Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

18.1.09

ARC for dance 2009

Στις 5-6-7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το ARC for dance 2009 στο Θέατρο ‘ΔΙΠΥΛΟΝ’.
Θα παρουσιαστούν τρείς χορογραφίες συνολικής διάρκειας μίας ώρας των Salva Sanchis, Ted Stoffer και Alexandra Waierstall.

'Duality'

Η θεματική του Arc 2009 είναι η δυαδικότητα. Η αγάπη και το μίσος, το αρνητικό και το θετικό, ο εαυτός και ο άλλος είναι ζεύγη εννοιών που θα έχαναν τη σημασία τους χωρίς την ύπαρξη και των δύο μερών. Ως μορφή σχέσης, η δυαδική είναι ο πιο δύσκολος τρόπος συνύπαρξης δυο ανθρώπων αλλά και ο μόνος τρόπος για να αισθανθούμε συναισθηματική πληρότητα.

“Objects in Athens are closer than they appear” Διάρκεια:15'
Χορογραφία: Salva Sanchis
Ερμηνεύουν: Salva Sanchis, Γιωργία Βαρδάρου
Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος

Το έργο “Objects in Athens are closer than they appear”, ένα κομμάτι που ασχολείται κατά κύριο λόγο με την αντίθεση μεταξύ αυτού που φαίνεται και αυτού που υπάρχει στην πραγματικότητα. Χρησιμοποιώντας το χορό ως μέσο έκφρασης, ο Salva Sanchis μιλάει για το πώς αυτό που φαίνεται όχι μόνο αναφέρεται σε κάτι που υπάρχει αλλά και πώς τελικά καταλήγει να είναι το ίδιο πραγματικό. Το έργο είναι εμπνευσμένο από την χορογραφία “Objects in the mirror are closer than they appear” του ίδιου χορογράφου και έχει δημιουργηθεί ειδικά για το Arc 2009.

‘In a landscape’ Διάρκεια:15’
Χορογραφία: Ted Stoffer
Ερμηνεύουν: Αιμιλία Κορφιά, Γιάννης Καρούνης
Μουσική: John Cage
Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος

Με το Arc 2009 συνεχίζουμε την πρακτική του artist in residence, καλώντας και φιλοξενώντας τον Αμερικανό χορογράφο Ted Stoffer ο οποίος θα διεξάγει έρευνα προς αναζήτηση χορευτικού υλικού και μέσα από αυτή θα δημιουργήσει μια νέα χορογραφία για το Arc 2009. Με το έργο αυτό, ο Ted Stoffer εξερευνά το σώμα σαν ένα εσωτερικό τοπίο το οποίο έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται, να αισθάνεται, ένα τοπίο ομορφιάς και πόθου, αλλά και το κοινό πεδίο ενός ζευγαριού που μπορεί να δημιουργήσει αλλά και να κατασ τρέψει. Η Αιμιλία Κορφιά και ο Γιάννης Καρούνης οι οποίοι χτίζουν μαζί με τον χορογράφο μια παράδοξη αλλά ταυτόχρονα οργανική και απρόβλεπτη χορογραφία.

"Terminus Διάρκεια:15’
Χορογραφία: Alexandra Waierstall
Ερμηνεύουν: Ράνια Γλυμίτσα, Χρήστος Παπαδόπουλος.
Μουσική: Μάριος Τακουσχης
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Το “Terminus” είναι μια χορογραφία όπου η έννοια του τέλους αιωρείται στο χώρο και επηρεάζει τη σχέση άντρα και γυναίκας, σώματος και ψυχής, παρόντος και παρελθόντος. Είναι το τρίτο κομμάτι μια χορογραφικής έρευνας με τίτλο “A Human Study” που εστιάζει στη δημιουργία σύντομων χορογραφικών ημερολογίων.

Πρόγραμμα παραστάσεων

Φεβρουάριος 5/6/7
Ωρα: 21:30
Θέατρο 'ΔΙΠΥΛΟΝ'
Καλογήρου Σαμουήλ 2, Πλ.Κουμουνδούρου
Κρατήσεις θέσεων: 210 5230582, 210 3229771
Τιμές: 18 ευρώ, 15 ευρώ φοιτητικό