Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

8.2.10

MIRfestival 2010 - call for entries

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

MIRfestival 2010: Πρόσκληση σε νέα «αποστολή»
Το MIRfestival ετοιμάζεται για νέα «αποστολή»! Γεμάτο ευρηματικές, απρόσμενες και ασυνήθιστες καλλιτεχνικές δημιουργίες στα όρια των τεχνών, εκεί όπου η σκηνή συναντά την εικόνα μέσω των νέων τεχνολογιών, το MIRfestival ετοιμάζεται να προσγειωθεί για δεύτερη φορά στην πόλη της Αθήνας τον Σεπτέμβριο του 2010.
Ως φεστιβάλ αστικού πολιτισμού, με αφετηρία το διεθνή διάλογο για τον πολιτισμό και στόχο τη δημιουργική συνάντηση του ζωντανού θεάματος με τα νέα τεχνολογικά μέσα και τις πιο σύγχρονες μορφές των εικαστικών τεχνών, το MIRfestival έδωσε με την πρώτη του έκδοση το λόγο στις εξελίξεις που σιωπηλά πολιορκούσαν την πόλη μας, έφερε πιο κοντά μας τα υπόγεια καλλιτεχνικά ρεύματα και ενίσχυσε το καλλιτεχνικό πείραμα με όσους τρόπους μπορούσε. Η έκδοση του 2010 σχεδιάζεται στην ίδια τροχιά και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο δημιουργίας, επικοινωνίας και διαλόγου.

Το MIRfestival 2010 προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία MIR σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ανακοινωθούν σύντομα, όπως και οι χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ. Στην καλλιτεχνική διεύθυνση και τον προγραμματισμό βρίσκεται πάντα η Χριστιάνα Γαλανοπούλου. Μαζί με τους συνεργάτες της, νέους επαγγελματίες του χώρου του πολιτισμού, με την πεποίθηση ότι ο πειραματισμός στα όρια των τεχνών από καλλιτέχνες που έχουν πραγματικά ένα όραμα να μοιραστούν με το κοινό είναι αυτό ακριβώς που γεννά το νέο στη σύγχρονη τέχνη, δημιούργησαν μια πλατφόρμα ανάδειξης των πιο προωθημένων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης και ταυτόχρονα μια συναρπαστική γιορτή της τέχνης.

Η «αποστολή 2010» στον δορυφόρο MIRfestival απογειώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου. Το πλήρωμα θα αποτελείται από καλλιτέχνες που επιθυμούν να ανοιχτούν σε νέους ορίζοντες και προτείνουν μοναδικά και περιπετειώδη πρότζεκτ στο σημείο συνάντησης των τεχνών. Το MIRfestival προσκαλεί τους καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την Παρασκευή 26 Μαρτίου.

Από τις προτάσεις που θα κατατεθούν για περφόρμανς, μικρής κλίμακας παραστάσεις, πειραματισμούς με ηλεκτρονική μουσική και νέες τεχνολογίες, ταινίες, εγκαταστάσεις, interactive projects, παρεμβάσεις στην πόλη ή άλλου τύπου καλλιτεχνικά πειράματα, θα επιλεγούν αυτές που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ μαζί με τις ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές που απαρτίζουν ήδη τον προγραμματισμό της διοργάνωσης. Αν και το φεστιβάλ δεν είναι θεματικό, ειδικά για την έκδοση του 2010 σχεδιάζει να προγραμματίσει σειρά δράσεων σε δημόσιους χώρους της Αθήνας, υπό τον τίτλο ΕΔΩ/ ΤΩΡΑ (HERE/ NOW).

Στον ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο του φεστιβάλ www.mirfestival.gr , πατώντας το διακόπτη MIR ΟΔΗΓΙΕΣ, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν όλες τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την υποβολή των προτάσεών τους, καθώς και τα έντυπα που θα χρειαστεί να συμπληρώσουν.

MIR αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού• Σεμιτέλου 5 • 115 28 • Αθήνα • Τ. 210 7706068 • www.mirfestival.gr • skype: mirfestival
Αν με την ευκαιρία επισκεφθούν το ΑΡΧΕΙΟ, θα βρουν φωτογραφικά στιγμιότυπα από το MIRfestival 2008, και θα πάρουν μια ιδέα από τα καλλιτεχνικά πρότζεκτ που φιλοξένησε, αλλά και από τη γιορτινή ατμόσφαιρα του φεστιβάλ.

Ετοιμαστείτε για την νέα απογείωση! Έρχεται το MIRfestival 2010! Αθήνα, 10-18 Σεπτεμβρίου 2010 www.mirfestival.gr
MIR αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού•
Σεμιτέλου 5 • 115 28 • Αθήνα • Τ. 210 7706068 • www.mirfestival.gr • skype: mirfestival