Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

19.7.08

Quasi Stellar - Electric Girl



To Electric Girl, το τελευταίο έργο της Αποστολίας Παπαδαμάκη που απασχόλησε κοινό και κριτική τον Απρίλιο, επιστρέφει στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ από τις 21 ως και τις 30 Οκτωβρίου 2008.

Ενταγμένο στην παραστασιογραφία της ομάδας Quasi Stellar, το έργο έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς παρουσιάστηκε ήδη στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ως η μόνη ελληνική συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμά του, ενώ ακολουθεί η παρουσίαση του στο φεστιβάλ Euro-Leipzig δίπλα σε σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής των παραστατικών τεχνών.

Σε ένα παλιό ηλεκτρικό εργοστάσιο όπου ο υπαρκτός χρόνος παραχώρησε τη θέση του στο απροσδόκητο, η επιστροφή ενός παράξενου άντρα (Blaine Reininger) αφυπνίζει ένα κορίτσι (Χαρά Κότσαλη) που ασθμαίνει κάτω από τα καλώδια του εγκαταλελειμμένου μετα-βιομηχανικού τοπίου. Η συνάντησή τους τυχαία ή μη αποτελεί το σημείο εκκίνησης για μια πραγματεία σχετική με το σώμα και την ιερότητα του, το υποσυνείδητο και μια σειρά από δίπολα-έννοιες που διατρέχουν την έρευνα της δημιουργού: άντρας-γυναίκα, εαυτός-άλλος, επαφή-απουσία, συνάντηση-αφύπνιση, ανατροπή-τάξη, λάμψη-σκοτάδι.

Η Αποστολία Παπαδαμάκη παραδίδει ένα μεικτό θέαμα το οποίο συνθέτουν ένα αποφασισμένο κινητικό τοπίο, η εσωτερικότητα της δημιουργικής γραφής, η ποίηση του Walt Whitman και η ερμηνεία της μέσα από τη μουσική του Blaine Reininger. Η ιδιότυπη σχέση η οποία αναπτύσσεται ανάμεσα στους ήρωες που ο καθένας πασχίζει να βρει τον εαυτό του μέσα σε αυτήν, αναπτύσσει ένα ταξίδι στο υποσυνείδητο. Electric Girl. Σώμα αληθινό ή αποκύημα της φαντασίας του περαστικού; Θύτης ή θύμα; Αλήθεια ή ψέμα; Κάπου ανάμεσα στη στιγμιαία ηλεκτρική λάμψη και το απόλυτο σκοτάδι η πραγματικότητα σωπαίνει.


Σκηνοθεσία & Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση (Live on stage) : Blaine Reininger
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Προβολές & Φωτογραφίες: Μιχάλης Κλουκίνας/Studio KITAO
Σχεδιασμός ήχου: Δήμος Λιβιτσάνος
Έρευνα: Κωνσταντίνα Γεωργέλου
Βοηθοί χορογράφου: Άρης Παπαδόπουλος & Αμυμώνη Πρωτόπαπα
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Νίκος Λεγάκης
Διεύθυνση παραγωγής: Μανόλης Σάρδης - PRO4
Βοηθός διευθυντή παραγωγής: Αφροδίτη Χριστοδούλου- PRO4

Ερμηνεύουν: Χαρά Κότσαλη, Blaine Reininger

Ημερομηνίες: 21-30/10/2008
Ώρα: 21.30
Τόπος: θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ 
Τουρναβίτου 7, Θησείο
Είσοδος: € 18,00 – 13,00 (φοιτητικό)
Κρατήσεις: 210-3255444
Επικοινωνία: 210-3255444

Quasi Stellar