Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

18.2.08

ECOCINEMA ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ



Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ECOCINEMA που θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά μεταξύ 20-27 Φεβρουαρίου 2008, στους Kινηματογράφους Aττικόν και Σινεάκ στην πλατεία Δημαρχείου, με τη συνεργασία της Δημοτικής Eπιχείρησης Πολιτισμού και Eπικοινωνίας του Δήμου Πειραιά (ΔEΠEΠ) και του Y.ΠE.XΩ.ΔE. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα προσπαθήσει να προσφέρει στο κοινό του Φεστιβάλ, εικόνες του κόσμου και των κρίσιμων προβλημάτων που μας απασχολούν στις αρχές του 21ου αιώνα: άνθρωπος και φύση περιβάλλον, παγκοσμιοποίηση, κοινωνίες σε κρίση, πόλεμος, μορφές παραγωγής και κατανάλωσης.

Ο κινηματογράφος είναι ένα μέσον, ένα σημαντικό εργαλείο για την μετάδοση του μηνύματος για το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Ο διεθνής χαρακτήρας του Φεστιβάλ προσφέρει μια ευκαιρία σε κάθε χώρα να προβάλλει το δικό της παράδειγμα. Παράλληλα είναι και μια ευκαιρία υπέρβασης του εθνικού απομονωτισμού μέσω μιας παγκόσμιας γλώσσας η οποία μας αποκαλύπτει τις εικόνες άγνωστων κόσμων και κοινωνιών, με κοινό τους στοιχείο το αίτημα της ανάδειξης της τοπικότητας μέσα σε ένα περιβάλλον ανοιχτών συνόρων. Με την έννοια αυτή, ο κινηματογράφος μπορεί να αναδείξει το άλλο, το θετικό πρόσωπο της παγκοσμιοποίησης.

Το πρόγραμμα του ECOCINEMA περιλαμβάνει τις εξής ενότητες ταινιών:

Διεθνές Διαγωνιστικό

* Ταινίες Μεγάλου Μήκους
* Ταινίες Μικρού και Μεσαίου Μήκους (3 προγράμματα)
* Ταινίες Έρευνας και Τεκμηρίωσης

Πανόραμα

Αφιερώματα
* Jean Painlevé
* Βιομηχανικά Ατυχήματα
* Λιμάνια του Κόσμου

Ειδικές προβολές
Live Earth Save Ourselves (SOS) Short Films

Παράλληλες Εκδηλώσεις

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους Blaine L. Reininger (Tuxedomoon) και Τηλέμαχο Μούσα

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Φεβ. 08 στον Κιν. ΑΤΤΙΚΟΝ (πλ.Δημαρχείου Πειραιά) - Ώρα Έναρξης 22:00

ΔΙΑΛΕΞΗ από τον Ιρακινό σκηνοθέτη, σεναριογράφο, κινηματογραφικό κριτικό και μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων του 7ου ECOCINEMA, Taher Alwan, με θέμα τον κινηματογράφο στο Iράκ, τόσο σε ειρηνικές όσο και σε εμπόλεμες περιόδους.

ΤΡΙΤΗ 26 Φεβ. 08 στο χώρο της ETAIPEIAΣ EΛΛHNΩN ΣKHNOΘETΩN (Τοσίτσα 11 Eξάρχεια) - Ώρα Έναρξης 18:30

ECOCINEMA via Μαριλένα Πετρίδου