Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

30.1.08

Ομάδα "Κει Φυσά"

ΑΒΡΑ ΝΑΤΑΣΣΑ & ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΝΑ


Νατάσσα Αβρά
Γεννήθηκε στην Αθήνα (1964) και είναι απόφοιτος της ΚΣΟΤ(1986).
Έχει χορέψει με αρκετές ελληνικές ομάδες χορού: Σχεδία (Αναστασία Λύρα, 1997-2003), Λονδίνο, Αγία Πετρούπολη, Μόσχα, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Κούβα/Χορικά (Ζουζού Νικολούδη)/Ανάλυα(Μαίρη Τσούτη)/Χοροθέατρο Ναυσικά(Σοφία Σμαήλου)/Ωκυρρόη(Βάσω Μπαρμπούση)/Πρόσκαιρη Σύνθεση(Ντορίνα Καλεθριανού)/Salta Futuro(Τατιάνα Λοβέρδου)/Αεικίνητρον(Νίνα Αλκαλάη).
Διδάσκει σύγχρονο χορό (Limon Based Technique) για πέμπτη χρονιά στην Επαγγελματική Σχολή Χορού Σόφης Κατσούλη. Έχει διδάξει μεταξύ άλλων: Ρυθμική στην ΚΣΟΤ(1997-2000), σεμινάρια αυτοσχεδιασμού (Σχολή Χορού ‘εν Κινήσει’, 2006-2007) και ‘βασικά στοιχεία χορογραφίας’ στο σεμινάριο της ΕΟΚ για νέους χορευτές (1993).
Σαν ανεξάρτητη χορογράφος, παρουσίασε τρεις χορογραφίες με το Αθηναϊκό Χοροθέατρο(1992,1993), σε περιοδείες στην Ελλάδα (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Καστοριά, Φλώρινα, Πτολεμαϊδα), βραβεύτηκε για το σόλο της «Μικρές Αναλογίες» στο διαγωνισμό για νέους χορογράφους ‘Ραλλού Μάνου’ (1996) του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχε στο 2ο και 3ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.
Το 2004 ίδρυσε με την Ελίνα Παπαδοπούλου την ομάδα χορού ‘κει φυσσά’, και μέχρι σήμερα, μαζί με τις χορεύτριες και χορογράφους Εύα Μπουρνιά, Μαρία Πουλάδα και Ελίνα Λογαρίδου παρουσιάζουν κάθε χρόνο καινούργια παραγωγή, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, και σε άλλες διοργανώσεις.
Η Νατάσσα Αβρά ζει τον μισό χρόνο στο Λονδίνο, όπου παρακολουθεί ανοιχτά μαθήματα σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού και διδάσκει ιδιαίτερα μαθήματα (σύγχρονου και δημιουργικού χορού).

Ελίνα Παπαδοπούλου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε χορό στην σχολή της Σόνιας Μωριάνωφ.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας.
Έχει δίπλωμα χορών Character από την Royal Academy of Dancing
Έχει πτυχίο θεραπεύτριας Ολιστικών Θεραπειών από το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Natural Health Science.
Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και εργαστήρια με σημαντικούς δασκάλους (Steve Paxton, Lisa Nelson, Synthia Reynolds, Scott Smith, Tomas Kampe, Felice Wolfzahn, Patti Bradshaw, Αlito Alesi, Tsanka Sirakova, Δημήτρης Καμινάρης, Λεωνίδας Ντε Πιάν, Peter Ryan, Δημήτρης Καταλειφός, Louis Roblejo,) κ.α.
Χόρεψε με τη Ομάδα «Παρουσία» της Τατιάνας Λοβέρδου και πήρε μέρος σε σεμινάρια και παραστάσεις Αρχαίου Δράματος με τη Θεατρική Εταιρεία «Αγορά».
Ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σχεδία» της Αναστασίας Λύρα, χόρεψε σε όλες τις παραστάσεις της ομάδας (1995-2003) στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Λονδίνο, Αγ. Πετρούπολη, Μόσχα, Τυφλίδα, Μπακού, Αβάνα, Σαντιάγο σε συνεργασία με την Danza Contemporanea de Cuba).
Ιδρυτικό μέλος της Ομάδας «Κει Φυσά», χορεύει και χορογραφεί για την Ομάδα.
Είναι μέλος της χορωδίας της Δόμνας Σαμίου με την οποία έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις cds Παραδοσιακής Μουσικής καθώς και σε συναυλίες και παραστάσεις (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ηρώδειο, Τελετή Λήξης Ολυμπιακών Αγώνων 2004 κ.α.).
Μιλά Αγγλικά και Ισπανικά.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Ομάδα "Κει Φυσά"
• RECYCLING (2004, Λιχάδα Εύβοιας), σε συνεργασία με την ομάδα Art Tower. Χορoγραφία: Ν. Αβρά
• ENANTIA ΣTHN BIA KATA TΩN ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2004, Ζάππειο), σε συνεργασία με την Διεθνή Αμνηστεία. Χορoγραφία: Ν. Αβρά
• ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΕΜΩΝ (2005 στο θέατρο Χορορροές, στο θέατρο Ροές κατά την διάρκεια του 4ου Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, στα Φεστιβάλ Ν. Σμύρνης και Κηφισιάς και το 2007 στην 3η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών). Χορoγραφία: Ν. Αβρά
• ΔΙΑΔΟΧΕΣ ΙΙ (2005, θέατρο Χορορροές). Χορoγραφία: Ν. Αβρά
• ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ (2005 θέατρο Χορορροές). Χορoγραφία: Σ. Εφεντάκη
• ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ (2005, θέατρο Χορορροές). Χορoγραφία: Alain Rivero Rodriguez
• ΤΡΙΟ (2006,Φεστιβάλ Διαρροές). Χορoγραφία: Ν. Αβρά
• ΑΡΙΑΔΝΗ (2006, Φεστιβάλ Διαρροές και 2008 στο Φεστιβάλ Νησολόγιο, Σίκινος). Χορoγραφία: Ε. Παπαδοπούλου
• ΠΩΣ ΝΑ ΚΛΕΨΩ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (2006, 5ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, θέατρο Αργώ). Χορoγραφία: E.Παπαδοπούλου
• ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ (2006, 5ο Φεστιβάλ Ελλ. Χορογράφων, θέατρο Αργώ). Χορoγραφία: Ν. Αβρά
• UNTIL DEATH DO US PART, HOPE, LETS DANCE TO THE BOP (Dance Film του Χ.Πολυμενάκου, 6ο Φεστιβάλ Ελλ. Χορογράφων)
• ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ Ι (2006 στο 5ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, θέατρο Αργώ και στην 1η Διαβαλκανική Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, ενώ το 2007 στο Πανόραμα Συγχρονού Χορού στο ACS). Χορoγραφία: Ε.Μπουρνιά, Μ.Πουλάδα
• ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ (2007, 6ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, θέατρο Αργώ). Χορoγραφία: Ν. Αβρά
• HENRY PURCELL, 3 τραγούδια (2007, 6ο Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων, θέατρο Αργώ και 2008, στο Φεστιβάλ Νησολόγιο, Σίκινος). Χορoγραφία: Ε. Παπαδοπούλου
• ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΙΙ (2007, 6ο Φεστιβάλ Ελλ. Χορογράφων, θέατρο Αργώ και θέατρο του Ν. Κόσμου). Χορoγραφία: Ε.Μπουρνιά, Μ. Πουλάδα
• ME AND BOBBIE MC GEE (2008, 7ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, θέατρο Αργώ). Χορoγραφία: Ν. Αβρά
• ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΚΑΙ ΣΟΛΟ (2008, 7ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, θέατρο Αργώ). Χορoγραφία:N. Αβρά
• ΝΟ MORE SHALL WE PART (2008, 7ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, θέατρο Αργώ και στο Φεστιβάλ Νησολόγιο, στη Σίκινο). Χορoγραφία: Ε. Παπαδοπούλου
• ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΩ (2008, 7ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, θέατρο Αργώ). Χορoγραφία: Ε. Λογαρίδου
• ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΚΕΝΟ (2008, 7ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, θέατρο Αργώ).
Χορoγραφία: Ε. Μπουρνιά, Μ. Πουλάδα


Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νατάσσα Αβρά & Ελίνα Παπαδοπούλου
Χατζηκωνσταντή 16, Παπάγου, 15669
Τηλ: 210 6524779, 6932102349, 6937477848, 00447842395743
info@keifyssa.co.uk

29.1.08

Ομάδα Χορού X-Art

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Κατερίνα Ανδριοπούλου
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το London Contemporary Dance School (The Place), με «Bachelors of Honors» στο Σύγχρονο Χορό το 1995.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της ομάδας χορού X-Art, την οποία ίδρυσε με την Αιμιλία Κορφιά, το 2000. Η Ομάδα X-Art επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 2001 έως και το 2006. Από το 2000 έως σήμερα έχει χορογραφήσει για την X-Art τα έργα σύγχρονου χορού για παιδιά: «Τα Μάγια της Πεταλούδας», «…και ζήσαν αυτοί καλά ..», «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο», «To άγαλμα που κρύωνε», «Σταχτοπούτα», «Μικρός Πρίγκιπας», & το χορευτικό δρώμενο «Οι κόρες της Ευρώπης».
Το 2008 χορογράφησε το έργο «Όλιβερ Τουίστ» για την Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών R.A.D. που ανέβασε ο Ελληνικός Σύλλογος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου.
Σαν χορογράφος έχει συνεργαστεί επίσης με το Κ.Θ.Β.Ε., το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας- Θεατρική Διαδρομή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών-Θεατρικό Σανίδι, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών- Θέατρο Αγορά , το Θέατρο Αργώ, την Παιδική Αυλαία, την ομάδα f-Ήβη, τη Melissa Art School, το Δημοτικό Παιδικό Θέατρο Κορυδαλλού, το Rainbow Theatre κ.ά. στα έργα: «Του Κουτρούλη ο Γάμος», «Μαγικός Αυλός», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «΄Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», «Ο κύκλος με την κιμωλία», «Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα», «Η Καλλιπάτειρα στο Φως της Ολυμπίας», «Lord of the flies» κ.α.
Σαν χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες σύγχρονου χορού LOAD Dance Company και Koffee Klub Dance Company στα πλαίσια των φεστιβάλ «RESOLUTIONS» και «Dance World 96» στο Λονδίνο και Leena Patela Dance Company στα πλαίσια του Glastonbury Arts Festival.
Υπήρξε μέλος του Szeged Contemporary Ballet (1998-99) της Ουγγαρίας, συμμετέχοντας σε έργα των: Juronics Tamas, Joseph Tmim και Uri Ivgi.
Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με την Ομάδα Χορού X-Art, το Εθνικό Θέατρο (σε χορογραφίες Κων/νου Ρήγου) την Εθνική Λυρική Σκηνή (σε χορογραφίες Πέτρου Γάλλια), την Ομάδα Χορού Syndram της Χρυσηίδας Λιατζιβίρη κ.ά.
Διδάσκει σύγχρονο χορό από το 1996: Young Place (The Place) και City & Islington College στο Λονδίνο, DAN.C.CE, Χοροκίνηση, κ.ά. στην Αθήνα.
Έχει δώσει σεμινάρια και εργαστήρια χορού για παιδιά στην Ελλάδα και την Αγγλία, ενώ το 2000 έλαβε μέρος ως βοηθός της Iris Tomlinson, διευθύντριας του Young Place του Λονδίνου σε σεμινάριο διδασκαλίας για παιδιά στην Αθήνα.
Το 2008 προσεκλήθη από την Εθνική Ομάδα της Ουαλίας «Diversions» να αναλάβει την εκγύμναση των χορευτών κατά την παραμονή τους στην Αθήνα για τις παραστάσεις της Ομάδας στο Κέντρο Τεχνών.
Έχει δώσει εργαστήρια κίνησης και χορού στο θέατρο ως προσκεκλημένη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Αθηνών (2006 και 2008).
Από το 2005 διδάσκει στη Δραματική Σχολή της Έλντας Πανοπούλου «Melissa Art School».

Ομάδα Χορού X-Art
• «Τα Μάγια της Πεταλούδας» (2008) βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Φ. Γκ. Λόρκα.
• «… και ζήσαν αυτοί καλά» (2006) Παραμύθι που γράφτηκε ειδικά για την X-Art από τον Γιάννη Καλατζόπουλο.
• «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο» (2005) βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ.
• «Το άγαλμα που κρύωνε» (2004) βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Χ. Μπουλώτη.
• «Σταχτοπούτα» (2002-2003) βασισμένη στη μουσική του κλασικού έργου του Sergei Prokofiev.
• «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (2001-2002) βασισμένο στο ομώνυμο έργο του A. S. Exupery.
• «Οι Κόρες της Ευρώπης» (2001) Χορευτικό δρώμενο που παρουσιάστηκε στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2001, σε συνεργασία με το Δήμο Πατρών (Απ΄ ευθείας τηλεοπτική μετάδοση ΕΤ1- Ιανουάριος 2001).

28.1.08

Απέργη Πατρίσια

27.1.08

Ομάδα Σύγχρονου Χορού AD HOC

Έλενα Βακαλοπούλου
Χόρεψε με το «Πειραματικό Μπαλέτο» του Γιάννη Μέτση, το «Ελληνικό Χορόδραμα» της Ραλλού Μάνου και το «Μπαλέτο Αθηνών» του Λ. Ντεπιάν.
Άρχισε να χορογραφεί για το θέατρο το 1980.
Η πρώτη της δουλειά ήταν για το Εθνικό Θέατρο της Βαϊμάρης, Γερμανία 1980
Στην Ελλάδα χορογραφεί:
Θέατρο Τέχνης «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μ. Κουγιουμτζή Επίδαυρος, 1992
Θέατρο Τέχνης «Γέρμα» του Λόρκα σε σκηνοθεσία Μ. Κουγιουμτζή, 1992
Θέατρο Τέχνης «Τρωαδίτισσες» του Ευριπίδη, σκηνοθεσία Γ. Λαζάνη, Επίδαυρος, 1993
Θέατρο Τέχνης «Δίδυμοι της Βενετίας» του Γκολντόνι, σκηνοθεσία Μ. Κουγιουμτζή, 1993
Θέατρο Τέχνης, «Μικρός Πρίγκιπας» του Σ. Εξιπερί, σκηνοθεσία Μ. Κουγιουμτζή, 1994
Θέατρο Τέχνης, «Μήδεια» του Ευριπίδη, σκηνοθεσία Γ. Λαζάνη, Επίδαυρος, 1995
Θέατρο «Πολιτεία», «Εκκλησιάζουσες» Αριστοφάνη, σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη,Επίδαυρος,2000
ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης «Λα Μοσκέτα» του Ρουτζάντε, σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη, Λαμία 2002
ΚΘΒΕ «Γερνάω επιτυχώς» του Σκαμπαρδώνη, σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη, 2002

Ομάδα Σύγχρονου Χορού AD HOC
Την ομάδα σύγχρονου χορού AD HOC δημιούργησε η Έλενα Βακαλοπούλου την άνοιξη του 2008 μέσα στα πλαίσια του “Σωματείου Φίλων Έντεχνου Χορού”.
Στόχος της ομάδας είναι να διευρύνει το κοινό του χορού και να μεταδώσει την τέχνη αυτή, αγγίζοντας θέματα, ζητήματα και ρόλους που ταλαντεύονται ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση.
Μέσα σε μία άνθιση της τέχνης του χορού που παρουσιάζεται στη χώρα μας, επιθυμεί να συμβάλλει με το δικό της έργο στην διάδοση και ανάπτυξή της, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές περιβάλλον.
Το όραμα της ομάδας συμπυκνώνεται από την καλλιτεχνική Διευθύντρια Έλενα Βακαλοπούλου ως εξής:
«Θέλω να δημιουργώ, να αφηγούμαι, να κατασκευάζω ιστορίες με ένα προσωπικό κώδικα, μ’ αρέσει να μετράω τα βήματα των χορευτών, να διανύω αποστάσεις πάνω στη σκηνή ανάμεσα στην καθημερινότητα και την ψευδαίσθηση, να βρίσκω μια σχισμή στην πραγματικότητα, να αποθέτω πνιγμένες επιθυμίες και σκέψεις. Νιώθω την ανάγκη να καταπιαστώ με πράγματα προσωπικά, ουσιαστικά και ευαίσθητα. Έχω κουραστεί να χαζεύω το καθημερινό τσίρκο από τον πολιτισμό των media και την αναλώσιμη τέχνη. Έχω ανάγκη να μιλήσω διακριτικά…»
Η ομάδα σύγχρονου χορού ad hoc, παρουσίασε τον Ιούνιο του 2008
στο Θέατρο ΔΙΠΥΛΟ στην Αθήνα, το έργο «…το βήμα της»
Επίσης, το φθινόπωρο του 2008 η ομάδα παρουσίασε τη δουλειά της στη Φλώρινα, Κατερίνη και Κιλκίς με την υποστήριξη του Υπ. Μακεδονίας Θράκης.
Για την παράσταση «…το βήμα της» συνεργάστηκαν οι:
Άγγελος Μέντης – σκηνικά, κοστούμια,
Ελευθερία Ντεκώ – φωτισμοί,
Χρήστος Θηβαίος – τραγούδι
και οι χορεύτριες Ιωάννα Αποστόλου, Αλεξία Κωστή, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου, Ελισάβετ Πλιακοστάθη και Μαρία Φουντούλη.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Έλενα Βακαλοπούλου
adhoc.co@hotmail.com

26.1.08

Θεατρικοχορευτική Ομάδα Λίλλυ Βελισσαρίου

Λίλλυ Βελισσαρίου
Mετά την επαγγελματική της εκπαίδευση στο χορό, χόρεψε στο Eλληνικό Xορόδραμα της Pαλλού Mάνου. Στο Παρίσι σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Paris IV χορό και σκηνογραφία. Eργάστηκε κοντά στη Maguy Marin και το 1987 τελείωσε τη διπλωματική της στη Σορβόννη, με θέμα «H σκηνογραφία στο ελληνικό θέαμα μετά το 1940». Mετά για 2 χρόνια βρέθηκε στο Δυτικό Bερολίνο όπου ασχολήθηκε με τα εικαστικά, τη φωτογραφία, το κολάζ και τη θεατρική μάσκα. Στην Aθήνα το 1989 δημιούργησε τη Θεατρικοχορευτική Ομάδα Λίλλυ Βελισσαρίου. Bασικό στη χορογραφική αλλά και την διδασκαλική της πορεία είναι ο τρόπος που οδηγούσε στην επικοινωνία μέσω της κίνησης με τον εαυτό αλλά και τους απέναντι.Tο σημαντικό για κείνην είναι να περάσει το μήνυμά αποφεύγοντας τον παραδοσιακό «ελιτίστικο» τρόπο που κρατά τον θεατή σε απόσταση από τον καλλιτέχνη. Διακρίθηκε και παρουσίασε το έργο «Aγγελική» το 1992 στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορογραφίας του Bagnolet στο Pόττερνταμ. Aντιπροσώπευσε την Eλλάδα στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στη Λευκωσία με το έργο «Puzzle» το 1999. Mετά από έντεκα χρόνια, πορεία δημιούργησε, σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, ένα νέο χορευτικό σχήμα, την ομάδα VIS MOTRIX-KINHTHPIOΣ ΔYNAMH. Aπό το 1989 μέχρι σήμερα από τις ομάδες χορού όπου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια η Λίλλυ Bελισσαρίου, παρουσιάστηκαν 23 παραγωγές σε πάνω από 100 παραστάσεις, σε συνεργασία με περισσότερους από 150 καλλιτέχνες.
Έχει χορέψει με την ομάδα 14η μέρα, το χοροθέατρο Ozoneka-Zouse στο Παρίσι, στο θέατρο "Aθήναιον" κ.α. Έχει συνεργαστεί ως χορογράφος και χορεύτρια με τους Nίκο Παροίκο, Τάσο Βρεττό, Δημήτρη Mυταρά, Διονύση Φωτόπουλο, Eύη Γαβριηλίδη, Γιάννη Kακλέα, Mιχάλη Tραυλό. Έχει χορογραφήσει συνολικά 20 έργα στο θέατρο και σε δικές της παραγωγές. Διδάσκει κίνηση και τεχνική χορού σε Δραματικές σχολές, σύγχρονο χορό και Μέθοδο Πιλάτες σε σχολές χορού και εκπαιδευτήρια, έχει οργανώσει σεμινάρια για ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές. Έχει γράψει άρθρα για το χορό στα περιοδικά «Mετρό», περιοδικό «Xορός». Έχει δημιουργήσει σκηνικά-κοστούμια, layout σε έντυπα τέχνης, είναι ιδρυτικό μέλος στο Σωματείο Eλλήνων Xορογράφων (του οποίου υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. από το 1999 έως το 2004) κ.α.

Θεατρικοχορευτική Ομάδα Λίλλυ Βελισσαρίου 1989-2000
1. «Traum Wirklichkeit» 1989 - 90,
Xορογραφία - Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία: Λίλλυ Bελισσαρίου
2. «Oμοιοπαθητική» 1989 - 90,
Xορογραφία - Σκηνοθεσία: Λίλλυ Bελισσαρίου
3. «Tα Kύματα» της Virginia Wolfe 1990,
Xορογραφία: Σοφία Λυκούρη
Σκηνοθεσία: Θέμης Πάνου
4. «Tο Aμαρτωλό» 1990,
Xορογραφία: Pάνια Δαμίγου
5. «O δικός μας μαγικός κόσμος» 1990,
Xορογραφία: Λίλλυ Bελισσαρίου
6. «Θαλασσινές Mπαλάντες» 1991,
Παραγωγή του Iνστιτούτου Γκαίτε για τον κύκλο «Δραματική Mουσική και Eνόργανο Θέατρο»
Xορογραφία: Λίλλυ Bελισσαρίου
7. «Tο Oμοίωμα» 1991,
Xορογραφία - Σκηνοθεσία: Λίλλυ Bελισσαρίου
8. «Homo» 1991,
Xορογραφία - Σκηνοθεσία: Λίλλυ Bελισσαρίου
9. «Iχνη Πορείας» 1991,
χορογραφία Λίλλυ Bελισσαρίου
10. «Aγγελική» 1992,
Xορογραφία - Σενάριο: Λίλλυ Bελισσαρίου
Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία: Bασίλης Mυριανθόπουλος και Λίλλυ Bελισσαρίου
11. «Φόνισσα» του Aλέξανδρου Παπαδιαμάντη 1993,
Xορογραφία: Λίλλυ Bελισσαρίου
Σκηνοθεσία: Bασίλης Mυριανθόπουλος
12. «H Aξάνα, το Tαξίδι, η Kυβερνοχώρα και το Πεπρωμένο» 1995,
Xορογραφία - Σκηνοθεσία: Λίλλυ Bελισσαρίου
13. «...στιγμές...» 1996,
Xορογραφία: Λίλλυ Bελισσαρίου
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Bελισσαρίου - Tάκης Φλαμουρίδης
14. «Όψεις της Σελήνης» 1997,
Xορογραφία: Λίλλυ Bελισσαρίου
Σκηνοθεσία: Λ. Bελισσαρίου - T. Φλαμουρίδης
15. «Puzzle» 1999,
Xορογραφία: Λίλλυ Bελισσαρίου
16. «Eυτυχία» 1999,
Σκηνοθεσία & Σενάριο: Tάκης Φλαμουρίδης

Vis Motrix-Κινητήρια Δύναμη 2000-
17. 2000 «Aδάμ-Eύα»
Video Art: Nίκος Γιαβρόπουλος
Xορογραφία: Λίλλυ Bελισσαρίου
18. 2001 «Post Production»
Xορογραφία - Eρμηνεία: Σταύρος Aποστολάτος, Λίλλυ Bελισσαρίου, Mπόρις Bουτσίνος, Άννα Kαραμήτσου, Xριστίνα Στριφτόμπολα.
19. 2001 «O Eυαγγελισμός»
Video Art: Nίκος Γιαβρόπουλος
Xορογραφία - Eρμηνεία: Σταύρος Aποστολάτος, Λίλλυ Bελισσαρίου
20. 2002 «Tρίο»
Xορογραφία: Σταύρος Aποστολάτος
21. 2002 «Black People»
Xορογραφία: Xριστίνα Στριφτόμπολα
22. 2004 «...στιγμές...»
Video Art: Nίκος Γιαβρόπουλος
Xορογραφία Λίλλυ Bελισσαρίου
23. 2004 «Πορτραίτα-Άνοιξη»
Video Art: Nίκος Γιαβρόπουλος
Xορογραφία Λίλλυ Bελισσαρίου

25.1.08

ΗΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ χοροθέατρο

Πέτρος Γάλλιας
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου κι έκανε τις πρώτες του μουσικές και χορευτικές σπουδές.
Ως παιδί και έφηβος, με το Πειραματικό Χορόδραμα Κέρκυρας, συμμετείχε σε Ευρωπαϊκές Συναντήσεις και Φεστιβάλ Νέων και Εφήβων Δημιουργών όπου τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου παιδιού performer (Βουλγαρία, 1982), το πρώτο βραβείο σύνθεσης και παρουσίασης έργου (Σύρος 1983), το βραβείο πρωτότυπης σύλληψης έργου και το πρώτο βραβείο ερμηνευτή (Νορβηγία 1984, Βατικανό 1984, Παρίσι 1985).
Παρακολούθησε μαθήματα χορού στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (1986 -1990) και σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το 1993 αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.
Ως ηθοποιός και χορευτής συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, τη Μαρία Χορς, το Θίασο Πορφύρα της Ειρήνης Παπά, το Μιχάλη Κακογιάννη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τα Χορικά της Ζουζούς Νικολούδη, το Χοροθέατρο Ροές, το Θέατρο Τέχνης κ.ά..
Το 1994 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Τέλος Εποχής» του Αντώνη Κόκκινου.
Έχει χορογραφήσει: 60 Θεατρικά Έργα, 31 Όπερες, 19 Χοροθεατρικά Έργα, 3 Κουκλοθέατρα, 7 Έργα με Παιδιά και 6 με Εφήβους, μεταξύ άλλων, για την Fujiwara Opera του Τόκιο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο (Κεντρική, Πειραματική, Παιδική Σκηνή), την Εθνική Λυρική Σκηνή (Κεντρική, Παιδική Σκηνή), την Όπερα Δωματίου Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κρήτης και Ρούμελης, την Έξοδο Λάρνακας, τα Θέατρα: Χορν, Εγνατία, Κιβωτός, Πειραιώς 131, Θέατρον.
Έχει συνεργαστεί με τους Grisha Asagaroff, Στέφανο Βασιλειάδη, Σπύρο Βραχωρίτη, Μάνο Ελευθερίου, Αγνή Μπάλτσα, Bruno Berger Gorshki, Eike Gramss, Michael Hampe, Θανάση Θεολόγη, Σπύρο Μαβίδη, Νίκο Μαστοράκη, Παύλο Μάτεσι, Μάρκο Μωϋσίδη, Inga Nilsen, Paolo Panizza, Κώστα Πασχάλη, Marlis Petersen, Νίκο Πετρόπουλο, Julia Pevzner, Gottfried Pilz, Κάρμεν Ρουγγέρη, Nadine Secunde, Νίκο Τσούχλο κ.ά.
Από το 1997 διδάσκει ”Εκφραστική του Σώματος” στο Εργαστήρι Ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου (1999–2001) και σε σεμινάρια.
Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις του Χοροθεατρικού Ομίλου του Κολεγίου Αθηνών (1997-2001) και του Μουσικού Ομίλου του Αρσάκειου Τοσίτσιου Ιδρύματος Αθηνών (2006).
Το 2008 σκηνοθέτησε για την La bottega delle voci - opera dei Giovani, την όπερα του G.Rossini, La cambiale di matrimonio, που παίχτηκε στην Ελλάδα και στην Ιταλία σε μουσική διεύθυνση Άλκη Μπαλτά και Αναστάσιου Στρίκου και μουσική διδασκαλία Άρη Χριστοφέλη.
Το 1993 ίδρυσε το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος για το οποίο έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει τα έργα: Τα Ερωτικά (1993), Εξέδυσάν Με (1995), Λίλιθ (1996), Σαλώμη (1998), Εν Πλω (1999), Έκτοτε (1999), Φαίδρα (2000), Φαίδρα (Νέα εκδοχή-2003), Solitude (2004), Εδουάρδος II’ (2005), Εδουάρδος II’ (Νέα εκδοχή-2006), A.Y.O.R.: Με δική σου ευθύνη (work in progress - 2007), Ασκήσεις ετοιμότητας I (2008), Ασκήσεις ετοιμότητας II (2008), Ασκήσεις ετοιμότητας III (2008), Ασκήσεις ετοιμότητας IV (2008).
Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του διεθνούς συμβουλίου χορού της UNESCO, Αντιπρόεδρος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τις Σχολές Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού, Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

ΗΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ χοροθέατρο
Ήρος Άγγελος: Από στίχο της Σαπφούς που ο Οδυσσέας Ελύτης μεταφράζει, Μαντατοφόρος Άνοιξης.
Ιδρύθηκε από 28 νέους καλλιτέχνες (χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, ζωγράφους, ποιητές κ.α.) με σκοπό την αναζήτηση και ανάπτυξη τρόπων συνύπαρξης του χορού με το λόγο, τη μουσική και τις άλλες τέχνες.
Το χοροθέατρο έχει παρουσιάσει τις παρακάτω δημιουργίες:
1993 & 1994: «Τα Ερωτικά»
1995: «Εξέδυσάν με»
1996 & 1997: «Λίλιθ»
1998: «Σαλώμη»
1999: «Εν Πλω» Συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
1999: «Έκτοτε»
2000: «Φαίδρα» Συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας
2003: «Φαίδρα» Νέα εκδοχή
2004: «Solitude»
2005: «Εδουάρδος II» Συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας
2006: «Εδουάρδος II» νέα εκδοχή
2007: «A.y.o.r. - με δική σου ευθύνη» work in progress
2008: «ασκήσεις ετοιμότητας Ι»
2008: «ασκήσεις ετοιμότητας ΙΙ»
2008: «ασκήσεις ετοιμότητας ΙΙΙ»
2008: «ασκήσεις ετοιμότητας ΙV»


Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πέτρος Γάλλιας
Δαμάρεως 205, Αθήνα, 11631
Τηλ: 2107560127, 6937636939
E-mail: irosaggelos@in.gr
Web-site: www.irosaggelos.gr

24.1.08

Χοροθέατρο Νταλίκα

Βάσω Γιαννακοπούλου
Η Βάσω Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Ξεκινά τις σπουδές της το 1980 στη σχολή χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου, συνεχίζει στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Oρχηστικής Τέχνης (K.Σ.Ο.Τ) και αποφοιτεί από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών.
Aπό το 1990 έως σήμερα έχει χορέψει με τις ομάδες χορού: Deja Donne, Μaxine Heppner, Griffon, Yelp, χοροθέατρο Χ-it, Μετακίνηση, Σύγχρονη Χορευτική Έκφραση, Ωκυρόη, χοροθέατρο Νατάσσας Ζούκα, Ακίν, Σχεδία, χοροθέατρο 14η Μέρα, χοροθέατρο Μετ Εμποδίων, και χοροθέατρο Ροές. Την θεατρική ομάδα Πολυθέαμα, την Εθνική Λυρική Σκηνή στην όπερα «Ορφέας και Ευριδίκη» σε σκηνοθεσία Stephen Langridge και χορογραφία Φ. Νικολάου (Εθνική Λυρική Σκηνή) και στις κινηματογραφικές ταινίες «Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή και «Ακροπόλ» του Παντελή Βούλγαρη.
To 2003 παρουσίασε την πρώτη της χορογραφική δουλειά με τίτλο «Night Mirror» με την οποία έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας.
Το 2003-2004 εργάσθηκε στην χορογραφική ομάδα των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2004.
Το Δεκέμβριο του 2004 ίδρυσε μαζί με τον φωτιστή Τάσο Παλαιορούτα το Χοροθέατρο Νταλίκα του οποίου έχει χορογραφήσει τα έργα «Δίγωνο» (2005), «Φύλλο και Φτερό» (2005), «Πουθενά» (2006), και «Ευγενείς αποδράσεις» (2008), δίνοντας παραστάσεις στην Ελλάδα και σε Φεστιβάλ του Εξωτερικού.
Ως xoρογράφος-κινησιολόγος έχει συνεργαστεί με το θεατρικό εργαστήρι του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας, τη θεατρική ομάδα Παράβασης (Θ. Κυριακού), Aξάνα (D. Olbrychski), Παίκτες (Μ. Σάββα), Γ. Μαυραγάνη και Α. Κοκκίνου (για παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2007). Διδάσκει σύγχρονο χορό από το 1997 σε χορευτές και ηθοποιούς.

Χοροθέατρο Νταλίκα
Το Χοροθέατρο Νταλίκα σχηματίστηκε το 2004 από τη χορεύτρια-χορογράφο Βάσω Γιαννακοπούλου και το φωτιστή Τάσο Παλαιορούτα.
Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα η ομάδα έχει παρουσιάσει τέσσερις παραγωγές σε θέατρα και διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έργα: «Δίγωνο» (2005), «Φύλλο και Φτερό» (2005), «Πουθενά» (2006), «Ευγενείς αποδράσεις» (2008).
«Δίγωνο» έχει παρουσιαστεί στα:
• 1ο Πανόραμα Σύγχρονου Χορού του Σ.Ε.Χ, Κέντρο Τεχνών, Αθήνα (2005)
• 4ο Φεστιβάλ Χορού του Σ.Ε.Χ, Θέατρο Ροές, Αθήνα (2005)
• 3ο Creative Forum for Independent Theater Groups, Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας/Αίγυπτος (2006)
• 2η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Αθήνας, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα (2006) Madfestival της ομάδας Χορευτές, ΙΜΕ, Αθήνα (2006)
• Informal European Theatre Meetings, Κωνσταντινούπολη/ Τουρκία (2006)
• ARDT Benefit Gala, Άρνεμ/ Ολλανδία (2008)
• Προσκλήθηκε από το Φεστιβάλ χορού Box Nova, Centro De Belem, Λισσαβόνα/Πορτογαλία (2008)
«Φύλλο και Φτερό»
• Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Αθήνα (2005)
• Θησείον, Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Αθήνα (2006)
«Πουθενά»
• 5ο Φεστιβάλ Χορού του Σ.Ε.Χ, Θέατρο Ροές, Αθήνα/ (2006)
• 4ο Creative Forum For Independent Theater Groups, Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρεια/Αίγυπτος (2007)
• 6ο Φεστιβάλ Χορού του Σ.Ε.Χ, Θησείον Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Αθήνα (2007)
• 3η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Αθήνας Σ.Ε.Χ, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα (2008)
• Προσκλήθηκε από το Φεστιβάλ χορού Box Nova, Centro De Belem, Λισσαβόνα/Πορτογαλία (2008)
«Ευγενείς αποδράσεις»
• 7ο Φεστιβάλ Χορού Σ.Ε.Χ, θέατρο Δίπυλον, Αθήνα/Ελ (2008)
• Θέατρο Δίπυλον, Αθήνα/Ελ (2008)
Για το 2009 προγραμματίζεται η περιοδεία του έργου στην Ελλάδα στα:
• ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας
• ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου/Χίος
• Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ/Σύρος
• ΔΗΠΕΘΕ Χανίων/Κρήτη
• ΔΕΠΤΑΗ Ηράκλειο/Κρήτη
• Θέατρο ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ/Πάτρα
• Θέατρο ΑΡΤΗΡΙΑ/Λευκάδα

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Βάσω Γιαννακοπούλου, Τάσος Παλαιορούτας
Ιφιγενείας 111Β, Καλλιθέα 176-76
Τηλ: 2109513676, 6936652670
E-mail: dalikadancetheater@gmail.com

23.1.08

Ομάδα Χορού Αμάλγαμα

Μαρία Γοργία
Η Μαρία Γοργία γεννήθηκε στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 1971. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (1992).
Το 1992 πήρε το 3ο βραβείο στο Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων με το έργο Εις τους τολμήσαντες εις την πραγματικότητα αντισταθήναι. Με το ίδιο έργο έλαβε μέρος στη Βραδιά Νέων Χορογράφων (28/09/1992, Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, ΕΟΤ).
Από το 1993 ως το 1997 παρακολούθησε μαθήματα στις Release τεχνικές (με τους Gill Clark, Russell Maliphant, Steven Petronio, Scott Clark και άλλους), καθώς επίσης αυτοσχεδιασμό, Feldenkrais & Alexander τεχνικές στο Λονδίνο («Greenwich Dance Agency», «Independent Dance» at the Jerwood space). Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στις Limon, Cunningham και τεχνικές κλασικού χορού στο Place School, Laban Center & Danceworks.
Από το 1994 σπουδάζει με υποτροφία της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης στο Laban Centre for Movement & Dance, και το 1996 παίρνει το πτυχίο MA in Dance Studies, με ειδίκευση στη χορογραφία.
Έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού «ΧΟΡΕΥΤΕΣ», με την ομάδα της Jennifer Copaken στο Λονδίνο και στο Χονγκ Κονγκ με την ομάδα «X-tanztheatr».
Το 2002 επιμελήθηκε την κίνηση για το θεατρικό έργο «Θαλασσινό τοπίο» του Εdward Alby σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα. Τον Ιούνιο του 2007 χορογράφησε τα Χορικά για το έργο «Τρωάδες» του Σενέκα, σε σκηνοθεσία Φίλιππου Σοφιανού. Από το Σεπτέμβρη του 2008 συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό για την επιμέλεια κίνησης του έργου
« Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Ντίρενματ.
Διδάσκει σύγχρονο χορό, χορογραφία και αυτοσχεδιασμό στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος (Deree College) από το 1998. Από το 2005 διδάσκει στην Κατεύθυνση του Χορού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Χορογραφία, Χορολογία και Σύγχρονο Χορό.
Ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής των Ιδιωτικών Επαγγελματικών Σχολών Χορού, του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1999 μέχρι το 2006.

Ομάδα Χορού Αμάλγαμα
Η ομάδα χορού αμάλγαμα ιδρύθηκε από τη Μαρία Γοργία το 1996 στο Λονδίνο για την παραγωγή του έργου «Sun and Sound», με το οποίο συμμετείχε στο Festival «Resolutions 1997» (The Place Theatre). Στην Ελλάδα άρχισε να λειτουργεί με τη μορφή Σωματείου από το Νοέμβριο του 1998. Το 1999 παρουσίασε τα έργα «Manoeuvres», «Το παιδί της Πολυάννας» & «Καμπύλη Διάθεση» σε χορογραφίες της Μαρίας Γοργία και «Number one» σε χορογραφία της Κατερίνας Κασιούμη στο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ και στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΙΔΩΡΑΣ ΝΤΑΝΚΑΝ. Το 2000 παρουσίασε τα έργα «Ως την άκρη του μονοπατιού μου» και «ΡαΞεΝίΜα» σε χορογραφίες της Μαρίας Γοργία, στο θέατρο ΚΝΩΣΣΟΣ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ και στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ στο πλαίσιο του «Μήνα Χορού». Το 2001 παρουσίασε το έργο «Τα παίγνια της Jezebel» σε χορογραφία της Μαρίας Γοργία, στο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ και στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ (Μήνας Χορού).
Το 2002 παρουσίασε το έργο «Κομπολόι, χρόνος ανέμελος, χρόνος ανελέητος, χρόνος…» στη JUDSON CHURCH του Φεστιβάλ του Movement Research στη Νέα Υόρκη σε χορογραφία της Μαρίας Γοργία. Η ίδια παράσταση παρουσιάστηκε και στην Ελλάδα στο ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ και στο ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ (οργάνωση Σ.Ε.Χ.).Το 2003 παρουσιάστηκε το έργο «Ανάσες από Βυθό» στο θέατρο ΡΟΕΣ (οργάνωση Σ.Ε.Χ).Tον Ιανουάριο του 2004 συμμετείχε με το ίδιο έργο στην 1η Πλατφόρμα Χορού (οργάνωση Σ.Ε.Χ.) στο Μέγαρο Μουσικής. Τον Ιούνιο του 2004 παρουσίασε το έργο «Θεατές» στο ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ (οργάνωση Σ.Ε.Χ.).Τον Αύγουστο του 2004 η ομάδα συμμετείχε με το έργο «Οι Άθλοι του Πένταθλου» στις Τελετές Υποδοχής των Αθλητών (οργάνωση ΕLVA Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, ΑΘΗΝΑ 2004). Τον Απρίλιο του 2005 παρουσίασε αποσπάσματα από το έργο «Το Επιδόρπιο» στο Πανόραμα του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου. Το ολοκληρωμένο έργο παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2005 στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (οργάνωση Σ.Ε.Χ).Το Φεβρουάριο του 2006 συμμετείχε με το ίδιο έργο στην 2η Πλατφόρμα Χορού (οργάνωση Σ.Ε.Χ.) στο Μέγαρο Μουσικής και στο Madfestival (οργάνωση ομάδα χορού «Χορευτές»). Τον Ιανουάριο του 2007 παρουσίασε το έργο «Μικρός Θάνατος» στο ΘΕΑΤΡΟ ΣΧΕΔΙΑ. Το Μάιο του 2008 παρουσίασε το έργο « Mon Valmont» στο θέατρο Αλκμήνη. Το έργο παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά στον ίδιο θέατρο τον Ιανουάριο του 2009.
Η ομάδα αμάλγαμα στοχεύει άμεσα στην δημιουργία σύγχρονων έργων. Τα έργα αυτά βασίζονται στη συνδιαλλαγή με άλλες μορφές τέχνης και από το 2002 παρουσιάζουν έναν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα ,με έντονο το στοιχείο του κοινωνικού αλλά και αισθητικού προβληματισμού, όσον αφορά πλέον στη θέση της τέχνης στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, στη σχέση φόρμας και ιδεολογίας, στη σχέση περιθωριακής και μαζικής καταναλωτικής τέχνης.
Η ομάδα χορού αμάλγαμα προωθεί την προσωπική δημιουργία και γενικότερα τα έργα που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα ως προς την καλλιτεχνική έκφραση, ως ένα σημαντικό και εφικτό βαθμό, ως προς το κινητικό λεξιλόγιο, και τα άλλα στοιχεία που αποτελούν τη χορευτική παράσταση και την performance art, π.χ. ήχος, σκηνικά, video art, φωτισμός κ.τ.λ.
Η δημιουργική συμμετοχή των χορευτών αλλά και των άλλων συντελεστών της παράστασης προωθείται άμεσα από την ομάδα και αποτελεί μία από τις βασικότερες αρχές της λειτουργίας της.
Τις χρονιές 2000-2001,2002-2003,2003-2004, 2005-2006, 2006-2007 και 2007-2008 το αμάλγαμα επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ.

22.1.08

Ομάδα χορού Smack

Στέλλα Ζάννου
Η Στέλλα Ζάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.
Σπούδασε χορό και χορογραφία στο London College of Dance και στο London Studio Centre.
Συνέχισε τις σπουδές της στo Αμερικάνικο κολλέγιο Αθηνών αποκτώντας Bachelor of Arts και απέκτησε το πτυχίο της από την Κρατική Σχολή Χορού το 2000.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού, contact, καποέιρας και χορογραφίας με πολλούς καλλιτέχνες όπως C.Macras, K. Simpson, S.Davis and Gill Klark, Inaki Azpillaga, Wim Vanderkeybous, D.Zambrano, R.Siegal, R.Maliphant, J.Nelson, T.Thayer, D.Dorfman and Lisa Race, C.Haring, etc.
Τον Αύγουστο του 2006 η Στέλλα ίδρυσε την ομάδα χορού Smack, με έδρα στην Αθήνα.
Υπήρξε μόνιμο μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Πρόσχημα από το 2001 έως και το 2006.
Ως χορογράφος για το Πρόσχημα έχει δημιουργήσει τις παραγωγές:
• «A_part, until death do us», (Συγχορογραφία με Μαρία Κολιοπούλου και Δήμητρα Κρητικίδη), 2004.
• «We like men strong cause they last longer», 2005.
Παρουσιάστηκε στο «solo and duo dance festival», Budapest. Το έργο απέσπασε το βραβείο κοινού και προκρίθηκε για να παρουσιαστεί στο θέατρο Traffo - Budapest
• «Προσωπικές Ιστορίες» (Συγχορογραφία με Μαρία Κολιοπούλου, σε σκηνοθεσία Μαρίας Κολιοπούλου), 2005.
• «S.M.A.C.K.», 2006.
Οι παραπάνω παραγωγές έχουν παρουσιαστεί στην πλατφόρμα χορού στο Μέγαρο Μουσικής, 1η βαλκανική πλατφόρμα χορού στα Χανιά, στο πανόραμα χορού στο Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου και στα Θέατρα Τόπος Αλλού, Χυτήριο, Ροές, Πορεία, Εμπρός.
Συνεργασίες με ελληνικές ομάδες χορού και με καλλιτέχνες από το εξωτερικό:
Richard Siegal, στο έργο x-Albee για το φεστιβάλ χορού Καλαμάτας - 2002, καθώς και για το σόλο If – then, το οποίο φτιάχτηκε για την ίδια για το Διεθνές φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων, 2006.
Μ.Klien (Ireland / Dagdha dance co)/Nicolas Mortimore (Vienna / Barriedale Operahouse), 2001.
Editta Braun (Salzburg / Editta Braun dance co), 2005.
Yannis Antoniou (san Francisco / Kunst-stoff Dance co), 2003.
Thomas Mettler, Ελβετία, 2005 About life and death.
Yannis Antoniou, San Francisco, 2003, improvisation night Partially Exposed.
Ομάδα χορού Χάρη Μανταφούνη, (Χωρίς θέμα, το παιχνίδι, sexteto +1, παράξενα συναισθηματικό), Αθήνα, Κρήτη, Κύπρος/
Ιωάννα Πάραλη, ομάδα χορού LANDSCAPE, (Missing people/Mind the Gap), Αθήνα, Κύπρος, Θεσ/κη, Ιταλία/
Αποστολία Παπαδαμάκη, Τελετή Έναρξης Παραολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα/
Κ.Μίχος, «Λάθος κίνηση», (Καλάμιτη), Αθήνα/
Χάρης Ανταχοπούλου, Ομάδα «Με λίγα λόγια» (σε όλες τις παραγωγές της ομάδας απο το 1996-2000), Αθήνα/
Καλλιρόη Παπαδοπούλου, «Forced Feeding», Λονδίνο, Βέρνη/
Δόνη Μιχαηλίδου, «Eκτός Βάρους» (O ψαράς και η ψυχή του), Αθήνα/
Αλεξέι Φεοκτίστοφ, Αθήνα – Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών/
Μάχη Δημιτριάδη Lindal, Αθήνα – Κρατική Σχολή Χορού
Διδακτική εμπειρία πάνω στον σύγχρονο χορό:
Σεμινάρια σύγχρονου χορού
• Για την Κρατική Σχολή Χορού σε συνεργασία με τον M.Klien και N.Mortimore, 2001
• Για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον Richard Siegal, 2002
• Για την τελετή έναρξης στην παραολυμπιάδα σε συνεργασία με την Αποστολία Παπαδαμάκη, 2004
• Για την «Αρτηρία», στη Λευκάδα, Ιούλιος 2008
• Dance Festival, στο Δαίς, 2009
• Για τη θεατρική σχολή «Μοντέρνοι Καιροί», 2009
• Για 5 χρόνια υπήρξε rehearsal director της ομάδας Πρόσχημα, όπου δίδαξε μία σειρά σεμιναρίων πάνω στο σύγχρονο χορό.
• Διδασκαλίες για τις σχολές χορού Μαργώ Περδίκη-Αρχοντάκη, Μάγδα και Χριστίνα Γεροσίδερη, Sara Hayden, Banjo de Senzala, Dan.c.ce - Φρόσω Τρούσα, (1996-2007), κ.α.

Ομάδα χορού Smack
«Under Cinderella’s Skirt» – 2006
Χορογραφία: Στέλλα Ζάννου
Μία παράσταση χορού εμπνευσμένη από τη σύντομη ζωή ενός ήρωα βίντεο παιχνιδιού. Στόχος του παίκτη είναι να «κατακτήσει» τους αντιπάλους του αντίθετου φύλου. Κερδίζοντας κάθε ένα από τα τρία επίπεδα δυσκολίας, ο παίκτης απολαμβάνει τη σκηνή bonus και συνεχίζει για το «μεγάλο δώρο».
Κάτω από τη φούστα της Σταχτοπούτας, ξετυλίγονται όνειρα, προσδοκίες και επιθυμίες ενός άντρα, αλλά φωτίζονται και πτυχές της γυναικείας φύσης, όχι πάντα ευχάριστες για αυτόν που τις βιώνει, αλλά αρκετά διασκεδαστικές για αυτόν που τις παρακολουθεί.
Κάτω από τη φούστα της Σταχτοπούτας, διαδραματίζεται ένα καθημερινό παιχνίδι εξουσίας, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η οπτική από την οποία βλέπουμε τα πράγματα.
Παρουσιάστηκε:
• «Μύλος» - Θεσσαλονίκη, 2,3 Νοεμβρίου 2006
• Θέατρο Χυτήριο – Αθήνα, 9-13 Νοεμβρίου 2006
• 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθηνών – Αθήνα, 12,13 Ιουλίου 2007
«Αναμνήσεις ενός παιχνιδιού» – 2007
Ιδέα: Στέλλα Ζάννου
Ένα αυτοσχεδιαστικό τρίο βασισμένο σε πρόσφατες αναμνήσεις των χορευτών.
Παρουσιάστηκε:
• Φεστιβάλ Κορωπίου - Κορωπί - 10 Σεπτεμβρίου 2007
«ΣΑΛΙκαιΓΚΑΡΙ» – 2007
Χορογραφία: Στέλλα Ζάννου, Πέγκυ Ψυχογιού
Σε ένα χρόνο που κυλάει ανεξάρτητα και εγωιστικά, μέσα σε ένα χώρο που συνεχώς επαναλαμβάνεται, δύο σώματα αναζητούν τη σωστή στιγμή και το σωστό μέρος, για να ξεκινήσουν την καταγραφή της μικρής τους ιστορίας.
Σαν κουρδιστά αυτοκίνητα που τρέχουν ασταμάτητα σε πίστα αγώνων και που σταματάνε μόνο όταν συγκρούονται μεταξύ τους, έτσι και η μονότονη πορεία των σωμάτων μέσα στο χρόνο χρωματίζεται από τη δύναμη της στιγμής της επαφής.
Με όπλο την ανάμνηση, σα μοναδικό τρόπο αλλαγής της φοράς του χρόνου, τα δύο πλάσματα προσπαθούν να συντονίσουν τους προσωπικούς τους χρόνους, να ρυθμίσουν τα ρολόγια τους, για να μπορέσουν να βρουν μια κοινή πορεία, μια κοινή ιστορία στο χρόνο, λίγο πριν αυτός λήξει.
Παρουσιάστηκε:
• Nomad Festival - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Αθήνα - 28 Απριλίου 2007
• Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθηνών - Τεχνόπολις, Αθήνα - 14 Ιουλίου 2007
• Φεστιβάλ Κορωπίου - Κορωπί - 10 Σεπτεμβρίου 2007
• Πολυχώρος Δίπυλον - Μάρτιος 2008
• Tanz Welten festival, Braunschweig, Germany – Μάρτιος 2009
«Statesera» – 2008
Χορογραφία: Στέλλα Ζάννου
Ανέκαθεν η εξουσία αναζητά τον ηγέτη και αντιστρόφως. Όλοι προσπαθούν να αποκτήσουν μια μοναχική και έντονα προσωπική σχέση μαζί της.
Στο έργο η εξουσία είναι ένα όπλο που αλλάζει χέρια. Εξουσιαστές και εξουσιαζόμενοι, συμμετέχοντες και απλοί θεατές, όλοι ανταποκρινόμαστε με ακρίβεια στις απαιτήσεις των ρόλων μας.
Παρουσιάστηκε:
• Πολυχώρος Δίπυλον - Μάρτιος 2008
• Φεστιβάλ «Μήνας χορού», Πολυχώρος Δίπυλον – Μάιος 2008
• Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθηνών - Τεχνόπολις, Αθήνα – Ιούλιος 2008
• TanzWelten festival, Braunschweig, Germany – Μάρτιος 2009

21.1.08

Ελδώρ Ομάδα Χορού

Λίλα Ζαφειροπούλου
ΑπόφοιτοςτηςΚ.Σ.Ο.Τ. και του Laban Centre του Λονδίνου “Diploma in Performing Arts”, περιόδευσε σε Αγγλία, Γαλλία, Βρυξέλλες, Αυστρία, Πράγα, Ιταλία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Αγ.Πετρούπολη, Τιφλίδα, Κούβα με τις ομάδες: "Transitions", "Ροές", "Χ.Μανταφούνη" , "Χορικά","Σχεδία","Αέναον". Συνεργάστηκε με τους χορογράφους: R. Alshton, Rui Horta, D.Lommel, Z. Nikολούδη, Α. Λύρα, Χ. Μανταφούνη κ.α.
Κέρδισε: 1η Διάκριση στον 1ο Διαγωνισμό Χορογράφων <Δ. Αθηναίων 1989>.
1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό του Ε.Ο.Τ. <1992>.
Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού στην OperaComique του Παρισιού <1994>.
Προτάθηκε για το Κρατικό Βραβείο Χορεύτριας της χρονιάς <1998>.
Εμφανίστηκε ως σολίστ στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Πρωταγωνίστησε στην Ελληνική παρουσίαση στην στο Ανόβερο.
Ερμήνευσε μεταξύ άλλων: Οφηλία, Ιουλιέτα, Ερμία, Έλενα <Σαίξπηρ>, Αριάδνη <Μυθολογία>, Κλυταιμνήστρα < Ορέστεια >, Λυκαίνιον, Χλόη <Δάφνης και Χλόη>, Νύφη <Ματωμένος Γάμος>, Δυσδαιμόνα <Οθέλος>
Ίδρυσε την Ομάδα χορού "Έλδωρ" <2002> [επιχορηγείται από το ΥΠ.ΠΟ.], που πραγματοποίησε 7 παραγωγές και συμμετείχε σε Ιταλικό και Ιαπωνικό Φεστιβάλ.
Χορογράφησε "Τρωάδες" <σκην.Κ.Νταλιάνη> <2006>
Βοηθός χορογράφου: "Σφήκες"<σκην.Σ.Ευαγγελάτου> <2006>, "Κάρμεν" <χορογρ. Χ.Μανταφούνη> <2006>, "Ματωμένος Γάμος" <χορογρ.Χ.Μανταφούνης> <2006 >
To 2008 κέρδισε την 1η θέση -σύμφωνα με Διεθνή επιτροπή- για την 3η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Αθηνών, με το έργο "inl’istessotempo".
Έχει σπουδάσει Μουσική <πιάνο στο Εθνικό Ωδείο>, < τραγούδι με την Πόπη Πετριόλη -Φωτοπούλου και τον Δημήτρη Ναλμπάντη >, έχει Δίπλωμα του Body-MindCentering < διετές εκπαιδευτικό> από την Λαμπρινή Κωνσταντίνου. Μελέτησε ContactImprovisation, Ιδεοκίνηση, Υποκριτική, Ταϊ Τσι <1998-2001> με τους S.Paxton, Α. Λύρα, PeterRαyan, Γιώργο Παυλίδη, αντίστοιχα. Διδάσκει από το 1994, κλασσικό και σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και κινησιολογία για ηθοποιούς.

«Ελδώρ» Ομάδα Χορού
«Ο Τελευταίος Άνθρωπος» <2002>
«Chanson» <2003>
«Το Πλαίσιο» <2004>
«Στύξ» <2005>
«Follia» <2006>
«In l’istesso tempo» <2007>
«Μαζί» <2008>

20.1.08

Blue Bling dance co!

Τίμος Ζέχας
Ο Τίμος Ζέχας είναι ιδρυτής της ομάδας Blue Bling dance co!
Καθηγητής χορού, χορευτής και δάσκαλος τεχνικής Pilates. Ξεκίνησε να παίρνει μαθήματα κοινωνικών χορών με την πρώτη του δασκάλα Αμαλία Αγγελοπούλου, όταν ήταν 17 χρονών σε πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηνών. Σύντομα και ενώ σπούδαζε κινηματογράφο, αποφάσισε πως ο χορός ήταν εκείνο με το οποίο ήθελε να ασχοληθεί. Έτσι ξεκίνησε να διδάσκει ελληνικούς, ευρωπαϊκούς και λάτιν χορούς. Η επιθυμία του για περισσότερη γνώση επάνω στο αντικείμενο τον οδήγησαν να σπουδάσει κλασσικό και σύγχρονο χορό στην επαγγελματική σχολή χορού Νίκης Κονταξάκη-Μπακάλη, όπου και αποφοίτησε με δίπλωμα καθηγητή χορού το 1999. Έχει υπάρξει μόνιμο μέλος της Ε.Λ.Σ την περίοδο 2000-02 και έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις της ομάδας σύγχρονου και κλασσικού χορού Νίκης Κονταξάκη από το 1996 έως και το 1999, ενώ την περίοδο 1997 -99 συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο στην Μουσική παράσταση «Βίρα τις Άγκυρες». Το Νοέμβριο του 2000 μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη και δύο χειρουργικές επεμβάσεις στρέφεται σταδιακά προς τον σύγχρονο χορό. Ένα γεγονός που θα αλλάξει τα δεδομένα, οδηγώντας στην έρευνα και μελέτη του σώματος και της κίνησης μέσα από εναλλακτικές προσεγγίσεις όπως είναι το Pilates, το Feldenkrais και τεχνικές διαλογισμού. Σύντομα (2002-03), με υποτροφία από το ίδρυμα Fulbright βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και παρακολουθεί μαθήματα στο studio της ομάδας της Trisha Brown. Από μέλη της ομάδας και προσκεκλημένους καλλιτέχνες πάνω στην τεχνική release, partnering, σύνθεση χορογραφίας, αυτοσχεδιασμό και ρεπερτόριο όπως οι: Will Swanson, Vicky Shick, Kathleen Fisher, Mariah Maloney, Sheley Sender, Lance Gries, K.J. Holms, Keith Tompson, Jodi Melnick, Tiffany Mills, Seth Parker, Sandra Grinberg, Stacy Mathew Spence, Laionel Popkin…κ.α. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεργάζεται με ομάδες όπως οι Α ΚΙΝ, Yelp, Griffon, X-Art,…και Μερικοί από τους χορογράφους που έχει συνεργαστεί είναι οι: Χάρης Μανταφούνης, Νατάσα Ζούκα, Σοφία Σπυράτου, Ισίδωρος Σιδέρης, Carol Armitage, Igor Zelinsky, Germinal Cassado, Μαρίνα Μαυρογέννη, Μαριέλα Νέστορα, Ιωάννα Πορτόλου… Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως στο Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, Φεστιβάλ Βύρωνα, Φεστιβάλ Tanec Πράγας κ.α. Μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να ερευνά και να μελετά τόσο μόνος του όσο και μέσα από διακεκριμένους δάσκαλους και καλλιτέχνες (όπως Frey Faust, David Zabrano, Lily Kiara, Katie Duck, Vincent Cacalono, Mary O’ Donnel Fulkerson, Λένα-Φούντου Τρυφωνοπούλου, Θεόδωρος Καβούρ, Ανδριανή Νικολαίδη, Bruno Caverna, Jeremy Nelson, Ori Flomin, Andrew Harwood, Chrysa Parkinson, Ted Stopher, Λίντα Καπετανέα, Αντώνη Φωνιαδάκη...) μέσα από μαθήματα και εργαστήρια στη Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2006 ξεκινά την χορογραφική του δραστηριότητα με την ομάδα Farewell, που ίδρυσαν από κοινού με την συνεργάτη του Λιατζιβίρη Χρυσηίς, παρουσιάζοντας το ντουέτο Farewell στο Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων και Balkan market Platform. Την ίδια χρονιά επιχορηγούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το 2007 ο Τίμος δημιουργεί την Blue Bling dance co.! παρουσιάζοντας το σόλο «Ένα» στην Λοζάνη, Ελβετία τον Μάιο της ίδιας χρονιάς έπειτα από πρόσκληση της Jania Btista (πρώην πρώτη χορεύτρια των μπαλέτων του 20ου αιώνα, Μωρίς Μπεζάρ) στην διοργάνωση encounter with dancers FNAC et Migros, Aula des Bergieres, Lausanne. Δίνοντας επίσης ένα Workshop στον Σύγρονο χορό και το contact improvisation στην επαγγελματική σχολή χορού Avant Scene Cie.
Τα τελευταία χρόνια εστιάζει την μελέτη του πάνω στην ανθρώπινη σπονδυλική στήλη, την πρόληψη και αντιμετώπιση τραυματισμών και την λειτουργικότητα και φυσικότητα της κίνησης στην καθημερινότητα και τον χορό.. Διδάσκει Πιλάτες και χορό. Από τον Οκτώβριο του 2007 παρακολουθεί σε ταχτική βάση σεμινάρια και μαθήματα με την Ulrike Hasbach-Dousis πάνω στην μέθοδο Feldenkrais κι είναι επηρεασμένος από τις ιδέες της τεχνικής Axis Syllabus του Frey Faust. Επίσης από τεχνικές ενεργειακής θεραπευτικής όπως το SKHM ALL LOVE, τεχνικές αυτοσχεδιασμού και partnering και ολιστικής θεώρησης του ανθρώπου και της Ζωής που μας περιβάλλει.

Blue Bling dance co!
Μάιος 2007
Τίτλος έργου: ONE (Work in progress)
encounter with dancers FNAC et Migros, Aula des Bergieres, Lausanne.
Λωζάνη, Ελβετία
2009
Τίτλος έργου: ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ…
Προσεχώς….

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τιμόθεος Ζέχας
Τράλλεων 92, Γαλάτσι, 111 46
Τηλ: 6973826166, 210 2925790
E-mail: timos.zechas@gmail.com

19.1.08

Paracoon Dance Co

Ανθή Θεοφιλίδου
Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ-ΤΡΑΣΤΑ. Φοίτησε 1 χρόνο στη Δραματική Σχολή της Νέλλης Καρρά ΑΡΧΗ και σπούδασε με υποτροφία στην Rubin Academy of Pauce στο Ισραήλ. Έχει συνεργαστεί ως performer-χορεύτρια με τη Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής, με Έλληνες και Ισραηλινούς χορογράφους όπως: Nive, Shengfild, Amir Colban, Πέτρος Γαλιάς, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Νατάσα Ζούκα, Αντιγόνη Γύρα, Αγγελική Στελλάτου κ.α..
Έχει διδάξει physical theatre στο τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως βοηθός του ηθοποιού της Theatre ole Complicite, Κώστα Φιλίπογλου.
Η Ανθή Θεοφιλίδου διδάσκει αυτοσχεδιασμό και κίνηση στη δραματική σχολή ΙΑΣΜΟΣ. Ακόμη διδάσκει σύγχρονο χορό στην σχολή χορού ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ.

Γιάννης Μάντσης
Σπούδασε στο Εργαστήρι Υποκριτικής Τέχνης του Άκη Δαβή και παράλληλα ασχολήθηκε με τον χορό.
Συνεργάστηκε ως performer-χορευτής με τις ομάδες χορού Αίρεση, Μϋία, Μονόγραμμα, ’Ιασις, Χ-ART, Όνειρο, ΟΜΑDANCE και ΑΚΙΝ.
Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τον θίασο «Αρόδον» και την Θεατρική Ομάδα του Πλουτάρχου Καϊτατζή.

Paracoon Dance Co
Η χοροθεατρική ομάδα Παρακούν είναι μια νεοσυσταθείσα ομάδα που λειτουργεί από το 2006. Όλα γεννήθηκαν από την ανάγκη να προσθέσουμε λίγη χαρά και ανεμελιά στην ζωή μας προσκαλώντας ανθρώπους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την καλλιτεχνική τους παιδεία-τεχνική, να παίξουν μαζί μας, να εκφραστούν, να αυτοσχεδιάσουν και να μοιραστούν συναισθήματα και ανάγκες. Στην συνέχεια μας γεννήθηκε η διάθεση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να μιλήσουμε για όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά, καταστάσεις που μας κάνουν να νιώθουμε μόνοι, απροστάτευτοι και χωρίς όνειρα. Αυτό, αθώα, μας οδήγησε όλους μαζί στην δημιουργία μίας παράστασης με τίτλο Δε βαριέσαι… που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ροές στα πλαίσια της διοργάνωσης Μηνάς Χορού 2008.
Εκ των υστέρων, διαπιστώσαμε πως όλα αυτά αποτελούν μόνο την αρχή μιας πορείας που στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό καθημερινών θεμάτων και μη, στην ένταξη της πίστης και της ελπίδας στην ζωή μας, στο να χρωματίσουμε τις στιγμές μας και εν τέλει στο να ξαναβάλουμε λίγη ποίηση στον στυγνά ρεαλιστικό τρόπο ζωής μας.
Πιστεύουμε πως η καλλιτεχνική εξέλιξη και η δημιουργική ελευθερία ανήκουν σε όλους. Πως είναι αποτέλεσμα της χαράς και της σταθερής επαφής των ανθρώπων που απαρτίζουν μια ομάδα. Πως το παιχνίδι και το πείραμα αποτελούν την πρώτη ύλη και το όχημα για την ανάδειξη της μοναδικότητάς του κάθε ανθρώπου μέσα σ΄ αυτή την ομάδα.
Παραγωγές:
- Η νύχτα του Χάρολντ Πίντερ, 2009, ….. Στούντιο Κινητήρας.
- Δε βαριέσαι…, 2008, Θέατρο Ροές.


Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ανθή Θεοφιλίδου & Γιάννης Μάντσης
Αλκυόνης 2-4, ΤΚ.10444, Αθήνα
Τηλ: 6983506921, 6977976645
paracoon.dance.co@gmail.com
www.paracoon.com

18.1.08

Εσαεί εν Ροή

Ελένη Καβαζίδου
Γεννημένη το 1974 στη Γερμανία. Από 5 ετών και έπειτα, ζει και μεγαλώνει στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ., 1997) και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Κέντρου Ορχηστικής Τέχνης Δήμου Θεσσαλονίκης, (Κ.Ο.Τ., 1997). Απόφοιτος του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (Τμήμα της Jazz – Σ.Ω.Θ., 2002). Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών με ειδίκευση στην θεραπευτική κίνηση (ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ, 2002). Υποψήφια Διδάκτωρ στο γνωστικό Αντικείμενο της Χοροθεραπείας (2007-09). Το 1998 ιδρύει μαζί με άλλους 3 καλλιτέχνες (Σομπότης Α, Αθανασιάδου Ε, Τροιζή Μ) την χορευτική ομάδα Εσαεί εν Ροή, για την οποία χορογραφεί και χορεύει μέχρι σήμερα. Επεκτείνει τις δραστηριότητες της ομάδας (ανταλλαγές Νεολαίας, διαγωνισμοί, συμμετοχές ανεξάρτητων καλλιτεχνών στις βραδιές της ΕΕΡ δελτία ενημέρωσης κ.α). Προωθεί τα έργα της ομάδας στην περιφέρεια και στο εξωτερικό, αλλά οι περισσότερες και τακτικές εμφανίσεις γίνονται στη Θεσσαλονίκη (έδρα της ομάδας). Στα πλαίσια της καλλιτεχνικής της δραστηριότητας χορογραφεί για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς, με ανάθεση έργου από εκπαιδευτικούς φορείς και ψυχαγωγικά κέντρα, άλλοτε εκπροσωπώντας την ΕΕΡ και άλλοτε ως ανεξάρτητη καλλιτέχνης. Δραστηριοποιείται στον χώρο της ακαδημαϊκής έρευνας του χορού από το 1999. Κατά διαστήματα, από το 2000 έως σήμερα, αρθρογραφεί με θεματικές επί του χορού: αρχικά για την τοπική εφημερίδα του Δήμου Πανοράματος «Τα Νέα» και πολύ αργότερα, για το ηλεκτρονικό περιοδικό Cineek Magazine. Παρακολούθησε σεμινάρια Χορού, Θεάτρου και Μουσικής με ξένους και Έλληνες εισηγητές, εντός και εκτός Ελλάδος (1995-2007). Σήμερα συνεχίζει να ηγείται της Εσαεί εν Ροή ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια (1999-2002, 2004-2009).

Εσαεί εν Ροή
1998 Αυταρχική Συμμετρία
Σύγχρονος Χορός (3λεπτά) Φεστιβάλ Δήμου Θεσσαλονίκης
1998 Νύχτα Σαγήνης στο Δάσος Μουσικοχορευτική Παράσταση (90λεπτά) Πλατανάκια Δήμου Πανοράματος
1999 Σημεία & Τέρατα Χοροθέατρο
Συμπαραγωγή με Αριστοτέλη Σομπότη (120λεπτά) Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ Θεσσαλονίκης
1999 Καλλιτεχνικές Κόντρες Μουσικοχοροθεατρική Παράσταση
Συμπαραγωγή με Νατάσα Γερασιμίδου (90λεπτά) Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ Θεσσαλονίκης
1999 court ballet
Νεοκλασσικός Χορός (10λεπτά) Κυβερνείο, Θεσσαλονίκη
2000 Συγκομιδή
Με στοιχεία Τζαζ και σύγχρονου χορού (20λεπτά) Κιβωτός, Θεσσαλονίκη
2000 Μέσα στα Κύματα
Σύγχρονος Χορός (20λεπτά) Cine Πανόραμα, Θεσσαλονίκη
20 01 PLACEBO
Χοροθέατρο (105λεπτά) Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ Θεσσαλονίκης
2001 Χατζιδάκις
Χοροθέατρο (90λεπτά) Χατζιδάκιo Φεστιβάλ (Ξάνθη)
2002 Εκτός Ελέγχου
Χοροθέατρο (7λεπτά) Μήνας Χορού, Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ
2003 Τριπλή la Vie (Λαβή)
Χοροθέατρο με συμμετοχή κωφών σε διαλόγους (100λεπτά) Καλλιτεχνικός Ιούνης Πυλαίας, Πέτρινο Θέατρο
2004 Σάπιο Μήλο
Χοροθέατρο με στοιχεία Νοηματικής (90λεπτά) Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ Θεσσαλονίκης
2004 Alternatives
Ελληνικό Χοροθέατρο (στοιχεία ελληνικής παράδοσης παντρεμένα με σύγχρονο χορό) (10λεπτά) Vercelli, Ιταλία
2005 Το Κύμα της Σιωπής
Χοροθέατρο (90λεπτά) Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ Θεσσαλονίκης
2005 Χωρίς Τίτλο
Χοροθέατρο με κωφούς και ακούοντες ως performers - Συνεργασία με την Izabella Ostrowska-Worona (15λεπτά) Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης
2006 Πες μου Ποιος είναι Χοντρός
Χοροθέατρο (15λεπτά) Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ Θεσσαλονίκης
2007 Νεκρός Χρόνος
3ο μέρος της Τριλογίας με τίτλο: «Παιχνίδια του Μυαλού… Χωρίς Ώρα, Χωρίς Φως, ΝΕΚΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ» (8λεπτά) Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ Θεσσαλονίκης
2008 «Dementhia»
Σύγχρονος Χορός, Σόλο (3λεπτά) Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ Θεσσαλονίκης

17.1.08

Ομάδα Σύγχρονου χορού Πρόσκαιρη Σύνθεση

Ντορίνα Καλεθριανού
Tίτλοι σπουδών:
-Aπολυτήριο λυκείου Iταλικής Σχολής Aθηνών (1979)
-Δίπλωμα Kρατικής Σχολής Ορχηστικής Tέχνης (1982)
-Βεβαίωση παρακολούθησης από την Folkwanghochschule στο Εssen (1985)
-Mεταπτυχιακό Δίπλωμα Laban Centre for Movement and Dance (1991)
-Κάτοχος διπλώματος σωματικής ψυχοθεραπείας από το Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του χαρακτήρα Βίλχελμ Ράϊχ (Ε.Ι.Ν.Α).
Yποτροφίες:
-Αλεξ. Ωνάση, για ειδίκευση στον σύγχρονο χορό. Nέα Yόρκη 1982-1983 Merce Cunningham, Paul Taylor and Jose Limon studio.
-K.Πράτσικα για χοροθεατρικές σπουδές στην Folkwanghochule του Essen, και στο χοροθέατρο της Πίνα Μπάους 1984-1985.
-Κ. Πράτσικα για σπουδές χοροθεραπείας στο Laban Centre for movement and dance 1990-91
Γλώσσες:
Eλληνικά, Aγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά.
Eπαγγελματική εμπειρία:
1.Kαθηγήτρια:
-Διδασκαλία ρυθμικής και σύγχρονου χορού στην Kρατική Σχολή Oρχηστικής Tέχνης (K.Σ.O.T.) - εισαγωγικές εξετάσεις 1982-83.
-Διδασκαλία μπαλέτου στην Aκαδημία Mιμικής του Stefan Niedzielkofski, στην Nέα Yόρκη (1984).
-Διδασκαλία ρυθμικής σε Eλληνικά σχολεία στο Wuppertal Γερμανίας, σε παιδιά 10-18 ετών (1985).
-Διδασκαλία μπαλέτου στο παράρτημα της K.Σ.O.T. στο παιδικό χωριό της Bάρης Aττικής (1985).
-Διδασκαλία σύγχρονου χορού και μπαλέτου στα φυτώρια της K.Σ.O.T. (1986-1987).
-Διδασκαλία σύγχρονου χορού και μπαλέτου στο Eργαστήρι χορού (1985-1987).
-Διδασκαλία μπαλέτου σε παιδιά, στη σχολή του Λ. Nτε Πιάν (1986-1987).
-Διδασκαλία σύγχρονου χορού και ρυθμικής στη σχολή της A. Πέτροβα (1986-1989).
-Διδασκαλία αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας στο επαγγελματικό τμήμα της σχολής A. Πέτροβα (1987-1989).
-Διδασκαλία σύγχρονου χορού, στο επαγγελματικό τμήμα της ανώτερης σχολής χορού της N. Kονταξάκη (1987-1990, 1991-1992)
-Διδασκαλία χορογραφίας στο παράρτημα του Laban Centre στην Aθήνα (1991-1994).
-Διδασκαλία σύγχρονου χορού στο επαγγελματικό τμήμα της ανώτερης σχολής χορού της Δ. Γρηγοριάδου (1992-1995).
-Διδασκαλία κίνησης στην Δραματική Σχολή Bεάκη και του Πειραϊκού Συνδέσμου (1995-1996).
-Διδασκαλία κίνησης στο Kέντρο σπουδών λαϊκού θεάτρου (1996-99).
-Διδασκαλία σύγχρονου χορού και θεωρίας στο κέντρο Duncan (1997-98).
-Διδασκαλία μουσικοκινητικής αγωγής στο νηπιαγωγείο Συννεφάκια μου τρεχάτα (1997-1998).
-Διδασκαλία σύγχρονου χορού στο προεπαγγελματικό τμήμα της σχολής Pαλλού Mάνου (1998-2000)
-Διδασκαλία κινησιολογίας και χορού στην δραματική σχολή του Δ. Φωτιάδη (1999-2000).
-Διδασκαλία σύγχρονου χορού στην ανώτερη επαγγελματική σχολή Α. Πέτροβα (2000 έως 2008).
-Mέλος της Eξεταστικής Eπιτροπής του Yπουργείου Πολιτισμού για τις απολυτήριες εξετάσεις των Aνωτέρων Σχολών Xορού
(Iούνιος 1997, Σεπτέμβριος 1998, Iούνιος 1999, Σεπτέμβριος1999, Ιούνιος 2004).
-Μέλος της Επιτροπής των Διεθνών βραβείων χορογραφίας Αλ. Ωνάση (2001 και 2005-07).
-Aπό τον Οκτώβριο του 2004 έως τον Iούνιο του 2006 διδάσκει στην σχολή μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής σκηνής.
-Υπεύθυνη των σχολών χορού του δήμου Αγ. Δημητρίου (από το 1999 έως σήμερα).
2.Xορογράφος:
A.Xορός:
-Xορογραφίες στην ομάδα σύγχρονου χορού Πρόσκαιρη Σύνθεση από το 1986 έως σήμερα.
-Tιμητική Διάκριση στον A διαγωνισμό νέων χορογράφων (1989)
-Γ βραβείο Pαλλού Mάνου (1990).
B.Θέατρο:
-Iππής με το ημικρατικό θέατρο Στερεάς Eλλάδας (1982).
-H τύχη της Mαρούλας με την θεατρική ομάδα του Kέντρου Eλληνικού Πολιτισμού, στην Nέα Yόρκη, σε σκηνοθεσία K. Bάντζου (1983).
-Nτενεκεδούπολη με την θεατρική ομάδα του K.E.Π. σε σκηνοθεσία N. Kοντούρη, Nέα Yόρκη (1984).
-O πρίγκηπας Aμιράν με την παιδική σκηνή του θιάσου Aκτίνα, σε σκηνοθεσία X. Tσάγκα (1986).
-Iππής με το Παλκοσένικο σε σκηνοθεσία X. Tσάγκα (1987).
-H άνοδος του βαρώνου Mόμους με το Aερόπλοιο σε σκηνοθεσία N. Kαμτσή (1989).
-Βάκχες με το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Kορίνθου σε σκηνοθεσία Γ. Kώνστα (1992).
-Kάθε γύμνια θα τιμωρείται του N. Pοντρίγκες με το θέατρο Tέχνης σε σκηνοθεσία Γ. Λαζάνη (1994).
-Mυθολογία με την παιδική σκηνή Aερόπλοιο σε σκηνοθεσία Nίκου Kαμτσή (1996).
-O πρίγκηπας της γομολάστιχας (παιδικό) σε σκηνοθεσία Aννας Γεραλή (1998-1999).
-Aντιγόνη σε παραγωγή και σκηνοθεσία Λ. Tσάγκα (1999)
-Νεφέλες του Αριστοφάνη στο Βεάκειο, σε σκηνοθεσία Ν.Παροίκου (2001).
-Αρχοντοχωριάτης του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Ν. Παροίκου (2002).
-Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Ν. Παροίκου (2003).
3.Xορεύτρια:
-Συμμετοχή σε παραστάσεις του Πειραματικού Mπαλέτου του Γ. Mέτση, στο Hρώδειο (1979) και στον Λυκαβηττό (1981).
-Συμμετοχή στις παραστάσεις του Aέναου Xοροθέατρου του Daniel Lommel (1980).
-Συμμετοχή σε παραστάσεις της K.Σ.O.T. , στην Λυρική σκηνή, στην σχολή, στο Bεάκειο, στην Λευκάδα, στην Bέρροια (1980-
1982).
-Συμμετοχή σε παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές, σε χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου (1985).
-Συμμετοχή στο A και B Φεστιβάλ Πάτρας, σε συναυλίες ηλεκτρονικής μουσικής, με τον B. Pιζιώτη (1986-1987). Tα ίδια
θεάματα παρουσιάστηκαν στο Γαλλικό Iνστιτούτο και στο θέατρο του πάρκου Eλευθερίας.
-Συμμετοχή στον θίασο Παλκοσένικο στο έργο Iππής, στον ρόλο της Eιρήνης (1987, περιοδεία στην Aμερική) και (1988,
Δημοτικό θέατρο Πειραιά, θέατρο Λυκαβηττού).
-Συμμετοχή στο θέατρο Kάβα με το συγκρότημα Xάνομαι γιατί ρεμβάζω (1989).
-Συμμετοχή σε σχεδόν όλες τις παραστάσεις της ομάδας σύγχρονου χορού Πρόσκαιρη Σύνθεση την οποία και ίδρυσε:
Δρώμενα 1988-1989-1990-1991.
Παράσταση στο Γαλλικό Iνστιτούτο Aθηνών (1990).
1992- A επιχορήγηση από το YΠΠΟ-Παραστάσεις στο θέατρο του Kολλεγίου Aθηνών, στο Aνοικτό θέατρο, στο θέατρο
Kνωσσός, στην γκαλερί Ωρα.
1993- Nέα παραγωγή, Xαμόγελα
1994- Nέα παραγωγή, Φαντάσματα
1995- Nέα παραγωγή, Σταχτοπούτες
1996- Συμμετοχή σε παραγωγή της ιταλικής τηλεόρασης Mήδεια για την SERMI FILM - Centro Mediterraneo Comunicazione Audiovisivo.
1996- Nέα παραγωγή, Mορφές
1997- Nέα παραγωγή, Mάγισσες, Oδοιπορικό, Δις Tζούλια
1998-00 Nέα παραγωγή, Γέρμα
2000-01 Νέα παραγωγή, Λολίτα
2002- Νέα παραγωγή, Με τις 5 αισθήσεις
2003- Συμμετοχή στο συνέδριο χορού του συνδέσμου υποτρόφων Α. Ωνάση στο Μέγαρο Μουσικής.
2003- Νέα παραγωγή, Ρυθμών χορείας ύπαγε
2004- Νέα παραγωγή, Οχι έτσι αλλιώς. Παραστάσεις στο Μπαράκι του Βασίλη και στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη. Στην 1η πλατφόρμα σύγχρονου χορού στο Μέγαρο Μουσικής οργανωμένη από το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων.
2005-06- Νέα παραγωγή, Η λίμνη των κύκλων. Παραστάσεις στο Κέντρο τεχνών, στο θέατρο Ροές, στον Δήμο Κηφισσιάς. Στον Δήμο Νέας Σμύρνης, Στην 2η πλατφόρμα σύγχρονου χορού στο Μέγαρο Μουσικής.
2006-07- Nέα παραγωγή, Oνειρανάμνηση Mπαράκι του Bασίλη.
2007- Nέα παραγωγή, Oνείρων Mνήμες φεστιβάλ χορού Σ.E.X.
4. Στον χώρο της θεραπείας:
-Στην Aνοιχτή Θεραπευτική Kοινότητα Στροφή (1989-1990).
-Στο Ψυχιατρικό Nοσοκομείο Aττικής (1989-1990).
-Στο Kέντρο Ψυχικής Yγιεινής για αυτιστικά παιδιά(1991-1992)
-Yλοποίηση επιδοτούμενου σεμιναρίου, από την E.O.K. και την Γ.Γ.N.Γ. με τίτλο Eμψυχωτές χορευτές για άτομα με ειδικές
ανάγκες (1992).
-Στο πολυδύναμο κέντρο ψυχικής υγείας Kαλλιθέας(1996-2000).
2004-2005 Οδηγεί δύο ομάδες ψυχωσικών ατόμων στην εταιρεία προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας Ίρις.
2008-2009 Δουλεύει στο K.E.E.Π.E.A ορίζοντες.
Εχει σπουδάσει επί 6 χρόνια στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του χαρακτήρα και είναι κάτοχος πτυχίου σωματικής ψυχοθεραπείας.

Ομάδα σύγχρονου χορού Πρόσκαιρη Σύνθεση
1986 Ίδρυση της ομάδας σύγχρονου χορού από τήν χορεύτρια-χορογράφο Nτορίνα Kαλεθριανού. Tιμητική διάκριση Pαλλού Mάνου - A διαγωνισμός νέων χορογράφων (1989) Στον επόμενο Tόνο. Γ βραβείο Pαλλού Mάνου B διαγωνισμός νέων χορογράφων (1990) Διέξοδος.
1987 Xοροπαίγνια. Παραστάσεις σε καλοκαιρινά φεστιβάλ νεολαίας και στο πάρκο Eλευθερίας.
1988 ...Tέλος. Συμμετοχή στα Δρώμενα 88 -Θέατρο Πόρτα.
1989 Στον επόμενο τόνο. Συμμετοχή στα Δρώμενα 89 -Θέατρο Kνωσσός. Παραστάσεις στο θέατρο Kάβα σε συνεργασία με το μουσικό συγκρότημα Xάνομαι γιατί ρεμβάζω.
1990 Διαδοχικές Φάσεις. Συμμετοχή στα Δρώμενα 90 -Aθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο. Παραστάσεις στο Θέατρο Kνωσσός και στο Γαλλικό Iνστιτούτο Aθηνών.
1991 Oνειρα. Συμμετοχή στα Δρώμενα 91 - Aθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο.
1992 Mετά το ταξίδι. Παραστάσεις στο Θέατρο του Kολλεγίου Aθηνών, στο Aνοιχτό Θέατρο, στο Θέατρο Kνωσσός. Συμμετοχή στους νέους δημιουργούς,της γκαλερί Ωρα.
1993 Xαμόγελα. Παράσταση στο θέατρο του Δήμου Aργους. Παραστάσεις στο Aνοιχτό Θέατρο.
1994 Φαντάσματα. Παραστάσεις στο θέατρο Eργοστάσιο.
1995 Aντιγόνη. Παραστάσεις στο θέατρο Kαλουτά, στον Δήμο Eλευσίνας και στο θέατρο του Aμερικανικού Kολλεγίου Eλλάδος.
1996 Mορφές. Συμμετοχή στον μήνα χορού στο Aνοιχτό Θέατρο, παραστάσεις στο Θέατρο Aλκμήνη και συμμετοχή στα Δρώμενα 96. Eπίσης συμμετοχή σε παραγωγή της SERMI FILM για την Iταλική τηλεόραση υπό την αιγίδα του Mεσογειακού Kέντρου Eπικοινωνίας, Eικόνας και Hχου (CMCA).
1997 Σχεδόν Tανγκό. Παράσταση στο μουσείο Bορρέ, στο Eργοστάσιο, στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της πολιτιστικής πρωτεύουσας.
1998 Mορφές (Eπανάληψη). Παράσταση στο Λουτράκι.
1999-00 Γέρμα. Παραστάσεις στο Eργοστάσιο.
2001 Λολίτα. Παραστάσεις στο Eργοστάσιο.
2002 Mε τις 5 αισθήσεις. Παραστάσεις στο Κέλσος και στο μπαράκι του Βασίλη.
Τίνος είναι το δοξάρι. Παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών .
2003 Ρυθμών χορείας ύπαγε. Παραστάσεις στο θέατρο Κ. Δανδουλάκη.
2004 Οχι έτσι... Αλλιώς. Παραστάσεις στο Μπαράκι του Βασίλη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο θέατρο Κ. Δανδουλάκη.
2005 Η λίμνη των κύκλων. Κέντρο Τεχνών χαλανδρίου, Θέατρο Ροές, Δήμος Νέας Σμύρνης (Ιωνικές Γιορτές), Δήμος Κηφισσιάς.
2006 Oνειρανάμνηση. Mπαράκι του βασίλη.
2007 Oνείρων μνήμες. Σύγχρονο Θέατρο Aθήνας.
2009 Ιστορίες Σωμάτων. Θέατρο Bασιλάκου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ντορίνα Καλεθριανού
Διεύθυνση: Aιγαίου 58, Nέα Σμύρνη 17123
Tηλ: 2109338991, 6972 017423
E-mail: prdorina@otenet.gr

16.1.08

Rootlessroot

Λίντα Καπετανέα
Η Λίντα Καπετανέα αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης το 1994. Μετεκπαιδεύτηκε, ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ, στο Merce Cunningham studio, το Movement Research και το Dance Space στη Νέα Υόρκη, όπου επίσης συνεργάστηκε με την χορογράφο Irene Hultman.
Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες χορού ( Χορευτές, Sine Qua Non, κ.α.) συμμετέχοντας και σε παραστάσεις στην Ευρώπη, ενώ το 2002 το Υπουργείο Πολιτισμού της απένειμε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας. Από το 2002, η Λίντα Καπετανέα είναι μέλος της ομάδας ULTIMA VEZ του Wim Vandekeybus συμμετέχοντας στις παραστάσεις Blush, Sonic Boom και Pure, αλλά και στις ταινίες χορού Blush kai Here After. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει προσκληθεί να διδάξει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Πειραματική Ακαδημία Χορού στο Salzburg-SEAD, Κρατική Σχολή χορού της Βουδαπέστης, Dance perfect studio-Dot504 - Prague) ενώ από το 2006 αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ROOTLESSROOT, με την οποία έχει παρουσιάσει τα έργα «Sudden Showers of Silence», «Holdin Fast», Installation «Burned tree is visiting Athens before next summer», «100 Wounded Tears», «UNA» (Unknown Negative Activity).

Jozef Frucek
Ο Jozef Frucek αποφοίτησε από την Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Bratislava, ολοκληρώνοντας εκεί και την διδακτορική του διατριβή το 2002. Από το 2006 αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Ως δάσκαλος, συνεργάζεται επίσης με πολλούς οργανισμούς και ιδρύματα στο εξωτερικό, όπως η Ακαδημία Μουσικής Χορού και Θεάτρου της Μπρατισλάβα, η Κρατική Σχολή Xορού της Βουδαπέστης, το Dance perfect studio-Dot504 στη Πράγα, το Βασιλικό Φλαμανδικό Θέατρο (ΚVS) των Βρυξελλών, η Πειραματική Ακαδημία Χορού στο Salzburg-SEAD, το Danscentrum Jette στις Βρυξέλλες.
Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο ερευνητικό πρόγραμμα Fighting monkey (εφαρμογή της μεθοδολογίας των πολεμικών τεχνών στην εκπαίδευση χορευτών και ηθοποιών).
Ως performer, είναι μέλος της ομάδας ULTIMA VEZ του Wim Vandekeybus με συμμετοχή στις παραστάσεις Blush, Sonic Boom, και στη ταινία χορού Blush.
Έχει συμμετάσχει διεθνώς σε μεγάλα θεατρικά και χορευτικά έργα, σε πειραματικές και ερευνητικές ομάδες, έχει κερδίσει βραβείο νέων χορογράφων.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ROOTLESSROOT, με την οποία έχει παρουσιάσει τα έργα «Sudden Showers of Silence», «Holdin Fast», Installation «Burned tree is visiting Athens before next summer», «100 Wounded Tears», «UNA» (Unknown Negative Activity).

Rootlessroot
-«SUDDEN SHOWERS OF SILENCE» (60min) 2007
-«HOLDIN FAST» (60 min) 2007
-INSTALLATION in Benaki Museum «Burned tree is visiting Athens before next summer» 2008
-«100 WOUNDED TEARS» (70min) 2008-2009
-«UNA» (Unknown Negative Activity) 2009 Premiere 23 of April 2009

15.1.08

Ομάδα Πέλματα – Πρώην ομάδα Σπείρα

Μαριλένα Καρέττα
Η Μαριλένα Καρέττα είναι πτυχιούχος της Κρατικής σχολής χορού, με τετραετείς μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη επάνω στον σύγχρονο χορό, Jazz, μπαλέτο, Placement, Contact Improvisation, Release, Αφρικάνικο και Αϊτινό χορό και χόρεψε με τους Nago Dancers.
Επί δύο χρόνια μελέτησε το σύστημα Kinetic awareness με την ιδρύτρια της μεθόδου Elaine Summers.
Έχει κάνει σπουδές χορογραφικής σύνθεσης με την Ruth Currier της Limon Comp. και αργότερα με την Susan Burge στην Γαλλία.
Στην Νέα Υόρκη συνεργάστηκε με βάση τον δομημένο αυτοσχεδιασμό και την αλληλεπίδραση χορού - μουσικής, με πολλούς μουσικούς της jazz σκηνής, όπως με τον γνωστό ντράμερ Andrew Cyrille και συμμετείχε μαζί του σε δύο προγράμματα στην Αμερικάνικη τηλεόραση το 1984, καθώς και το 1989 στην Αθήνα.
Ακόμα έχει ασχοληθεί με άλλες τεχνικές κίνησης, Body work και αυτογνωσίας όπως Body Mind Centering, Reiki, Shiatsu, Alexander παρακολουθώντας πολυάριθμα σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Πήρε μέρος στο εντατικό "Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης" του Σπύρου Σακκά (1986-89).Επίσης πήρε μαθήματα φωνητικής στην Ελλάδα, στην Νέα Υόρκη και στην Γαλλία και συνεργάστηκε με τον Jean Philippe Seunevel δίνοντας σεμινάρια φωνής με κίνηση στην Ελλάδα και στην Γαλλία (2001-2).
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας « Σπείρα » (1986-90) στην οποία χορογράφησε και χόρεψε συνεργαζόμενη με αξιόλογους μουσικούς και με εικαστικούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Βαρώτσος. Η ομάδα εκπρoσώπησε την Ελλάδα στην Β! Biennale Νέων καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη.
Κατά την ίδια χρονική περίοδο συνεργάστηκε με τον ΜΙΤ Μητρόπουλο, από το Πανεπιστήμιο Μ.Ι.Τ, στα πλαίσια του προγράμματος Γραμμή του Ορίζοντα – Θεσσαλονίκη σε Δρώμενα συνδυασμού του χορού με την τεχνολογία, καθώς και στο « Ερευνητικό πρόγραμμα επικοινωνίας καλλιτεχνών μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεοράσεων» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (1986-87).
Από το 1986 ως 1996 υπήρξε μέλος της ομάδας « Χορικά - Μουσική – Λόγος – Κίνηση» της Ζουζούς Νικολούδη και βοηθός της. Με την ομάδα αυτή δούλεψε επάνω σε χορικά του Αρχαίου Δράματος και συχνά επάνω σε Αρχαίο κείμενο π.χ. χορεύοντας το ρόλο της Κασσάνδρας στην Ορέστεια.
Έχει χορογραφήσει για το θέατρο και τον κινηματογράφο συνεργαζόμενη με αξιόλογους καλλιτέχνες όπως η Λυδία Κονιόρδου, ο Μίμης Κουγιουμτζής, ο Νίκος Κούνδουρος, Μίκης Θεοδωράκης, ο Κώστας Φέρρης, ο Κώστας Νταλιάνης, ο Σπύρος Βραχωρίτης, η Αγνή Στρουμπούλη, Ελένη Γεωργοπούλου και άλλοι, και για μουσικά σχήματα όπως οι Δυνάμεις του Αιγαίου. Τα έργα αυτά έχουν παρουσιαστεί στο Ηρώδειο, στο θέατρο του Νέου Κόσμου, στο Θέατρο Τέχνης και άλλου.
Από το 1986 διδάσκει Δημιουργική κίνηση, Μουσικοκινητική Αγωγή, Afro Jazz, Κινησιολογία ηθοποιών και Αυτοσχεδιασμό σε σχολές χορού και υποκριτικής, καθώς και σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το 1991 ίδρυσε την ομάδα χορού Πέλματα – Κέντρο Πολλαπλής Έκφρασης στην οποία χορογραφεί έως σήμερα.
Έχει ακολουθήσει πενταετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Χοροθεραπείας (1994-1999), με την Αμερικανίδα Dr. Marcia Leventhal, PHD, ADTR, CMA και άλλους και έχει δίπλωμα αναγνωρισμένο από το IDTIA - Διεθνές Ινστιτούτο Χοροθεραπείας της Αυστραλίας και το Dance Therapy Institute of Princeton.
Eργάζεται ως χοροθεραπεύτρια σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες και διδάσκει στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας.
Στα πλαίσια της ανάγκης του κλάδου αυτού για συνεχή επιμόρφωση, το 2009 ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Αυθεντική Κίνηση, σε επίπεδο τετραετούς post musters σπουδής με την Ελένη Λεβίδη MS,ADTR,LPC, στην ειδικότητα Αυθεντική κίνηση και θεραπεία.
Έχει μελετήσει παραδοσιακά Ελληνικά και Μεσογειακά κρουστά επί τουλάχιστον μια πενταετία.
Πρόσφατα συμμετείχε σε τριετές Ερευνητικό πρόγραμμα στο Royaumont της Γαλλίας, με θέμα «Την σχέση της χορογραφίας των χορικών στο Αρχαίο Δράμα με τον σύγχρονο χορό» (2004-7) με καλλιτεχνικούς συμβούλους την Susan Buirge και την Έρση Πήττα.
Χρησιμοποιεί την κίνηση σαν μέσο έκφρασης και συνειδητότητας, που άλλοτε γίνεται καλλιτεχνικό υλικό και άλλοτε είναι εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας.

Ομάδα Πέλματα – Πρώην ομάδα Σπείρα
1986 Σπείρα του Φεγγαριού- Β΄ Bienalle Θεσσαλονίκης
1. Γυναίκα – Νερό
2. Ανάδυση
3. Σπείρα του Φεγγαριού
4. Εφιάλτης
5. Μέρες
6. Να το πάρεις το κορίτσι
1987 Χορός πάνω σε φωνητική ποίηση - Concrete poetry
1. Ba - σε ποίηση του François Dufrene
2. Dudubi - σε ποίηση του Maurice Lemaitre
3. Μικρούτσικο - σε ποίηση της Lily Greenham
4. Στο Δωμάτιο
5. Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
1988 Χορός πάνω σε Concrete poetry (Νέα χορογραφική εκδοχή και περισσότεροι συντελεστές)
Ba - σε ποίηση του François Dufrene
Dudubi - σε ποίηση του Maurice Lemaitre
Μικρούτσικο - σε ποίηση της Lily Greenham
1990
1. Κεραυνός εν αιθρία
2. Στη λάσπη
3. Το τραπέζι
1991
Site – Specific Installation - Performance - Χορός σε εικαστικό περιβάλλον του Nikolai Stoynof με λάσπη, νερό και φωτιά
1992 ΠΕΛΜΑΤΑ
1. Αναμνήσεις από την χώρα των Καλαμιών
2. Ευέλικτο
1997 Σχεδόν μία ολόκληρη νύχτα – Performance στον Φούρνο
1998 Με ευχάριστη διάθεση I
1. Ντούμ – τεκα - τουμπερλέκι
2. Επίσκεψη
3. Άμπρα – Κατάμπρα - μπεντίρ
4. Πέρασμα 1
5. Χαμόγελο - κουδούνια
6. Πέρασμα 2 - ταραμπούκα
7. Ο μικρός ξεφτέρης και το χαρακίρι- νταούλι
8. Μαγειρική
9. Το Πράσινο βατραχάκι - νταούλι
10. Αϋπνίες
11. Με ευχάριστη διάθεση – body percussion
1999 Με ευχάριστη διάθεση II ( Νέα εκδοχή )
2001 Εικαστικό - Χορευτικό δρώμενο σε εξωτερικό χώρο πάνω στο γλυπτό έργο «Cπειρα I Land Art» της Μικαέλας Καραγιάννη
2002 Άκου…να δεις – Μουσικό Χοροθέατρο
2003 1. Δακτυλικά αποτυπώματα
2. Δονήσεις
3. Άκου…. να δεις τώρα
2007 Video. Intercection – work in progress
Ένα σύγχρονο χορικό από το Α΄στάσιμο της Μήδειας - Work in progress
Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του τριετούς Ερευνητικού προγράμματος
(2004 - 2007) με θέμα την Σχέση της χορογραφίας των χορικών στο Αρχαίο Δράμα με τον σύγχρονο χορό.

14.1.08

Ομάδα SaltaTor

Ιωάννης Καρούνης
Ο Ιωάννης Καρούνης σπούδασε χορό στο Jacob’s Pillow Dance School: υπότροφος (Μασσαχουσέτη, Αμερική), Ακροατής στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ), Απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού, «Νίκης Κονταξάκη» Συνεργάστηκε ως χορευτής με την Ε.Λ.Σ, Hellenic Dance Company, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Γκάζι, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, Κορέα-Σεούλ, στο XVII Festival International de Danza Contemporanea (Μεξικό), Φεστιβάλ Αθηνών, ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
Επίσης, συνεργάστηκε με τις ομάδες χορού: «ΑΚΙΝ», «ΑΙΡΕΣΙΣ», «Χ-ΑRΤ», «ΟΝΕΙΡΟ», «SALTATOR», «ΜΑΓΜΑ», «ΠΡΟΣΧΗΜΑ», «ΟΨΗ» και τους χορογράφους: Αποστολία Παπαδαμάκη, Aleta Collins, Νανά Βάχλα.
Διδακτική εμπειρία :Πολιτιστικό τρίγωνο Πρεσπών, Action 1-2007 και Action 1-2008
Διδάσκει στο DANCE CULTURAL CENTRE, δίδαξε και χορογράφησε στο σεμινάριο της ομάδας χορού «ΑΚΙΝ», διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο studio χορού Χοροκίνηση.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Saltator και έχει χορογραφήσει τα εξής έργα: «Δυναμό 3»,«Πορτραίτα», «Συναντήσεις», Ακατάλληλα πρόσωπα-Ρακοσυλλέκτες, «Άνθρωποι μίας χρήσης», «Έστω…ότι»,«Εφτάπετρο»,«Orbital».
- «Κερένια κούκλα»: 11η Biennale Νέων Δημιουργών 2003, Αθήνα, Ομάδα 2-0-50
- «R.E.M.»: Εθνικό Θέατρο, Πειραματική σκηνή 2004, Ομάδα Group Therapy.
- 12 η Biennale, Napoli 2005, Castel Sant`elmo, με την ομάδα Group Therapy.
- Παράλληλα ασχολείται με: OKINAWA TE TAI KARATE, Capoeira, Τοξοβολία, Αναρρίχηση.

Ομάδα SaltaTor
H Ομάδα SaltaTor Δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 επισημαίνοντας την ανάγκη
συνύπαρξης ανθρώπων με κοινό κώδικα επικοινωνίας την κίνηση η οποία δεν απευθύνεται
στον «χορευτή», αλλά στον άνθρωπο που χορεύει.
Αντιλαμβανόμαστε τον χορό σαν ενα μέσο προβολής και έκθεσης συναισθημάτων,
όπου το σώμα οδηγείται σε ένα ταξίδι που σκοπός του είναι η διαδρομή.
Παραγωγές:
- «Δυναμό 3»: 2003-2004, στα θέατρα Φούρνος και Ροές
- «Ακατάλληλα πρόσωπα-Ρακοσυλλέκτες»: 2005, στα θέατρα Ροές, Αργώ και Θύρα Τέχνης
- «Άνθρωποι μίας χρήσης»: 2006, για το Athens Video Art Festival και στα πλαίσια του φεστιβάλ «διαρροές»
- «Έστω…ότι»: 2007, στα πλαίσια του φεστιβάλ «διαρροές» και στα θέατρο Αργώ, Πεδίο Δράσης και Booze Coοperativa
- «Εφτάπετρο»: 2008, στα πλαίσια του φεστιβάλ Arc For Dance, στο θέατρο Δίπυλο
- «Orbital» 2009 athens video art festival..

E-mail: Video.saltator@gmail.com, Valkanios@yahoo.gr

13.1.08

Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

Μαρία Κολιοπούλου
Η Μαρία Κολιοπούλου σπούδασε με υποτροφία στο BA(Hons) του Laban Centre for Movement and Dance στο Λονδίνο. Παράλληλα παρακολούθησε σπουδές στη σχολή Βακαλό. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Πρόσχημα, όπου χορογραφεί και χορεύει από το 1996.
Χορογραφικές της δουλειές έχουν παρουσιαστεί στην Α.Σ.Κ.Τ, την 1η Μεσογειακή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στα Χανιά, το Μέγαρο Μουσικής (1η & 2η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού), το Solo and Duo dance festival στην Βουδαπέστη, το φεστιβάλ Tanz_house στην Αυστρία, το New Europe Festival 2008 στην Πράγα. Ως χορογράφος έχει επίσης συνεργαστεί με το Δανέζικο Ινστιτούτο στις Γέφυρες μεταξύ γυναικών καλλιτεχνών και με τους σκηνοθέτες Θ. Γκόνη, Β. Θεοδωρόπουλο, Β. Μαυρογεωργίου, Θ. Μπαλωμένο, Ρ. Πατεράκη, Α.Στελλάτου.
Έχει γράψει το δοκίμιο «Ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων στη διδασκαλία του χορού» στο βιβλίο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ - επτά δοκίμια για το χορό.

Δήμητρα Κρητικίδη
Η Δήμητρα Κρητικίδη είναι απόφοιτος του Laban Centre for Movement and Dance και ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Πρόσχημα. Χορογραφικές της δουλειές έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, τη Θες/νίκη, τα Χανιά, το Λονδίνο, τη Νάπολη, κ.α.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με την παραγωγή και τη διεύθυνση σκηνής σε διεθνείς οργανώσεις και φεστιβάλ, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες (Αθήνα 2004), οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (Αθήνα 2004), Eurovision (Αθήνα 2006), Asian Games (Doha 2006), Rainbow Serpent Music & Dance Festival (Beaufort, Αυστραλία 2006), Ελληνικό Φεστιβάλ (Αθήνα 2006 & 2007), Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσ/νίκης (2007), Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2008). Η τελευταία της χορογραφική δουλειά παρουσιάστηκε στα πλάισια του project CrossDance 2008, που πραγματοποιήθηκε με χορευτές από την Κένυα στο Ναϊρόμπι και την Λαϊκίπια.

Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα
Η ομάδα σύγχρονου χορού πρόσχημα ξεκίνησε το 1996, ως μια ομάδα χορογράφων-χορευτών με κοινή εκπαίδευση στο Laban Centre for Movement and Dance. Ιδρύθηκε με βάση την ελευθερία και τη στήριξη των μελών του στη χορογραφική έρευνα και δημιουργία καθώς και την από κοινού καλλιτεχνική και οργανωτική διεύθυνση της ομάδας.
Με χαρακτηριστικά τη διαρκή παρουσία, την έρευνα και την υποστήριξη του διαφορετικού, η ομάδα σύγχρονου χορού πρόσχημα έχει παρουσιάσει πάνω από 30 πρωτότυπες παραγωγές χορού, εικαστικές εγκαταστάσεις, video dance σε Φεστιβάλ, θέατρα και εναλλακτικούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2008 απέσπασε το βραβείο χορογραφίας Jarmila Jeřábková στα πλαίσια του New Europe Festival 2008, στην Πράγα, με τα δύο έργα σόλο της Μαρίας Κολιοπούλου: Πράξη 3 & Πράξη 1.3.
Η ομάδα, από το 2001 έως το 2005, πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα συνεργασιών και μετακλήσεων χορογράφων με στόχο την ανταλλαγή διαφορετικών χορογραφικών προσεγγίσεων. Έχει συμπράξει με τις ομάδες και τους χορογράφους: Editta Braun / Editta Braun Company - Αυστρία (2005), Γιάννη Αντωνίου / KUNST STOFF - Σαν Φρανσίσκο (2003), Richard Siegal - Γερμανία (2002) Michael Klien - Αυστρία, Nicolas Mortimore - Αγγλία (2001) / Barriedale Οperahouse.
Επιχορηγείται ανελειπώς από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 2001, ενώ το έτος 2008 επιχορηγήθηκε από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ.
Την καλλιτεχνική και οργανωτική διεύθυνση της ομάδας έχουν από κοινού η Μαρία Κολιοπούλου και η Δήμητρα Κρητικίδη.
Εργογραφία:
Πράξη V – Μαρία Κολιοπούλου (2009)
Πράξεις – Μαρία Κολιοπούλου (2008)
Passage / videodance – Σκην. Γιάννης Ισιδώρου (2008)
Ecstatic Segment / videodance – Σκην. Γιάννης Ισιδώρου (2007)
Πράξη 1.3 – Μαρία Κολιοπούλου (2006)
S.M.A.C.K. - Δ. Κρητικίδη, Στ. Ζάννου (2006)
Προσωπικές ιστορίες – Μ. Κολιοπούλου, Στ. Ζάννου (2005)
Oxalis – Editta Braun / Co-production: Editta Braun Company (2005)
Motorbreath / videodance – Σκην. Γιάννης Ισιδώρου (2005)
A_Part until death do us...- Μ. Κολιοπούλου, Δ. Κρητικίδη, Στ. Ζάννου (2004)
Three times / videodance – Σκην. Γιάννης Λεοντάρης (2004)
Conversations – Γιάννης Αντωνίου / Συμπαραγωγή: KUNST-STOFF (2003)
Εκρήξεις / videodance – Σκην. Γιάννης Μάστορης (2003)
X(Albee) - Richard Siegal (2002)
Εκρήξεις – Μαρία Κολιοπούλου (2002)
ProsXima s Drift - Michael Klien, Nicolas Mortimore / Συμπαραγωγή: Barriedale Operahouse (2001)
Elements II / Installation – Δήμητρα Κρητικίδη (2001)
Rush hour – Μαρία Κολιοπούλου (2000)
Pretty in Pink – Δήμητρα Κρητικίδη (2000)
Παράλληλο σύμπαν – Όλια Ιωάννου (2000)
Σαν μια ιδέα – Πρόσχημα (2000)
Elements – Μαρία Κολιοπούλου (2000)
Διπλή όψη – Μαρία Κολιοπούλου (1999)
Σε 4 κινήσεις – Μάρθα Κλουκίνα (1998)
Κάτω από τη σκόνη των κυμάτων – Όλια Ιωάννου (1998)
Στην τροχιά της γης – Όλια Ιωάννου (1997)
Το παραμίλημα της σάρκας – Δ. Κρητικίδη, Άννα Μιμή (1997)
Αν η σιωπή ήταν παράθυρο – Μ. Ιωαννίδου, Μ. Κολιοπούλου (1997)
Το μαστοράκι, η κυρά και το στοιχείο – Πρόσχημα (1996)
Όψεις – Μαριλία Χρυσοσπάθη (1996)
Radically Poetic – Δήμητρα Κρητικίδη (1996)
Τρίπτυχο – Μάρθα Κλουκίνα (1996)
… In the Living Room – Μ. Ιωαννίδου, Μ. Χρυσοσπάθη (1996)

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρία Κολιοπούλου & Δήμητρα Κρητικίδη
E-mail: info@prosxima.gr prosxima@ath.forthnet.gr
Web-site: www.prosxima.gr

12.1.08

Λούνα Παρκ

Κοσμάς Κοσμόπουλος
Χορογράφος, σκηνοθέτης, performer, δάσκαλος, video artist, art manager, project officer
Ο Κοσμάς σπούδασε γερμανική φιλολογία, ιστορία της τέχνης, θεατρολογία, εφαρμογές βίντεο και πολυμέσων (Βερολίνο), χορό, χορογραφία (Βρυξέλλες, 1η γενιά P.A.R.T.S.) και διοίκηση πολιτιστικών υποθέσεων (Βασιλεία, MASTER).
Συνεργάστηκε ως Performer μεταξύ άλλων με τους Robert Wilson, Felix Ruckert, David Hernandez, Jan Ritsema, Tom Plischke, Randy Warsaw και Gisela Rocha.
Του έχουν απονέμει διάφορα βραβεία, υποτροφίες και διακρίσεις (P.A.R.T.S./ Kaleidoscope, ευρωπαϊκό πρόγραμμα πολιτιστικών επιχορηγήσεων; SIWIC 2/ Ζυρίχη; Arbeitsstipendium für Videotanz vom Berliner Kultursenat; Choreography Contest MASDANZA/ Canary Islands)
Ως καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας ALKYONIS (1998-2002), την οποία ίδρυσε στις Βρυξέλλες παρουσίασε χοροθεατρικές δουλειές του σε πολλά φεστιβάλ της Ευρώπης.
Ο Κοσμάς διδάσκει περιοδικά χορό, αυτοσχεδιασμό, χορογραφία, βίντεο και Performance από το 1997 στην Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία και στο Βέλγιο (μεταξύ άλλων π.χ. ως προσκεκλημένος καθηγητής στο KHL, την ανώτερη σχολή καλών τεχνών στο Genk του Βελγίου και ως δάσκαλος κίνησης και Street Dance στο δημοτικό σχολείο Anna-Lindh του Βερολίνου). Είναι επηρεασμένος από διάφορες τεχνικές όπως Release, Physical Theatre, Butoh, Alexander Technique, Yoga, Street Dance, Kickboxing κ.α. Τον ενδιαφέρει η διαδραστικότητα στις παραστατικές τέχνες, που έγκειται στα σύνορα μεταξύ υποκριτικής, χορευτικής ή μουσικής έκφρασης σε συνδυασμό με μορφές έκφρασης από το χώρο των εικαστικών τεχνών και αναζητεί την εκτενή συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες.
Από το 2002 διευθύνει μαζί με την Γ. Μ. Τουλιάτου την διεπιστημονική καλλιτεχνική ομάδα
ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ με έδρα την Αθήνα.

Λούνα Παρκ
Η εταιρία πολιτιστικών υποθέσεων ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2002 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ αποτελείται από μια ομάδα καλλιτεχνών που προέρχονται από διαφορετικά έθνη καθώς και από ανθρώπους που εργάζονται στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τομέα. Σκοπός της ομάδας είναι να αναπτύξει, να παράγει και να παρουσιάσει καλλιτεχνικές εκθέσεις και παραστάσεις καθώς και να οργανώσει σεμινάρια και έργα κοινωνικού περιεχομένου σε συνδυασμό με την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με άλλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς, κατά κύριο λόγο από την Ελβετία και τη Γερμανία. Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ διευθύνεται από την εικαστικό Dr. Γεωργία (Maggy) Τουλιάτου και τον χορογράφο, video artist Κοσμά Κοσμόπουλο.
Εργογραφία:
LENNY FALLING (Ταινία βίντεο/ Εγκατάσταση)
_2005: 1.Athens Video Art Festival, Αθήνα/ 3. Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης, Χανιά/
6.VideoDance, Θεσσαλονίκη/ 16.Art Fair, Κωνσταντινούπολη
_2006: Φεστιβάλ Μουσικής, Τέχνης & Χορού, Αθήνα/ Video Art Festival, Luksuz Produkcija, Σλοβενία
_2007: Frame 2007, 6. Edition FÁBRICA DE MOVIMENTOS, Πορτογαλία
_2008: 4.INTERNATIONAL DANCE FILM FESTIVAL JAPAN 2008, Ιαπωνία/ Montage Video Dance Festival/ Fringe Programme στα πλαίσια του ετήσιου FNB Dance Umbrella 2008, Νότια Αφρική/ Screendance Basel Festival, Ελβετία
ΚΑΝΕΝΑΣ (Χοροθεατρική παράσταση)
_2005: 4.Φεστιβάλ Χορού, Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, Θέατρο Αργώ, Αθήνα
_2006: 2.Αφιέρωμα στο Χορό, Δήμος ΧανίωνΘΑ ΔΟΥΜΕ / WE ´LL SEE (Performance με προβολές βίντεο)
_2005: 3.Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης, Χανιά
_2008: m.a. studio / Susanne Braun, Merker Areal, Baden, Ελβετία
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
Το ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια μιας ανταλλαγής νέων μεταξύ του Studio K.E.R. και του WEINMEISTERHAUS στο Βερολίνο. Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ και χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος 5000xZUKUNFT / Aktion Mensch της Γερμανίας και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς μέσω του Προγράμματος ΝΕΟΛΑΙΑ.
_ 2005: Φεστιβάλ Χορού Νέων 2005, Ballhaus Naunynstrasse, Βερολίνο
_2006: 2.Αφιέρωμα στο Χορό, Δήμος Χανίων
RHYTHM & SENSIBILITY (Ταινία βίντεο / Εγκατάσταση)
_2006: 2. Athens Video Art Festival, Αθήνα/ Video Art Festival, Luksuz Produkcija, Σλοβενία/
4.Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης, Χανιά
[I WANT: Remix] (Performance με προβολές βίντεο)
_2006: 5.Φεστιβάλ Χορού, Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, Θέατρο Ροές, Αθήνα
PRECINCTS (Ταινία βίντεο / Εγκατάσταση)
_2006: Group Exhibition, V-Art Place, Βερολίνο/
_2007: Frame 2007, 6. Edition FÁBRICA DE MOVIMENTOS, Πορτογαλία
_2008 : 4.INTERNATIONAL DANCE FILM FESTIVAL JAPAN 2008, Ιαπωνία
COLOURED PEOPLE / GOT YOU UNDER MY SKIN (Ταινίες βίντεο)
_2006: 2. OUTVIDEO Festival, Ρωσία
PUBERTY IS WHEN ADULTS BECOME DIFFICULT
(Η εφηβεία ξεκινάει όταν αρχίζουν να μας δυσκολεύουν οι ενήλικοι)
Αυτό το μουσικό-θεατρικό έργο δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια μιας ανταλλαγής νέων μεταξύ του WEINMEISTERHAUS στο Βερολίνο, του Studio K.E.R. της Έφης Καλούτση στα Χανιά και του άσυλου για νέους Eidmatt στη Ζυρίχη. Η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ και χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της δημοτικής αρχής του Mitte του Βερολίνου και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς μέσω του Προγράμματος ΝΕΟΛΑΙΑ.
_2006: Studio ON, Χανιά
NICE PEOPLE’S PROJECTS (Video-stills / Προβολή και Διάλεξη)
_2006: 13.Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας, 2.Πανελλήνια Συνάντηση Φωτογραφικών Ομάδων και Λεσχών, Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα
NICE DAY / AROCO (Ταινίες βίντεο)
_2006: Video Art Festival, Luksuz Produkcija, Σλοβενία
_2007: Attitude Festival, F.Y.R.O.M./ Artexpo, National Gallery, Σκόπια, F.Y.R.O.M.
UNDER MY SKIN I-III (έκθεση τριών βίντεο still-print σε πλεξιγκλάς)
_2007: „Kunstauktion 2007 / Gesicht der Zeit”, Internationales Forum, Βερολίνο

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κοσμάς Κοσμόπουλος & Maggy Τουλιάτου
E-mail: kosmaskosmopoulos@hotmail.com, lunaparkathens@yahoo.gr
Web-site: www.myspace.com/kosmaskosmopoulos, www.myspace.com/lunaparkathens

11.1.08

Ομάδα Synthesis 748

Σπύρος Κουβαράς
Performer, χορογράφος, γραφικός σχεδιαστής
Γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1977. Είναι απόφοιτος της σχολής AKTO ART AND DESIGN και είναι επίσης πρώην αθλητής υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα ορμώμενος από το διαρκές ενδιαφέρον του για τη σύγχρονη τέχνη και τα πεδία πειραματισμών που προσφέρονται από τον σύγχρονο χορό, εστιάζει σε αυτόν και σπουδάζει σύγχρονο χορό, Physical Theatre και μοντέρνα Μιμική, στην Αθήνα και το Παρίσι.
Είναι απόφοιτος της European Academy of Physical Theatre of Paris, και κάτοχος του διπλώματος της ακαδημίας με ειδική μνεία της κριτικής επιτροπής. Σπούδασε επίσης στο National Centre of Danse στο Παρίσι , δίπλα στις ομάδες A Fleur de Peau, Theatre du Mouvement καθώς και στη σχολή Micadanses όπου και συνεργάστηκε με διάφορους καθηγητές (Α. Richard, Α. Dreyfus, Δ. Namura, S. Fratti, Σελ. Decina, C.Barbara). Εγκατεστημένος στο Παρίσι μαζί με την στενή συνεργάτη του Korina Kotsiri, ιδρύει την ομάδα Synthesis 748 και αρχίζει την προσωπική του έρευνα πάνω στην «καθαρή φυσική υπόσταση της κίνησης». Ενδιαφερόμενος για την σχέση μεταξύ σύγχρονου χορού, εικαστικών και ηλεκτροακουστικής μουσικής, δημιουργεί υβριδικά έργα όπου χορός, εικαστικές τέχνες, φωτισμοί, σκηνικός χώρος και σύγχρονη μουσική, διασταυρώνονται μεταξύ τους. Στόχος της δουλειάς του είναι η δημιουργία «χορογραφικών εγκαταστάσεων» όπου η κίνηση είναι μέσα στην εικόνα και αυτή η κίνηση είναι που δονεί την εικόνα.
Η δημιουργική διαδικασία της ομάδας είναι βασισμένη στην προσέγγιση της φιλοσοφίας, στον πειραματισμό, καθώς και στην αναζήτηση νέων μορφών χορογραφικής δημιουργίας, χρησιμοποιώντας μια προσωπική αντικομφορμιστική γλώσσα που καταρρίπτει τα σύνορα μεταξύ σύγχρονου χορού και performance.
Μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει 4 παραγωγές, τις οποίες και έχει παρουσιάσει σε θέατρα, μουσεία και φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ευρώπη (International Visual Theatre of Paris, Art House Theatre, Stadtmuseum of Dusseldorf, Theatre of Gif -sur - Yvette, Espace Chateau Landon, Theatre Bertin Poirée κλπ).
Είναι καθηγητής στο Arts Center of Gif- sur -Yvette στο Παρίσι από το 2005.


Ομάδα Synthesis 748
2009: Απομόνωση σε έναν άπειρο χώρο
2007: Αντιχαριτωμένο
2006: Γέννηση
2006: Εγώ, είναι ένας άλλος...


Καλλιτεχνική διεύθυνση: Σπύρος Κουβαράς
Βεϊκου 109, Αθήνα 1146
Τηλ: 210 2132557, 6939769081
synthesis748@yahoo.com

10.1.08

Migma Dance Company

Παύλος Κουρτίδης
O Παύλος Κουρτίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Wuppertal της Γερμανίας. Θα κάνει τα πρώτα του πατήματα στο χορό σπουδάζοντας στο Λονδίνο στην επαγγελματική σχολή Arts Educational School – Dance Department. Εκεί διδάχτηκε κλασικό χορό, σύγχρονο, Martha Graham και Μ.Cunningham , Jazz, Pas De Deux, και ιστορία χορού με σπουδαίους καθηγητές, όπως η Mrs. Clover Roope (Contemporary, Martha Graham) και o Mr. Michael Woodwark (Classical). Παρακολούθησε Σεμινάρια Σύγχρονου χορού μέθοδο Contact , Graham και Release στο The Place στο Λονδίνο και Repertoire με τoυς Cloud Gate Dance Theatre Company. Στην Αθήνα θα βρεθεί το 1994. Αμέσως συνεργάζεται με τον Γιώργο Μαρίνο. Θα ακολουθήσουν πολλές και σπουδαίες συνεργασίες ως χορευτής σε ζωντανές εμφανίσεις, σε μουσικές σκηνές, συναυλίες και world tours, συμπεριλαμβανομένου το Palladium Theatre στο Λονδίνο, το Olympia Theatre στο Παρίσι και το Madison Square Theatre. Παράλληλα, έκανε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις σε shows και συμμετείχε σε διάφορα τηλεοπτικές σειρές όπως «Κλείστε μου τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Έλλη και Άννα» του Μανούσου Μανουσάκη και στη ταινία μεγάλου μήκους «Το κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο» σε σκηνοθεσία Ρέππα-Παπαθανασίου. Χόρεψε στο Μέγαρο Μουσικής για το «Φεστιβάλ Διαφήμισης» και με την ομάδα χορού «On Stage» ως καλεσμένος στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών. Έλαβε μέρος επανειλημμένα σε φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, όπως για το «Χαμόγελο του Παιδιού», «Τηλεμαραθώνιος 97», «Γιατροί του Κόσμου», για τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ Βούλας, για τη δημιουργία του πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου για τα παιδιά, για το ίδρυμα «Μαζί για το παιδί» στο θέατρο του Λυκαβηττού και για το ίδρυμα «Ραδιομαραθώνιος με το Γιώργο Θεοφάνους» στην Λευκωσία, Κύπρο.Ταυτόχρονα ο Παύλος διδάσκει συνεχώς και ανελλιπώς σε πολλές σχολές χορού αναγνωρισμένες από το κράτος επί 15 συναπτά έτη. Στη Θεσσαλονίκη είχε την τιμή να συνεργαστεί τηλεοπτικά με τον Ανδρέα Βουτσινά ως χορογράφος και χορευτής και να συνεργαστεί με την Ελένη Δήμου, την Αλέξια, τον Πέτρο Γαϊτάνο, τους «Ωπα» και με τον Στέφανο Κορκολή σε χορογραφία Ελένης Γκαζούκα του Εθνικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Καθότι ο χορός είναι συνεχής άσκηση και βελτίωση, ο Παύλος παρακολουθεί συνεχώς ανοιχτά μαθήματα με τον Κο Γιάννη Μέτση καθώς και για ένα χρόνο υποκριτική στο «Θέατρο Αλλαγών» στην Αθήνα. Από το 2002, θα ξεκινήσει να χορογραφεί και να χορεύει σε TV-Shows και για μια για μια πλειάδα καλλιτεχνών όπως Καλομοίρα Σαράντη, Βανέσσα Αδαμοπούλου, Έλλη Κοκκίνου, «Going Through» και Μάρω Λύτρα. Τα τελευταία έξι χρόνια, παρακολουθεί παράλληλα σεμινάρια Hip Hop και Workshops στο Λονδίνο και τη Γερμανία όπως το Breaking Down Convention στο Sadler s Wells Theatre (Λονδίνο). Σεμινάρια: Locking (Gemini locking for life), Popping, Robotics. Η γνωριμία του με την Miss Prissy (Movie: «Rize») θα ανοίξει μια καινούργια σελίδα στο βιβλίο χορού του Παύλου που λέγεται «Krumping African dance», μαθαίνοντας τα μυστικά του «Krumpography method of choreographing». Το Μάιο του 2007 το όνειρο μιας ζωής του Παύλου πραγματοποιείται: η δημιουργία της σχολής χορού «PKDANCE SCHOOL» που θα δώσει κίνητρο σε μικρούς και μεγάλους να αγκαλιάσουν την τέχνη του χορού και να την αγαπήσουν όπως ο ίδιος. Το 2006 ιδρύει την ομάδα χορού «MIGMA χοροθέατρο Παύλος Κουρτίδης». H ομάδα χορού, Migma Χοροθέατρο Παύλος Κουρτίδης, έδωσε την πρώτη της παράσταση, με τίτλο "THE STEP FIRST STEP", στις 24 και 25 Μαΐου στο θέατρο «Πολυχώρος» του Νέου Κόσμου και στις 4 Ιουνίου έλαβε μέρος στο μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2008. Τον Σεπτέμβρη 2008 οι MIGMA συμμετέχουν με την ίδια παραγωγή στο Πολιτισμικό Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές 2008». Στις 4 Οκτωβρίου 2008 ο Παύλος Κουρτίδης χορογραφεί τους MIGMA και χορεύουν στο “First Hip Hop Athens Festival” στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ στο Γκάζι . Ο Παύλος Κουρτίδης το 2009 εντάχθηκε στο Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων. Μετά την πρώτη παραγωγή της MIGMA DANCE COMPANY, το 2009 ο Παύλος Κουρτίδης χορογραφεί και σκηνοθετεί τη δεύτερη παραγωγή με τίτλο MONOS, η οποία παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη στο Γκάζι Αθηνών το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2009. Επίσης, το Μάρτιο του 2009 ο Δήμος Αθηναίων εντάσσει την παραγωγή MONOS στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις.

Migma Dance Company
Τίτλος: The Step First Step
Έτος παραγωγής: 2008
Πρόκειται για μια παράσταση συγχρόνου χορού που πειραματίζεται με την κίνηση, τη μουσική και τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος. Σε παράσταση τίποτα δεν είναι δεδομένο. Μορφές χάνονται και ξαναεμφανίζονται, κυριαρχούν και υποχωρούν. Κίνηση, χρώμα και συναίσθημα αφήνοντας σε ένα αέναο παιχνίδι δράσης και αντίδρασης μέχρι να επιτευχθεί η μεταμόρφωση σε κάτι φωτεινότερο και η αποδέσμευση από την ανέκφραστη καθημερινότητα. Κεντρικός άξονας της παράστασης είναι η επικοινωνία στην αγάπη, τoν έρωτα τη φιλία και τις σχέσεις. Η διαφορά μεταξύ ιδανικού και συμβατικότητας. Βασική παράμετρος είναι επίσης, η διαφορετικότητα όπως αποτυπώνεται στην κουλτούρα και τα θέλω του καθενός μας. Η παράσταση όμως πάνω από όλα είναι νότα αισιοδοξίας, μια χορογραφία που μας οδηγεί βήμα-βήμα στα όνειρα μας, μια αναπαράσταση της διαδρομής του ιδανικού που μπορεί να φτάσει μέχρι και την ουτοπία. Μια αναζήτηση των ισορροπιών που χάσαμε εξαιτίας του επιταχυνόμενου τρόπου ζωής μας. Αφορμή γι’ αυτό το ταξίδι των σωμάτων είναι οι αισθήσεις και τα ένστικτα που ξυπνούν σε ένα κόσμο βιομηχανοποιημένο και νεκρό, όπου βιωματικές μνήμες και κρυμμένες επιθυμίες θέλουν να αναπνεύσουν και να βρούνε θέση σε μια νέα ζωή που ξεδιπλώνεται κατά τη διάρκεια της παράστασης και ξεπερνάει τα όριά της.
Τίτλος: MONOS
Έτος παραγωγής: 2009
Πόσες φορές έχεις νιώσει την επιθυμία να μην θέλεις να δεις και να μιλήσεις με κανέναν? Πόσες φορές είσαι ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους και όμως νιώθεις άδειος και μόνος? Πόσες φορές έχουμε ακούσει για ανθρώπους που η μοναχικότητα τους, τους έχει οδηγήσει σε ψυχικά άρρωστες καταστάσεις? Κινητήρια δύναμη είναι η τεχνολογία, οι ρυθμοί του σήμερα και η εξάρτηση από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το διαδίκτυο. Μια εξάρτηση με την οποία ξεχνάς τον πραγματικό κόσμο και όλη η ζωή γίνεται μια εικονική πραγματικότητα μέσα από ένα παιχνίδι διαδικτυακό. Πατάς το «play» και η ζωή ξεκινάει. Μόνο που όλα ταλαντεύονται. Περπατάς πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, σε μια λεπτή γραμμή. Έχεις τρεις ευκαιρίες να κερδίσεις το παιχνίδι, να κερδίσεις την μοναξιά. Μα πάνω από όλα… μόλις πατήσεις το «turn off»… είσαι MONOS. Όλα αυτά θα ξετυλιχθούν σαν ένα κουβάρι μέσα από ένα συνονθύλευμα χορευτών, ηθοποιών και πολυμέσων (projection) που εστιάζουν σε λεπτομέρειες και αποκαλύπτουν συναισθήματα και αντιδράσεις. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του MONOS είναι από τον Απόστολο Τσιτσώνη.

9.1.08

Ομάδα Χορού CREO

Πωλίνα Κρεμαστά
Σπουδές:
- απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού Ραλλού Μάνου
- τελειόφοιτος της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Σεμινάρια:
- Κων/νος Μίχος και ομάδα Λάθος Κίνηση [Θεσ/νίκη, Ιανουάριος 2003]
- Αλίκη Καζούρη, Μιχάλης. Ναλμπάντης, Ερμής Μαλκότσης, Χάρης Μανταφούνης [Τεχνόπολις Αθηνών, Ιούλιος 2003]
- Μαρία Κυνηγού-Φλάμπουρα [Θεσ/νίκη, Δεκέμβριος 2003]
- Amanda Miller, Αντώνης Φωνιαδάκης, Barbara Meneses Gutierez (Emio Greco/PC), Κων/νος Ρήγος, Cristina Rizzo (Kinkaleri) [Τεχνόπολις Αθηνών, Ιούλιος 2005]
- Λίντα Καπετανέα [fix dance studio,Ιούλιος 2005]
- Άλικη Καζούρη και Χορευτές [fix dance studio,Ιούλιος 2006]
- David Zambrano [12 φεστιβάλ χορού Καλαμάτας 2006]
- Έρμης Μαλκότσης [σχολή Ραλλού Μάνου, Μάρτιος 2007]
- Yvonne Hardt χορογραφία [Tanzfabrik studio,Βερολίνο, Απρίλιος 2007]
- Josef Frucek [φεστιβάλ Αθηνών, μουσείο Μπενάκη, Ιούλιος 2007]
- ‘Repeating distance’ σεμινάριο χορογραφικής σύνθεσης με τους Guy Cools και Lin Snelling [ιούλιος 2008]
- Mino Herich, Κρατήρας [σεπτέμβριος 2008]
Δραστηριότητες:
- 1997 <<ο μάγος του οζ>> από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου-χορογραφίες Αλίκη Καζούρη
- 2003-2004 Ομάδα Χορού ‘Αντιθέσεις’ στο Δήμο Βόλου.
- 2003-2004 Ιδρυτικό μέλος και χορογράφος της ομάδας χορού ‘salto mortale’ Ιωάννινα με τα έργα:
I. 2003 Να γαληνεύεις καθώς τραντάζεσαι
II. 2004 Εγώ δεν φοβάμαι
- 2005 Ά βραβείο στην κατηγορία σύγχρονο ομαδικό στον πανελλήνιο διαγωνισμό χορού <<Τερψιχόρης Έργα>>, Κρήτη.
- 2005-2007 Ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού ‘solus creo’, με συμμετοχές:
I. 4ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων & Φεστιβάλ διαρροές (2005)με το έργο <<νυσταγμογραφήματα>>.
II. 5ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων & Πνευματικό Κέντρο Χολαργού (2006) με το έργο <<Νο 38>>
III. 6ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων(2007) με το έργο <<ένας κανένας και 100.000>>
- 2005 & 2007 Συμμετοχή στις παραστάσεις της επαγγελματικής σχολής χορού της Ραλλού Μάνου
- 2007& 2008 Συμμετοχή στο <<Χορόδραμα>> της Ραλλού Μάνου σε χορογραφία Αλίκης Καζούρη και Μπέτυς Δραμισιώτη [Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών][δημοτικό θέατρο Βόλου και Λάρισας]
- χορεύει και χορογραφεί για την ομάδα CREO(πρώην solus creo) στο έργο ‘όλοι οι ξένοι μου’ στο Απλό θέατρο[Μάιος 2008]
- χορογραφία τριών soli κομματιών για το διεθνή διαγωνισμό EURODANCE 2008 στο Saint-Cyprien στη Γαλλία.
Διδασκαλίες
- 2001-2004 μπαλέτο και σύγχρονο στη σχολή χορού <<Χοροκίνηση>> της Αριστέας Λίτου στα Ιωάννινα
- 2006-2008 Σύγχρονο στην σχολή χορού <<Φουετε>> της Ε. Παπακυπαρίου
- 2007-2008 Σύγχρονο στο κέντρο μελέτης χορού της Ισαδώρας Ντάνκαν
- 2007-2009 Σύγχρονο στο εργαστήρι χορού της Μιοαρα Ποπέσκου
- 2007-2009 Σύγχρονο στο 1ο έτος στην επαγγελματική σχολή χορού της Ραλλού Μάνου

Ομάδα Χορού CREO
Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2004 με το όνομα SOLUS CREO, από τις Κίσσα Γεωργία, Ταμπαξή Ιωάννα, Φλώρου Βιβή και Κρεμαστά Πωλίνα. Στην ομάδα έχουν επίσης χορέψει οι: Γλυκοφρύδη Γιάννα, Τσαγκαράκη Μαριάννα, Ξύδα Σοφία και Σαμαρά Δήμητρα.
1. <<Νυσταμογραφήματα>>
-φεστιβάλ Διαρ-ροες, Φεβρουάριος 2005
- 4ο φεστιβαλ χορου του σωματείου Ελλήνων χορογράφων ( θέατρο Αργώ), Ιούνιος 2005
2.<<Νο 38>>
- Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού, Μάρτιος 2006
-5ο φεστιβαλ Ελλήνων χορογράφων (θέατρο Αργώ), Ιούνιος 2006
3. <<Ένας, κανένας και εκατό χιλιάδες>>
-6ο φεστιβάλ χορού των Ελλήνων χορογράφων, Μάιος 2007
4. <<Όλοι οι ξένοι μου>>
- στο Απλό θέατρο τον Μάιο του 2008 και για 5 παραστάσεις.

8.1.08

Αέναον Χοροθέατρο

Λομμέλ Ντανιέλ
Ο χρόνος τον εντάσσει στο πάνθεον των 10 καλύτερων χορευτών. Ο Ντανιέλ Λομμέλ συναντά τον Γ. Μπαλανσίν και χορεύει τα πιο χαρακτηριστικά μπαλέτα του με τα αστέρια της Όπερας του Παρισιού. Στα 1967 εντάσσεται στο Μπαλέτο του 20ου αιώνα του Μ. Μπεζάρ.
Θα παραμείνει εκεί 13 χρόνια σαν σολίστας και στην συνέχεια σαν καλλιτεχνικός συνδιευθυντής. Στο διάστημα αυτό χορεύει με τους πιο φημισμένους καλλιτέχνες όπως ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ.
Τον Αύγουστο του 1980 ο Λομμέλ με τη βοήθεια Ελλήνων καλλιτεχνών δημιούργησε το ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο. Με τη συνεργασία του Μ. Βολανάκη η πρώτη παράσταση της ομάδας πραγματοποιήθηκε στα Νταμάρια των Βράχων του Βύρωνα.
Το 1982-1989 με τη θερμή υποστήριξη της Μ. Μερκούρη ο Λομμέλ εδραιώνει τη χοροθεατρική ομάδα του ΚΘΒΕ.
Μέχρι το 2003 το Αέναον Χοροθέατρο σε όλη του τη δημιουργική πορεία παρουσιάζει 78 έργα δίνοντας παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναδεικνύοντας νέα ταλέντα και προωθώντας πάντα την υπέροχη τέχνη του κλασικού-σύγχρονου χορού.

Αέναον Χοροθέατρο
1980-81 ΤΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΙ ή ΑΡΘΟΥΡΟΣ ΡΕΜΠΩ, ΘΕΑΤΡΟ ΝΤΑΜΑΡΙΑ ΒΥΡΩΝΑ
1981-82 XΘONIA ZΩH, FESTIVAL DHMHTRIA K.Θ.B.E.
ΧΙΟΥΜΟΡΕΣΚ
ΣΟΥΙΤΑ ΓΙΑ ΚΟΡΜΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΒΙΕ, ΤΑΞΙΔΙ, ΩΔΗ, ΓΗ, ΟΝΕΙΡΟ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΝΕΑ, ΠΟΥΛΤΣΙΝΕΛΑ, ΡΥΘΜΟΙ 1, ΖΙΖΕΛ, PAS DE DEUX (GUSTAV MAHLER)
ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ, ΤΑΞΙΔΙ, ΜΠΑΚΤΙ, ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΤΟ ΝΥΦΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Νότη Περγιάλη
K.Θ.B.E. Θέατρο Δάσους
1982-83 ΣΟΥΙΤΑ ΓΙΑ ΚΟΡΜΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΒΙΕ 2, ΙN ΜEMΟRIΑM, ΤΑΞΙΔΙ, ΩΔΗ, ΟΝΕΙΡΟ, ΚΑΡΜΙΝΑ ΜΠΟYΡΑΝΑ, ΡΥΘΜΟΙ 2, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ, ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
K.Θ.B.E. Κεντρική Σκηνή
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΙN ΜEMORIΑM, ΤΑΞΙΔΙ, ΩΔΗ, ΓΗ, ΟΝΕΙΡΟ, ΚΑΡΜΙΝΑ ΜΠΟΥΡΑΝΑ, ΡΥΘΜΟΙ 2,
ΜΠΑΛΛΕΤΟΜΑΝΙΑ Α KΘBE Κεντρική Σκηνή
ΚΛΑΣΣΙΚΩΜΙΚΟΦΟΥΡΙΟΖΟ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ, ΛΥΤΡΩΣΗ, ΡΥΘΜΟΙ 2
1983-84 ΜΠΑΛΛΕΤΟΜΑΝΙΑ Β (Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου)
ΚΛΑΣΣΙΚΩΜΙΚΟΦΟΥΡΙΟΖΟ, ΚΗΡΕΣ (ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ), ΡΥΘΜΟΙ 3, ΝΤΙΒΕΡΤΙΜΕΝΤΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ Ή ΜΙΑ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΤΑΙ ΣΩΣΤΑ K.Θ.B.E. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Η παράσταση βασίστηκε σε ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη
ΚΛΑΣΣΙΚΩΜΙΚΟΦΟΥΡΙΟΖΟ,
ΚΗΡΕΣ (βασισμένη στο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου Οι γερόντισσες και η θάλασσα)
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΘΒΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
(χορογραφίες εμπνευσμένες από την ποίηση του Γ.Σαραντάρη)
1984-85 ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΤΗ Κ.Θ,Β.Ε. ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
ΚΛΑΣΣΙΚΟΚΩΜΙΚΟΦΟΥΡΙΟΖΟ, ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, ΩΔΗ, ΚΗΡΕΣ, ΝΤΙΒΕΡΤΙΜΕΝΤΟ, ΤΑΞΙΔΙ
ΒΡΑΔΙΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ Κ.Θ,Β.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, (βασισμένη σε ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη)
Η ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, ΦΕΥΓΑΛΕΑ ΟΡΑΜΑΤΑ
1985-86 ΒΡΑΔΙΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ
ΚΛΑΣΙΚΩΜΙΚΟΦΟΥΡΙΟΖΟ, Η ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΟΥ, ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ, ΤΑΞΙΔΙ
ΝΕΦΕΛΕΣ
ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΘΒΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΤΑΞΙΔΙ, ΜΠΑΚΤΙ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΟΥ,
1986-87 ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Θέατρο Ε.Μ.Σ.-Κεντρική Σκηνή
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΤΑΞΙΔΙ, ΜΠΑΚΤΙ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΟΥ, ΤΑΝΓΚΟ-ΠΑΓΙΔΑ
ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΩΝ ΤΡΕΛΛΩΝ ΚΘΒΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Σεμπάστιαν Μπραντ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΤΕΡΝΕΡ, ΜΑΓΚΡΙΤ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΙΡΑ, ΧΟΚΟΥΣΑΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟ Κ.Θ,Β.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ 2, ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ,
ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ, ΜΑΓΚΡΙΤ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΙΡΑ, ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ 2
1987-88 ΒΡΑΔΙΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, Η ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ, ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ,
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, ΡΥΘΜΟΙ, ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΣΕ ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ ΚΘΒΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΣ
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΘΒΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Βασισμένη στο ιστορικό διήγημα του Αλεξάνδρου Δουμά
ΤΟ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΙ ή ΑΡΘΟΥΡΟΣ ΡΕΜΠΩ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
KATΩ AΠ TON IΣKIO TOΥ BOΥΝOΥ 1 ΓΙΑΝΝΗΣ ΡITΣOΣ
Στην ΓΑΛΛΙΑ
1991-93 ΒΑΚΧΕΣ
1992-93 ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ
1993-94 ΤΕΧΝΗΤΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ
1994-95 ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ
1995-96 Η ΜΑΥΡΗ ΤΙΓΡΗ μουσικό ταξίδι στην Μεσόγειο
1996-97 ΡΕΝΕ ΜΑΓΚΡΙΤ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΙΡΑ
1997-98 TANGO S
1998-99 GESTALTUNG
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΑ
Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι
1999-2000 KATΩ AΠ TON IΣKIO TOΥ BOΥΝOΥ 2 ΓΙΑΝΝΗΣ ΡITΣOΣ
2000-01 HERAKLES-WALLONIE
2001-02 ΜΕΓΕΘΟΣ , ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ
Στην ΕΛΛΑΔΑ
2002-03 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΑ Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΥΠO THN AIΓIΔA KAI THN YΠOΣTΡIΞH TOΥ ΥΠOΥΡΓEIOΥ ΠOΛITIΣΜOΥ
2003-04 ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙ
ΥΠO THN AIΓIΔA KAI THN YΠOΣTΡIΞH TOΥ ΥΠOΥΡΓEIOΥ ΠOΛITIΣΜOΥ
2004-05 ΦΕΣTIBAΛ XOΡOY TOU ΣΩMATEIOΥ ΕΛΛΗΝΩΝ XOΡOΓΡAΦΩΝ
ΥΠO THN AIΓIΔA KAI THN YΠOΣTΡIΞH TOΥ ΥΠOΥΡΓEIOΥ ΠOΛITIΣΜOΥ
2005-06 ΝΤΙΒΕΡΤΙΈΝΤΟ ΦΕΣTIBAΛ XOΡOY TOU ΣΩMATEIOΥ ΕΛΛΗΝΩΝ XOΡOΓΡAΦΩΝ
ΥΠO THN AIΓIΔA KAI THN YΠOΣTΡIΞH TOΥ ΥΠOΥΡΓEIOΥ ΠOΛITIΣΜOΥ
2006-07 ΟΙΚΙΑ ΑΛΜΠΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΦΕΣTIBAΛ XOΡOY TOU ΣΩMATEIOΥ ΕΛΛΗΝΩΝ XOΡOΓΡAΦΩΝ ΥΠO THN AIΓIΔA KAI THN YΠOΣTΡIΞH TOΥ ΥΠOΥΡΓEIOΥ ΠOΛITIΣΜOΥ
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…
1- ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗ: Άννα Στερεοπούλου
2- ΑΥΤΟΣ, Ο ΑΝΤΟΝΕΝ ΑΡΤΩ... ΜΟΥΣΙΚΗ: Tomaso Albinoni
3- ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΗΧΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: socos rb 1974
2007-08 KΘBE
ΟΙΚΙΑ ΑΛΜΠΑ ΚΘΒΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
BAROQUE, EIΠATE;
ΦΕΣTIBAΛ XOΡOY TOU ΣΩMATEIOΥ ΕΛΛΗΝΩΝ XOΡOΓΡAΦΩΝ
ΥΠO THN AIΓIΔA KAI THN YΠOΣTΡIΞH TOΥ ΥΠOΥΡΓEIOΥ ΠOΛITIΣΜOΥ
MEMORIES... ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ
ΒAROQUE, EIΠATE;, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝ,
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΑ Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι
2008-09 BREL-BARBARA-PIAF ΦΕΣTIBAΛ XOΡOY TOU ΣΩMATEIOΥ ΕΛΛΗΝΩΝ XOΡOΓΡAΦΩΝ
ΥΠO THN AIΓIΔA KAI THN YΠOΣTΡIΞH TOΥ ΥΠOΥΡΓEIOΥ ΠOΛITIΣΜOΥ