Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

7.4.08

Quasi Stellar - ELECTRIC GIRL



Ενώ τα έργα της The Beauty Series–3 soli και Superlux συνεχίζουν να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο χαίροντας θερμής υποδοχής σε σημαντικούς διεθνείς σταθμούς, η Αποστολία Παπαδαμάκη και οι Quasi Stellar επιστρέφουν στην παραστασιακή πραγματικότητα της Αθήνας για την παρουσίαση του νέου έργου της χορογράφου. Electric Girl, για 10 μόνο παραστάσεις , στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, από τις 7 ως τις 20 Απριλίου.

Σε ένα παλιό ηλεκτρικό εργοστάσιο όπου ο υπαρκτός χρόνος παραχώρησε τη θέση του στο απροσδόκητο, η επιστροφή ενός παράξενου άντρα (Blaine Reininger) αφυπνίζει ένα κορίτσι (Χαρά Κότσαλη) που ασθμαίνει κάτω από τα καλώδια του εγκαταλελειμμένου μετα-βιομηχανικού τοπίου. Η συνάντησή τους τυχαία ή μη αποτελεί το σημείο εκκίνησης για μια πραγματεία σχετική με το σώμα και την ιερότητα του, το υποσυνείδητο και μια σειρά από δίπολα-έννοιες που διατρέχουν την έρευνα της δημιουργού: άντρας-γυναίκα, εαυτός-άλλος, επαφή-απουσία, συνάντηση-αφύπνιση, ανατροπή-τάξη, λάμψη-σκοτάδι.

Η Αποστολία Παπαδαμάκη παραδίδει ένα μεικτό θέαμα το οποίο συνθέτουν ένα αποφασισμένο κινητικό τοπίο, η εσωτερικότητα της δημιουργικής γραφής, η ποίηση του Walt Whitman και η ερμηνεία της μέσα από τη μουσική του Blaine Reininger. Η ιδιότυπη σχέση η οποία αναπτύσσεται ανάμεσα στους ήρωες που ο καθένας πασχίζει να βρει τον εαυτό του μέσα σε αυτήν, αναπτύσσει ένα ταξίδι στο υποσυνείδητο. Electric Girl. Σώμα αληθινό ή αποκύημα της φαντασίας του περαστικού; Θύτης ή θύμα; Αλήθεια ή ψέμα; Κάπου ανάμεσα στη στιγμιαία ηλεκτρική λάμψη και το απόλυτο σκοτάδι η πραγματικότητα σωπαίνει.

Σκηνοθεσία & Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση (Live on stage) : Blaine Reininger
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Προβολές & Φωτογραφίες: Μιχάλης Κλουκίνας/Studio KITAO
Σχεδιασμός ήχου: Δήμος Λιβιτσάνος
Έρευνα: Κωνσταντίνα Γεωργέλου
Βοηθοί χορογράφου: Άρης Παπαδόπουλος & Αμυμώνη Πρωτόπαπα
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Νίκος Λεγάκης
Διεύθυνση παραγωγής: Μανόλης Σάρδης - PRO4
Βοηθός διευθυντή παραγωγής: Αφροδίτη Χριστοδούλου- PRO4

Ερμηνεύουν: Χαρά Κότσαλη, Blaine Reininger

Ημερομηνίες: 07-20/04/2008 (εκτός τρίτης κ τετάρτης)
Ώρα: 21.30
Τόπος: θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ 
Τουρναβίτου 7, Θησείο
Είσοδος: € 18,00 – 13,00 (φοιτητικό)
Κρατήσεις: 210-3255444
Επικοινωνία: 210-3255444

via Quasi Stellar