Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

25.1.10

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Άννα Γρίμμα και Σάντρα Γρίμμα

Σε αυτό το σεμινάριο θα επικεντρωθούμε στην προσωπική αυθεντική κίνηση.
Το σεμινάριο αποτελείται από 2 μέρη. Στο πρώτο μέρος θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με την κίνηση χρησιμοποιώντας το σώμα σαν εργαλείο έκφρασης απεριόριστων δυνατοτήτων.
Το δεύτερο μέρος σκοπό έχει το σώμα, ο χώρος,οι σχέσεις μεταξύ μας και ο χρόνος να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για δημιουργία και αυτοσχεδιασμό.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, performers και σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια καλύτερη σχέση με το σώμα τους.

6-7/ 13-14 / 20-21 / 27-28 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης 5 π.μ.
Ώρα λήξης 8 π.μ.

Κόστος σεμιναρίου 60 ευρώ, drop in 10 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής έως 31 Ιανουαρίου.
τηλ. επικοινωνίας 6998109140 και 6932491628

Πλαταιών 10, 2ος όροφος
Kεραμεικό



23.1.10

Βιωματκό Σεμινάριο Χοροθεραπείας στη Θεσσαλονίκη

Expression Primitive 
«Έρως  και Θάνατος» 

Έρως  και Θάνατος…Οι αθάνατοι αντίπαλοι που εγείρονται ως κοσμικές δυνάμεις και των οποίων η διαμάχη κυριαρχεί και διαμορφώνει την ιστορία του ανθρώπου και του πολιτισμού…
Το δράμα του εξανθρωπισμού μέσα σε μια αισιόδοξη προοπτική στην οποία το παιχνίδι «Έρως-Θάνατος» δεν πάει χαμένο: στα πλαίσια της καταστροφής-αταξίας εμφανίζεται μία άλλη τάξη, ένα άλλο νόημα…
Μέσα  από τη μυθολογία  και τις παραδόσεις διαφόρων λαών, στόχος του σεμιναρίου είναι να διερευνήσουμε, μέσω της κίνησης και των εναλλαγών του ρυθμού, τον Έρωτα και το Θάνατο ως αρχέγονα συναισθήματα του ανθρώπου και κινητήριες δυνάμεις έμπνευσης, δημιουργίας και μετουσίωσης.   

Ώρες  διεξαγωγής σεμιναρίου: Σαβ. 6/2:  17.00-21.00
                                                   Κυρ. 7/2: 10.00-14.00 

Τόπος: Αίθουσα Χορού , Ερμού 11 και Δραγούμη γωνία, Θεσ/νίκη (κέντρο) 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 1/2/10 : 6946523064 -2310231098 και 6974875695,  
e-mail: drakopmar@hotmail.com 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ:
Μαριάννα Δρακοπούλου: Κλινική ψυχολόγος, απόφοιτη του ΑΠΘ, και χοροθεραπεύτρια με τη μέθοδο της Πρωτόγονης Έκφρασης της Dr. F.Schott-Billmann στο Παρίσι (Atelier du Geste Ryhtme-Association Danse Rythme Lien Social et Therapie). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία-Ψυχοπαθολογία στο Πανεπιστήμιο Paris5-Rene Descartes του Παρισιού, ερευνώντας τη θεραπευτική δράση της χοροθεραπείας και της ψυχαναλυτικής θεραπείας. Εκπαιδεύεται στη συστημική-οικογενειακή ψυχοθεραπεία. 

Ελένη Χατζηγεωργίου: Ψυχολόγος (απόφοιτη Πανεπιστημίου  Αθηνών) και ψυχοθεραπεύτρια (Απόφοιτη Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt). Έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό στα επαγγελματικά τμήματα της ακαδημίας χορού του Rotterdam και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Τον Απρίλιο 2010 ολοκληρώνει τη μετεκπαίδευσή της στη χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης στο Atelier du Geste Ryhtme-(Association Danse Rythme Lien Social et Therapie) της Dr France Schott Billman στο Παρίσι.    

ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ:
Narayan-Michael Protin: Γεννήθηκε και ζει στην Ελλάδα. Έκανε σπουδές στα κρουστά, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο πανεπιστήμιο του Amsterdam (World Music Studies με ειδικότητα στα Αφρικανικά κρουστά). Ταξίδεψε επί τρία χρόνια στην δυτική Αφρική (Ghana, Burkina Faso, Guinea) μελετώντας τους Αφρικανικούς ρυθμούς όπου και μαθήτευσε πλάι σε maitre των κρουστών όπως ο Fadouba Oulare, Famoudou Konate, Ponda O’Βryan, Ali N’dyane Ross. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας κρουστών Afro Lab Percussion. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μουσικός σε ποικίλης φύσεως μουσικά σχήματα, σε διάφορες παραγωγές και events, όπως και σαν καθοδηγητής σε μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

21.1.10

Ζευγάρια τον Φεβρουάριο στο Κινητήρας studio

6, 7/2 14:00 - 17:00
Partnering Class
με τους Λίντα Καπετανέα, Jozef Frucek
κρατήσεις ως 28 ιανουαρίου (λίγες θέσεις ακόμα)
• Partnering για εμάς είναι The Art of Emptying and Listening.
• Αφορά το να κινείσαι μαζί με τον άλλον με τρόπο παράτολμο αλλά ασφαλή, χωρίς να προβάλεις το τι θα συμβεί κατά τις επόμενες στιγμές. Η συνεργία, ως τρόπος να καταλάβουμε τις ίδιες μας τις συμπεριφορικές συνήθειες μέσα από τη διάδραση με τον άλλον, και ο/η παρτενέρ ως ο ολοκάθαρος καθρέπτης του ίδιου μας του εαυτού.
• http://www.rootlessroot.com/
100 ευρώ / -10% για τα μέλη του στούντιο


20-21 /2  11.00 -15.00
Μετα μουσικής!
Κίνηση -Αυτοσχεδιασμός-Φωνή-Σύνθεση
με τη Maya Lipsker και τον Roy Carroll
• Το πρώτο μέρος αποτελείται απο ένα δελεαστικό ζέσταμα της Maya Lipsker που ξυπνάει με έναν μοναδικό τρόπο τη σχέση του μυαλού και του σώματος.
• Στο δεύτερο μέρος θα συνδέσουμε τη φωνή με την φυσική μας παρουσία,κινούμενοι,χορεύοντας και αυτοσχεδιάζοντας. Θα δημιουργήσουμε μια ομαδική δυναμική αντίληψη η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε όλο το σεμινάριο.
• Ο  Roy Carroll  θα δημιουργεί μουσική και ηχητικό περιβάλλον το οποίο θα  ενοποιήσει τις δυο τέχνες αποτελώντας  οργανικό κι αναπόσπαστο μέρος του σεμιναρίου.
Η Maya Lipsker υπήρξε μαθήτρια του χορογράφου Ναχάριν και μέλος της Batsheva Dance Company.


80 ευρώ / -10% για τα μέλη του στούντιο

9-12/2 και 16-19/2    2.30-4.30
Το μάθημα σύγχρονου χορού της Maya Lipsker που έχει ενθουσιάσει το Βερολίνο . Εκρηκτικές δυναμικές , κρατούν το σώμα και το μυαλό σε συνεχή εγρήγορση !

Drop in 10 ευρώ

3/2-24/3  κάθε Τετάρτη 20.00 - 22.00
Into the way
αυτοσχεδιασμός με την Ηρώ Αποστολλέλη
• Ο αυτοσχεδιασμός στον χορό δίνει στο σώμα την ελευθερία να εκφραστεί ενστικτωδώς μέσα από πειραματισμούς με το σώμα μας, το ζευγάρι μας και την ομάδα. Η αντίληψη των δράσεων μας, κατά τη διάρκεια του αυτοσχεδιασμού, ως μέρος μιας σύνθεσης προβαίνει στην δημιουργία σε πραγματικό χρόνο. 
120 ευρώ / -10% για τα μέλη του στούντιο

ακόμα...
τα μαθήματα Σύγχρονου Χορού με τη Σάνια Στριμπάκου συνεχίζονται μέχρι τέλη Φεβρουαρίου
κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 11.15-14.15
Από Μάρτιο εως και Μάιο διδάσκει η Κατερίνα Σκιαδά 
τις ίδιες μέρες και ώρες.

Drop in 10 ευρώ

εγγραφή μέλους για ένα χρόνο: 30 ευρώ
για περισσότερες πληροφορίες καλέστε το 210 9248 328

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ
Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Αθήνα 11742
(χάρτης)
Τηλ: 210.9248 328
Κιν: 6986.155901
info@kinitiras.com

18.1.10

Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού για όλους με την Ηρώ Αποστολέλλη

Pasted Graphic 1

‘Into the way’
Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού για όλους με την Ηρώ Αποστολέλλη

Κάθε Τετάρτη από 3 Φεβρουαρίου – 24 Μαρτίου, 8-10μμ

12.1.10

Μαθήματα σύγχρονου χορού με την Μπέτυ Δραμισιώτη

Μαθήματα σύγχρονου χορού στη Σχολή της Έλενας Βακαλοπούλου στο Χαλάνδρι.
Από 15 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή 6.00-7.30 μ.μ.
Διδάσκει η Μπέτυ Δραμισιώτη.

Πληροφορίες: 210 6817113
Εθνικής Αντιστάσεως 3 Χαλάνδρι
(Μετρό Κατεχάκη λεωφορείο 402 στάση Παπανικολή)

τιμή μαθήματος: 12€ /10€ για επαγγελματίες
τιμή πακέτου 12 μαθημάτων (Ιανουάριος-Μάρτιος): 120€

11.1.10

Studio «Συν-κίνηση» - εντατικά σεμινάρια

Η Bettina Neuhaus και η Μαρία Μιχαηλίδου φιλοξενούνται για 2η χρονιά στο Studio «Συν-κίνηση» στα Χανιά (Ελευθερίου Βενιζέλου 89) όπου θα διδάξουν δύο εντατικά σεμινάρια:

- ΛΕΚΆΝΗ ΚΑΙ ΚΈΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΏΜΑΤΟΣ
Σεμινάριο έρευνας της κίνησης και χορευτικού αυτοσχεδιασμού
Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου: 17.00-21.00
Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου: 17.00-21.00
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου: 15.00- 21.00

Σύνολο 14 ώρες
Σε αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσουμε τη δομή και την κινητικότητα της λεκάνης μέσα από την κίνηση και την εμπειρική ανατομία*. Η λεκάνη θα μας ταξιδέψει στο χώρο, προσδίδοντας στην κίνησή μας σαφή κατεύθυνση και χρόνο. Μετά τη λεκάνη, θα εστιάσουμε την προσοχή μας στο κέντρο του σώματος, το οποίο βρίσκεται στη λεκάνη. Θα ανακαλύψουμε ότι, όταν συνδέουμε την περιφέρεια του σώματός μας (χέρια και πόδια) με το κέντρο, η κίνηση μας αποκτά καθαρότητα και εκφραστικότητα. Θα χρησιμοποιήσουμε το πάτωμα, για να κινηθούμε προς και μακριά από αυτό, μέσα από το κέντρο του σώματος μας.
Θα αυτοσχεδιάσουμε σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες. Στους αυτοσχεδιασμούς, το κέντρο του σώματος θα είναι το σημείο αναφοράς της κίνησης και αυτό που μας συνδέει με την ομάδα και το χώρο.
*εμπειρική ανατομία: η γνώση της δομής του σώματος και της λειτουργίας της κίνησης, μέσα από την παρατήρηση του δικού μας σώματος και των άλλων και μέσα από την έρευνα της κίνησης.

- ΧΟΡΕΎΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΊΕΣ ΜΑΣ
Σεμινάριο για τη δυναμική σχέση χορού/κίνησης και λόγου
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου: 11.00-18.00
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου: 15.00-21.00

Σύνολο 13 ώρες

Αυτό το σεμινάριο είναι εμπνευσμένο από το προηγούμενο σεμινάριο “Ήχοι-Λέξεις-Ιστορίες” που έγινε στην Κρήτη το Φεβρουάριο του 2009. Αποτελεί εξέλιξη της σχέσης ανάμεσα στη σωματική και στη φωνητική έκφραση.
Θα χρησιμοποιήσουμε τη φωνή και την κίνηση ταυτόχρονα, καθώς χορεύουμε. Θα ξεκινήσουμε με ήχους. Οι ήχοι θα μας οδηγήσουν σε λέξεις και οι λέξεις σε ιστορίες. Θα ενεργοποιήσουμε τη φαντασία και τη διαίσθησή μας, με σκοπό να φέρουμε στην επιφάνεια εικόνες και συναισθήματα, που θα χρωματίσουν το χορό μας και θα του δώσουν καινούριες, ίσως, απρόσμενες εκφραστικές δυνατότητες. Ο αυτοσχεδιασμός σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ομάδες θα είναι το μέσον για να ερευνήσουμε τη δυναμική σχέση ανάμεσα στην κίνηση και το λόγο.

Βιογραφικά σημειώματα
Η Bettina Neuhaus σπούδασε μουσική και κίνηση στο “Folkwang Hochschule for Music, Dance and Theater” στο Essen (Γερμανία), σύγχρονο χορό στο “Theaterschool in Amsterdam” και Skinner Releasing Technique at the University of Washington.
Το καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό της έργο στηρίζεται στον αυτοσχεδιασμό. Διδάσκει και παρουσιάζει τη δουλειά της σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Έχει διδάξει αυτοσχεδιασμό και Skinner releasing technique σε ινστιτούτα χορού όπως “Cie Songes-valence”, “Tanzufer-Bregenz”, “Tanzhaus NRW”, “Cadarts dance academy”, “Rotterdam AHK”, “Amsterdam Vodd”, “Desighn Academy Eindhoven”, “Instituto de Bellas Artes- Paraguay and at dance festivals such as SFAPI- Seattle” USA. Πρόσφατα παρουσίασε το σόλο της “News”σε χορογραφία της Deborah Hay.

Η Μαρία Μιχαηλίδου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε στη σχολή Μωραΐτη τη μουσικοκινητική παιδαγωγική αγωγή Carl Orff και παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια μπαλέτου, μοντέρνου χορού, αυτοσχεδιασμού και Expression Corporelle στην Αθήνα. Σπούδασε χορογραφία, τεχνική σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού στο Theaterschool in Amsterdam- School for new dance development and vocal dance and voice movement integration professional training with Patricia Bardi. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Julyen Hamilton, Rob List, Ruth Zapora, David Zambrano.
Έχει διδάξει τεχνική χορού και αυτοσχεδιασμού σε παιδιά και ενήλικες στην Αθήνα, στα Χανιά (Κρήτη) και στο Άμστερνταμ. Παρουσιάζει χορογραφίες της στο Άμστερνταμ και η τελευταία της δουλειά είναι το σόλο: “Gods in skinny, filthy clothes spread the news on children’s drawings”.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

Σοφία Φαλιέρου - Studio Χορού “Συν-Κίνηση”

Τηλ. 2821086217 ή 6945793984

9.1.10

Σεμινάριο κλασικού μπαλέτου με τον  Andrew Wilson

Η Ερασιτεχνική Σχολή Μπαλέτου Μαρίνας Μαύρου - Πoλλάτου σε συνεργασία με το Waves Dance Studio oργανώνει διήμερο σεμινάριο κλασικού μπαλέτου με τον  Andrew Wilson.  

O Wilson είναι απόφοιτος του Royal Ballet School, σολίστας χορευτής του Birmingham Royal Ballet και από το 2000 μέχρι σήμερα διευθυντής του τμήματος μπαλέτου στο Bird College της Αγγλίας.  Τα τελευταία χρόνια διδάσκει επίσης στο φεστιβάλ χορού στο Εδιμβούργου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει  τεχνική επιπέδου Intermediate Foundation - Intermediate και Advanced 1 & 2.  Επίσης ο Wilson θα κάνει διάλεξη στις συμμετέχουσες  δασκάλες με σκοπό την διεύρυνση των γνώσεων πάνω στην εξέλιξη της τεχνικής του κλασικού μπαλέτου.
To σεμινάριο απευθύνεται σε μαθήτριες ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σχολών, δασκάλες και χορεύτριες. 

Η διεξαγωγή του σεμιναριού θα γίνει στο Waves Dance Studio στην Ν. Ερυθραία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210 - 62 09 606
ή με e-mail: waves@start.gr

Κόστος Μπαλέτου: 70€
Κόστος Διάλεγης: 45€
Κόστος Μπαλέτου και Διάλεγης: 80€
 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
 

Σωματική Ευφυϊα - Χοροθεραπεία

Ψυχόσωμα, Χοροθεραπεία
Δημιουργική Ψυχοθεραπεία μέσα από το σώμα

Σωματική Ευφυϊα (Body Intelligence)
Σωματική Νοημοσύνη/Ευφυϊα είναι η ικανότητα να αισθανόμαστε, να αντιλαμβανόμαστε και να αξιοποιούμε το σώμα μας - κίνηση, χειρονακτική επιδεξιότητα, αίσθηση αφής, σωματική ανταπόκριση και περιορισμοί. Να διατηρούμε φυσική/σωματική υγεία. Να σχετιζόμαστε με το σώμα μας και να καλύπτουμε τις ανάγκες του.
 
5 σεμινάρια σε 1
 
Το σεμινάριο είναι για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους σε κίνηση, χορό ή παρόμοιες διαδικασίες. Αποτελείται από 5 μέρη τα οποία συμπληρώνουν το ένα το άλλο, γι'αυτό και η συμμετοχή και στα 5 είναι υποχρεωτική.
 
μέρος Ι            To Κιναισθητικό Σώμα : σωματική συναίσθηση
24/01/10
 
μέρος ΙΙ          Το Συναισθηματικό Σώμα: δυναμικές στην κίνηση
21/02/10
 
μέρος ΙΙΙ         Εσωτερικός διάλογος : συνομιλώντας με το σώμα
07/03/10
 
μέρος ΙV         Αυθεντική Κίνηση : κίνηση εκ των έσω
18/04/10
 
μέρος V           Tο Διαισθητικό Σώμα : ανακαλύπτοντας την ευφυϊα του σώματος
16/05/10
 
Καθημερινά λόγω αγχώδους τρόπου ζωής και περιβάλλοντος ξεχνάμε να παρατηρούμε και να εστιάζουμε στο σώμα μας, χάνοντας έτσι τις μικρές απολαύσεις που μπορούμε να πάρουμε από τη σωματική εμπειρία, όπως, το ευχάριστο μούδιασμα μετά από την χαλάρωση των μυών, την αίσθηση θερμότητας και ρευστότητας όταν αυτό ενεργοποιείται, την γλυκιά ηρεμία του νου και της αναπνοής όταν εστιάζουμε με πρόθεση στην κάθε μας κίνηση.
Η ικανότητά μας να 'ακούμε'  το σώμα μας στο 'εδώ και τώρα', και να αντιλαμβανόμαστε τα μηνύματά του, είναι κάτι που έχουμε χάσει από καιρό στον σύγχρονο Δυτικό κόσμο, γι' αυτό έχει αυξηθεί η εμφάνιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων και ασθενειών. Το σώμα μας είναι ο κρίκος που συνδέει τις αισθήσεις με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Όταν αυτά συνδεθούν μεταξύ τους τότε δεν υπάρχει λόγος για σωματοποίηση των συναισθημάτων, εμφάνιση δηλαδή ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.

Η καλλιέργεια της σωματικής συνειδητότητας είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όσους θέλουν να προσεγγίσουν την ανάπτυξη και ολοκλήρωσή τους ολιστικά, συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή το σώμα στις διεργασίες του νου και αντίστροφα.

Mέσα από αυτό το σεμινάριο θα καταφέρετε
.           να εμπιστεύεστε την διαίσθησή σας
.           να μειώσετε το άγχος και την εσωτερική πίεση
.           να αυξήσετε την ικανότητά σας για εστίαση (focus) και προσοχή
.           να παίρνετε αποφάσεις χωρίς να αμφιβάλετε για τις επιλογές σας
.           να νιώσετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας με περισσότερη αυτοπεποίθηση
.           να ενεργοποιήσετε  την δημιουργικότητα και την φαντασία σας
.           να απαντάτε μόνοι σας σε εσωτερικά ερωτήματα που σας απασχολούν
.           να διευρύνετε την αντίληψή σας και την αυτογνωσία σας
.           να εξισορροπήσετε την αλληλεπίδραση σώματος-νου
.           να αγαπήσετε το σώμα σας
 
'Ωρα: 11.00 - 16.00
Κόστος: 50 ευρώ x 5 σεμινάρια = 250 ευρώ

Αναστασία Νικολίτσα, Μακρυνίτσας 4-6
Αμπελόκηποι, Αθήνα 11522
210 6454 388

psychosoma@psychosoma.gr
www.psychosoma.gr

6.1.10

Ανακοίνωση του Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ - 2η Γενική Συνέλευση

Αγαπητοί συνάδελφοι, Χορευτές, Χορογράφοι, Καθηγητές Χορού,

σας ενημερώνουμε ό,τι στις 10 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 2:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί
η 2η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού στο studio Circus Dayz.
Μυκηνών 11 & Μεγ.Αλεξάνδρου, Κεραμεικός

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Οριστικοποίηση κατώτερου ποσού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) για τις ειδικότητες του καθηγητή χορού, χορευτή και χορογράφου
Οικονομικός Απολογισμός
Δυνατότητα ανανέωσης Συνδρομών 2010
Δυνατότητα Εγγραφής Νέων Μελών
Ενημέρωση για την μέχρι τώρα πορεία και χρησιμότητα του σωματείου μας
Χορήγηση Κάρτας Μέλους ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ.

Η Γενική Συνέλευση μας αφορά όλους!!!

Η παρουσία μας είναι απολύτως απαραίτητη για να συνδιαμορφώσουμε, να συναποφασίσουμε και για να κρατηθει ενεργός ο ρόλος του Σωματείου μας.
Ας είμαστε όλοι εκεί...

5.1.10

All things are quite silent

Pasted Graphic 1

Μαθήματα σύγχρονου χορού με την Νατάσα Φραντζή

Pasted Graphic

Μαθήματα σύγχρονου χορού στη Σχολή της Έλενας Βακαλοπούλου στο Χαλάνδρι.
Από 9 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο 12.30-2.00 μ.μ.
Διδάσκει η Νατάσα Φραντζή.

Πληροφορίες: 210 6817113
Εθνικής Αντιστάσεως 3 Χαλάνδρι
(Μετρό Κατεχάκη λεωφορείο 402 στάση Παπανικολή)

τιμή μαθήματος: 12€ /10€ για επαγγελματίες
τιμή πακέτου 12 μαθημάτων (Ιανουάριος-Μάρτιος): 120€

4.1.10

Snjezana Premus - Move-as / Stories of the Body 4

Το Kινητήρας Studio σε συνεργασία με την Full House Promotion ξεκινά μια σειρά μετακλήσεων από το εξωτερικό, καλλιτεχνών και ομάδων που έχουν να αναδείξουν μια πρωτοτυπία στη θεματολογία τους και στην έρευνα τους πάνω στις παραστατικές τέχνες.

Το 2010 υποδέχονται τη νέα χρονιά προσκαλώντας την Snježana Premuš με το έργο της Μove -As / Stories of the Body 4 στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2010 στο Kινητήρας Studio.

Το Stories of the Body αποτελεί μέρος της σειράς έργων που από το 2004 επικεντρώνονται στην διεύρυνση των οριζόντων της αντίληψης του ανθρώπινου σώματος, σε μια περίοδο όπου και η εξερεύνηση της σωματικότητας του ατόμου και η εξατομίκευση της σωματικότητας είναι πιθανά.

Move-As
-Εξερευνά την έννοια της ολότητας (όπως αναπτύχθηκε στη Δύση από το 16ο αιώνα).
- Αναζητά νέες σχέσεις μέσα στη δομή της χορογραφίας που δημιουργούν εντάσεις ανάμεσα στην ταυτότητα και την πραγματικότητα συγκεκριμένων μελών του ανθρώπινου σώματος.
- Προκαλεί την αντίληψη μας για το σώμα, για τις λειτουργίες του και τις εικόνες τους μέσω από καταστάσεις μεταμόρφωσης.

Ιδέα, σκηνοθεσία και χορογραφία: Snježana Premuš
Κινητικό υλικό και performance: Primož Bezjak
Σχεδιασμός φωτισμών: David Orešič
Μουσική επιλογή: Ivan Mijačević
Κοστούμια και φωτογραφίες: Madster
Παραγωγός: Exodos Ljubljana
Συμπαραγωγός: Dance theatre Ljubljana
Με την υποστήριξη: Ministry RS, Narodni Doma Maribor
Διάρκεια 50 λεπτά

Snjezana Premus
Μετά την αποφοίτηση της από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο LCDS, Λονδίνο /98 προσκαλέστηκε να συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά και αυτοσχεδιαστικά προγράμματα: On the Edge/Paris με τους M.Tompkins,V.Mantero,J. Hamilton κλπ., Danceweb Scholarship/Vienna, Tanzfabric/Berlin, Tuning scores/Ljubljana με την Lisa Nelson, Vinko Globokar improvisation event/Αθήνα κλπ.
95 – 08 η Snježana χόρεψε για τις ομάδας:Yelp Dance Co.(Λονδίνο/ Αθήνα), Elena Alonso (Βερολίνο/Μαδρίτη) και ομάδες από την Σλοβενία: PTL, EN KNAP, Mateja Bučar, Betontanz. Το 2008 προσκαλείται στο Cultural Dialogue Project στην Ιταλία, Firenze Fabbrica Europa Festival.
2003-06 συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη S.Horvat / National Theatre Ljubljana: «Alamut» το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Salzburg Festspiele Festival 05.
Η δουλειά της από το 2000, επικεντρώνεται στη σχέση ανάμεσα στον ήχο και την κίνηση στην ψηφιακή εποχή: Amplified body 1 και 2 με τον βερολινέζο μουσικό Ignaz Schick και το πιο πρόσφατο Silent body (με τη χρήση βίντεο); και στην κατάσταση του ανθρώπινου σώματος στη σειρά έργων: »Stories of the body«.

Stories of the Body
Αποσπάσματα από κριτική στον Τύπο
Σε ποια σχιζοφρενική περσόνα αναφέρεται η SNJEZANA PREMUS?
«Σε όλους μας, μέχρι ενός σημείου. Η εσωτερική μάχη του «είμαι» και «θέλω» που δεν τελειώνει ποτέ. Οι ρόλοι που χρησιμοποιούμε για να επικοινωνήσουμε με τους άλλους έρχονται σε αντίθεση ακόμη και με τις επιθυμίες μας. Αυτή η διαμάχη δημιουργεί ένα υβριδικό μοντέλο συμπεριφοράς που πολλές φορές ξεφεύγει του ελέγχου μας. Η χορογράφος κάνει κι ένα αιχμηρό σχόλιο για τη συνεχή προσπάθεια να μιμούμαστε διαφορετικούς τύπους και μοντέλα που μας οδηγούν στον κορεσμό και την γελοιότητα.
Η Snjezana Premus με αυτό το έργο έδειξε τον τρόπο με τον οποίο μια χορεύτρια μεταβαίνει από τον προσωπικό της χώρο στο χώρο της περφόρμανς κάνοντας παράλληλα κι ένα σχόλιο για την αντίληψη μας πάνω σε αυτό το ρόλο. Με αυτό τον τρόπο άγγιξε όσα με προβλημάτιζαν.»(Σόφτση, περιοδικό ΧΟΡΟΣ, Αθήνα)

Kινητήρας Studio
Ερεχθείου 22
8 - 9 Ιανουαρίου 2010 / 21.30
Εισιτήρια: 15 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικό
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210 9248328

3.1.10

Σεμινάρια Θεάτρου από τον Ryszard Nieoczym

Σεμινάρια Θεάτρου από τον Ryszard Nieoczym, συνεργάτη του J. Grotowski,
'Η Δύναμη της Φωνής και η "Τρικυμία" του Shakespeare'        
στην Αθήνα, 22-26 Ιανουαρίου 2010                          
στη Θεσσαλονίκη, 2-4 Φεβρουαρίου  2010
                                                                                            
«Το θέατρο είναι ένας άγριος τόπος μέσα στον πολιτισμό. το σταυροδρόμι όπου τα αθέατα, κάθετα αρχέγονα βάθη συναντούν τον ορατό,  οριζόντιο και τεχνητό πολιτισμό. Το θέατρο αντηχεί τα βάθη αυτής της κάθετης διάστασης, που ονομάζουμε Κάτω Κόσμο».  R. Nieoczym
 
Ο R. Nieoczym, δάσκαλος, σκηνοθέτης και συνεργάτης του J. Grotowski, μας παραδίδει μια μέθοδο δουλειάς θεμελιωμένη σε περισσότερα από 30 χρόνια θεατρικής έρευνας και πράξης.
 
Χρησιμοποιώντας  μια διττή προσέγγιση που βασίζεται στην αντίληψη του Stanislavski για την «οργανική βάση όλων των σωματικών δράσεων» και τη μέθοδο του Grotowski για «το άνοιγμα των ηχείων του σώματος», επιτυγχάνεται η πλήρης ενεργοποίηση του Φωνητικού Κέντρου της/του ηθοποιού.
 
Μέσα από έντονη σωματική άσκηση/παιχνίδι (χορός, ρυθμοί, ισορροπία, ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης) δίνεται στους συμμετέχοντες στα σεμινάρια  η ευκαιρία να αναγνωρίσουν τη φωνή ως μέρος μιας δυναμικής  ψυχικής-σωματικής  διαδικασίας , ώστε :
 
-   να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που σχετίζονται με την εκφορά του λόγου, όπως είναι  το «χτύπημα» των φωνητικών χορδών στην προσπάθεια  να αποδοθούν ένταση και συναισθήματα ή η χρήση μιας  ουσιαστικά άχρηστης, τσιριχτής και επεξηγηματικής θεατρινίστικης φωνής κ.α.
-   να ανακτήσουν τη δύναμη της προσωπικής φωνής, που όλοι κατείχαμε ως παιδιά
-   να ενσωματώσουν αυτή τη δύναμη στη  ζωή και την τέχνη τους
 
Το παρόν σεμινάριο χωρίζεται σε δύο μέρη: το πρώτο μέρος  εστιάζει στην εκπαίδευση  της φωνής της/του ηθοποιού, ενώ το δεύτερο στη ομαδική δουλειά επάνω στην «Τρικυμία» του Σαίξπηρ ώστε να απελευθερωθούν οι δονήσεις της φωνής και να «αντηχήσει» το βάθος  της σαιξπηρικής  γλώσσας.
 
«Η φωνή είναι το βαρόμετρο της ψυχής» και κάθε δουλειά/παιχνίδι πάνω σ' αυτή , έχει τις ρίζες της σε αρχέτυπα σχήματα: στην αγάπη, την προδοσία, την απόρριψη, την εγκατάλειψη, το μίσος, τον πόνο, τη χαρά, την εκδίκηση: το όλον της ζωής του ηθοποιού.
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, φοιτητές δραματικών σχολών  και στον καθένα που θέλει να συνδέει την τέχνη του και τη ζωή του με την οργανική δύναμη της ανάσας, του σώματος και της φωνής.
 
Οι συμμετέχοντες καλούνται να γνωρίζουν ένα μονόλογο από την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ, σε όποια γλώσσα  επιθυμούν και ένα  κομμάτι από το χορό του έργου  στα αγγλικά για την ομαδική δουλειά.
 
στην Αθήνα:   
Παρασκευή  22/1 έως Τρίτη  26/1/2010 - 18.00 - 22.00 τις καθημερινές  11.00 - 18.00 το Σαββατοκύριακο 
στο στούντιο της ομάδας χορού  «Λάθος Κίνηση», πλ. Κουμουνδούρου, Ελευθερίας 25, 6ος όροφος
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Δηλώσεις συμμετοχής έως 18 Ιανουαρίου 2010 
Τηλ. Επικοινωνίας : 6932583634 και  6933321531

στη Θεσσαλονίκη:
Τρίτη 2/2 έως Πέμπτη 4/2/2010 - 17.00 - 23.00
σε κατάλληλο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα ανακοινωθεί τον  Ιανουαρίου
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Δηλώσεις συμμετοχής έως 28 Ιανουαρίου 2010 
Τηλ. Επικοινωνίας : 6933321531 και 6932859790
 
Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι στην Αθήνα, κάθε  Κυριακή, 13.00-15.00 και μέχρι το Μάιο 2010, στο στούντιο «Λάθος Κίνηση» διοργανώνονται ανοιχτά training επάνω στη μέθοδο του Ryszard Nieoczym από την ομάδα θεάτρου MadDam, τα οποία απευθύνονται σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα σεμινάριό του.
 
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα  του Ryszard Nieoczym:
.    Ο Ryszard Nieoczym είναι ιδρυτής και μαζί με την  Dawn Obokata συνδιευθυντής του θεάτρου «LeTHAL/ Le Theatre de L' Homme Actor's Laboratorium», ένα κέντρο θεατρικής έρευνας και παραστάσεων στο Τορόντο του Καναδά. 
.    Είναι επίσης διευθυντής του θεάτρου «Wildflecken» στο Βερολίνο. 
.    Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 50 επαγγελματικές παραστάσεις στην Ευρώπη, τον Καναδά και τις Η.Π.Α. 
.    Αυτή την εποχή διδάσκει στη δραματική σχολή « Europaische Theater Instintut » στο Βερολίνο.
.    Είναι πρώην μαθητής και συνεργάτης του J.Grotowski τόσο στη θεατρική όσο και στην Παρα-θεατρική δουλειά του. 
.    Έχει συγγράψει περισσότερα από 30 έργα, τα οποία έχουν όλα παρασταθεί.
.    Καλλιτεχνικό του όραμα είναι να αναπτυχθεί το  « Θέατρο του Φαντασιακού », που θα έχει τις ρίζες του στις μυθικές πηγές. 
.    Επίκεντρο της δουλειάς του είναι η θεατρική έρευνα και η εμβάθυνση της τέχνης του ηθοποιού,
.    την οποία αποκαλεί Soundings (Αντηχήσεις ). 
.    Αναπτύσσει ένα δίκτυο καλλιτεχνών ανάμεσα στην Ευρώπη και τον Καναδά , με βάση θεατρικά ερευνητικά προγράμματα.
.    Σεμινάρια Soundings έχουν δοθεί στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, το Βερολίνο, το Γκρατζ, το Ζάγκρεμπ, το Νόβι  Σαντ, τη Στουτγάρδη, το Κεμπέκ, το Μόντρεαλ, το Buck Lake.
.    Κάθε καλοκαίρι ο Ryszard Nieoczym διευθύνει ένα διεθνές πρόγραμμα , που ονομάζει Wilderness Canada και περιλαμβάνει ένα μήνα θεατρικής εκπαίδευσης «Theatre Apprentice» και 3 εβδομάδες «Wilderness Wending» στο James Bay Frontier, στο Οντάριο του Καναδά.
 
Λίγα λόγια για την ομάδα MadDam.
Η ομάδα MadDam δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2006, όταν τα μέλη της συναντήθηκαν μέσα από την κοινή επιθυμία να συνεχίσουν ομαδικά τη δουλειά, που είχαν ξεκινήσει ατομικά  με τον Ryszard Nieoczym.
 
Δραστηριότητες της ομάδας είναι οι ομαδικές συναντήσεις εκπαίδευσης (training), η διοργάνωση των σεμιναρίων Soundings στην Αθήνα, και η ανάπτυξη θεατρικών project σε σκηνοθεσία R.Nieoczym.
 
Το Μάιο του 2009  διοργάνωσαν τις «Βραδιές Ανοιχτής Σπουδής», όπου παρουσίασαν τη δουλειά τους    πρώτη φορά ενώπιον κοινού. Στην παρουσίαση συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη η  Dawn Obokata, ηθοποιός  και συν-διευθύντρια του θεάτρου «LeTHAL/ Le Theatre de L' Homme Actor's Laboratorium» του Καναδά. 
 
Από τον Νοέμβριο του 2009, διοργανώνουν  στην Αθήνα κάθε Κυριακή ανοιχτά training επάνω στη μέθοδο του Ryszard Nieoczym, τα οποία απευθύνονται σε όσους έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα σεμινάριό του.