνες θα προσφερθεί ένα οργανωμένο πρόγραμμα μαθημάτων, με βάση κυρίως το Contact Improvisation σαν δραματουργικό μέσο με στόχο την δημιουργία χορογραφικών παραστάσεων από τους μαθητές.

Τα μαθήματα θα είναι μία σύνθεση εμπειριών αντλώντας από όλες τις σωματικές τεχνικές (Release, Αλεξάντερ, Body mind centering, Iδεοκίνηση, Γιόγκα) και την θεωρία της performance.

"Τα τελευταία χρόνια, σαν δημιουργός έργων χορού παρατηρώ το εξής πρόβλημα:
παρά το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες χορογράφοι προσκαλούν τους χορευτές τους να συμμετέχουν στην δημιουργία των έργων τους, το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα μας, δεν εννοώ μόνο τις σχολές χορού αλλά και το υποχρεωτικό πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας, δεν έχει ακολουθήσει για να μπορέσει να καλύψει αυτή την εξέλιξη. Ο αυτοσχεδιασμός και η χορογραφία δεν διδάσκονται καθόλου η διδάσκονται υποτυπωδώς, με αποτέλεσμα οι χορευτές να προσπαθούν να καλύψουν το κενό με ολιγοήμερα σεμινάρια και να είναι συνήθως απροετοίμαστοι όταν τους ζητηθεί η δημιουργική τους παρουσία καθώς βασίζονται μόνο στο πηγαίο ταλέντο και την έμπνευση της στιγμής."

Θα διδάσκει ο Κωνσταντίνος Μίχος, ενώ θα υπάρξουν επιπλέον σεμινάρια, με προσκεκλημένους καθηγητές από το εξωτερικό.
Όπως γνωρίζετε και από τα προηγούμενα σεμινάρια, τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι, χορευτές, ηθοποιούς, σπουδαστές, άνεργους η επαγγελματίες αλλά μόνο όσοι είναι αποφασισμένοι να εξερευνήσουν τα όρια του σώματός τους.
 
Από 19 Οκτωβρίου
μαθήματα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8 – 10 μμ, Σάββατο μάθημα και Jam  4 – …. όσο αντέχουν έστω και δύο
Κόστος: Ένα μάθημα 8 € , μήνας με 2 μαθήματα την εβδομάδα 50 €, 3 μαθήματα 70 €

Στις 24 Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο από το 1997, ξανααρχίζει το Jam,  6 μμ 
  
Στούντιο Λάθος Κίνηση, Πλατεία Κουμουνδούρου 25, 6ος όροφος
Πληροφορίες 6944192077

www.contactimprovisationgreece.blogspot.com
lathoskinisi@gmail.com