Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

10.12.09

Intensio!

4305-9471-Daniil Simkin3

Η ΕΛΒΑ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα καινούργιο και ανανεωμένο  Gala Μπαλέτου, στο Θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, με τίτλο «Intensio!» που σημαίνει  «Ένταση».

Ο σολίστ του American Ballet Theatre Daniil Simkin, που μας είχε συστήσει το 2008 η Svetlana Zakharova στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  συστήνει με τη σειρά του στο αθηναϊκό κοινό ένα θίασο σημαντικών χορευτών.
12 χορογράφοι του άλλοτε, του τώρα και του πάντα: από τον Κοραλί και τον Περώ στον Ρολάν Πετί και τον Βαϊνόνεν, από τον Πετιπά και τον Ιβάνοφ στον Νοϋμάγερ και τον Ματς Εκ, από τον Γκόρσκι στον Τζέραλντ Αρπίνο και τον ίδιο τον πατέρα του Simkin!

Τα μπαλέτα χορεύονται σε μουσικές 12 συνθετών: από τον Μπαχ στους Μάσιβ Ατάκ, από τον Μότσαρτ στον Άνταμς, από τον Τσαϊκόφσκι και τον Μίνκους στον Σοπέν και το Φλες Κουαρτέτ, από τον Αντάμ και τον Μασνέ στον Μιασκόφσκι και τον Ζακ Μπρελ!
Παρουσιάζονται  αποσπάσματα από τα έργα: «Ζιζέλ»,  «Ωραία Κοιμωμένη» –  «Η Λίμνη των κύκνων» – «Δον Κιχώτης»,  «Η κυρία με τις καμέλιες», «Ο πεπτωκώς Αγγελος» – «Το Διαμέρισμα» – «Οι Αστοί – Les Bourgeois» (το περίφημο σόλο του Σίμκιν στο ομώνυμο τραγούδι του Ζακ Μπρελ). Ακολουθούν και οι αποκαλούμενες pieces d`occasion, για τα περίφημα διεθνή Gala Μπαλέτου, όπως το προτεινόμενο, που βρίσκονται στις αφίσες πολλών θεάτρων και χορευτικών προγραμματισμών, «Θαίς – Ονειροπόληση» – «Βαλς».

Θέατρο Παλλάς - Αθήνα
11/12/2009 - 13/12/2009 21:00