Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

12.11.08

National Theatre Prague Ballet - Solo for three



Ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα μπαλέτα της διεθνούς σκηνής, το Μπαλέτo του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μ' ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε δύο από τους σπουδαιότερους χορογράφους των ημερών μας: τον Petr Zuska, διακεκριμένο χορογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή του Μπαλέτου του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας τα τελευταία 5 χρόνια και τον Youri Vamos σημερινό διευθυντή της Deutsche Oper am Rhein, έναν από τους μόνιμους συνεργάτες του συγκροτήματος. Το Narodni Divadlo συστήνεται στο αθηναϊκό κοινό με δύο πρόσφατες παραγωγές του που χαρακτηρίστηκαν αυτόματα κλασικές.

από 19 έως 23 Νοεμβρίου 2008
Solo for Three - Brel, Vysotsky, Kryl

O Petr Zuska δημιούργησε ένα μοντέρνο, βαθιά συγκινητικό χοροθέατρο απόλυτα εμπνευσμένο από τις ζωές και τα τραγούδια τριών πολυδιάστατων, θρυλικών καλλιτεχνών: του Βέλγου Jacques Brel (Ζακ Μπρελ), του Τσέχου Karel Kryl (Καρέλ Κρύλ) και του Ρώσου Vladimir Vysotsky (Βλαντιμίρ Βισότσκι), που ο καθένας με τη διαδρομή του στο τραγούδι, την ποίηση και το θέατρο επηρέασαν καλλιτεχνικά, αισθητικά και ιδεολογικά τις δεκαετίες του ´60 και του ´70 στις πατρίδες τους, έγιναν σύμβολα για ολόκληρο το νεανικό κίνημα της Ευρώπης και συνδέθηκαν νοητά με την ίδια τραγική μοίρα το! υ πρόωρου θανάτου πριν κλείσουν τα 50 τους χρόνια. Ξεπερνώντας τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσά τους, ο Petr Zuska, δημιουργεί με επίκεντρο έναν κοινό ήρωα, μια μη αμιγώς αφηγηματική ιστορία που μιλάει για τη ζωή, τη ματαιότητα και την αναπόφευκτη μοναξιά του ανθρώπινου είδους. Το έργο επενδύεται με τις ανεπανάληπτες φωνές των τριών τροβαδούρων, ακούγονται 43 ποιήματα και τραγούδια και οι στίχοι μεταφρασμένοι στα ελληνικά θα προβάλλονται σε υπέρτιτλους. Στο χοροθέατρο Solo for Three παίρνουν μέρος 25 χορευτές.

από 26 έως 30 Νοεμβρίου 2008
Sergei Prokofiev - Romeo and Juliet

Μια από τις πιο τραγικές ιστορίες αγάπης και θανάτου του William Shakespeare, ένα διάσημο μπαλέτο του Sergei Prokofiev, αλλά με μια καινούρια οπτική από τον Youri Vamos.O Ρωμαίος και η Ιουλιέτα συναντιούνται και ερωτεύονται όχι στον παλάτι των Καπουλέτων στη Βερόνα του 1500, αλλά στα σοκάκια μιας ιταλικής πόλης στις αρχές της δεκαετίας του 1930, όταν η μαφία οργίαζε τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Αμερική. Τότε δηλαδή ακριβώς που ο Sergei Prokofiev εμπνεύστηκε και έγραψε το έργο για τα μπαλέτα Κίροφ. Μια μοντέρνα, δυναμική, στιλιζαρισμένη και αισθησιακή χορογραφική ανάγνωση σε μία από τις πλέον κλασικές μουσικές συνθέσεις του 20ου αιώνα. Στο μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέτα παίρνουν μέρος 50 χορευτές και τη μουσική του Prokofiev αποδίδουν οι 70 μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας υπό τη μουσική διεύθυνση του Sergei Polue! ctov.
ec

Θέατρο BADMINTON