Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

28.11.09

Oμάδα ΖΗΤΑ - A time to mourn

image002

Ο θρήνος, ο μόχθος, η εξάντληση, η κραυγή, η βαρβαρότητα, ο πολιτισμός, η ανθρώπινη φύση. Το σώμα σε ρόλο θύτη-θύματος, ο άνθρωπος σε αντιπαράθεση με το ζώο.

Μετά το Domestic animals (2008), η νέα παραγωγή της ΖΗΤΑ με τίτλο A time to mourn*, ασχολείται με την ανθρώπινη φύση και την αδυναμία της να υπερβεί ζωώδη ένστικτα εις το όνομα του πολιτισμού και της εξέλιξης. Αντιπαραθέτοντας άνθρωπο με ζώο, άγριο με ήμερο και θύτη με θύμα, το έργο μιλά για την διαχωριστική γραμμή μεταξύ αντίθετων και ταυτόχρονα για την συνθήκη που τα ενώνει. Ένα ντουέτο έρευνα στο θέμα της βίας, με υλικό το σώμα ως μέσο έκφρασης του θρήνου που μας συνοδεύει.

χορογραφία Ίρις Καραγιάν
μουσική Νίκος Βελιώτης
εικαστική επιμέλεια Νίκος Παπαδημητρίου
φωτισμοί Ελισάβετ Μωράκη

ερμηνεία Χαρά Κότσαλη, Μαριλένα Πετρίδου

10 – 13, 17 – 20, 26 – 29 Δεκεμβρίου 2009
Ώρα 21:30
Κινητήρας Studio, Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη (μετρό Ακρόπολη)

εισιτήριο 15€, 10€
(απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση 210 9248328)

27.11.09

Έρως και Θάνατος - Βιωματικό Σεμινάριο Χοροθεραπείας

Έρως και Θάνατος…
…Οι αθάνατοι αντίπαλοι που εγείρονται ως κοσμικές δυνάμεις και των οποίων η διαμάχη κυριαρχεί και διαμορφώνει την ιστορία του ανθρώπου και του πολιτισμού…
…Το δράμα του εξανθρωπισμού μέσα σε μια αισιόδοξη προοπτική στην οποία το παιχνίδι «Έρως-Θάνατος» δε πάει χαμένο: στα πλαίσια της καταστροφής-αταξίας εμφανίζεται μία άλλη τάξη, ένα άλλο νόημα…

Μέσα από τη μυθολογία και τις παραδόσεις διαφόρων λαών, στόχος του σεμιναρίου είναι να διερευνήσουμε, μέσω της κίνησης και των εναλλαγών του ρυθμού, τον Έρωτα και το Θάνατο ως αρχέγονα συναισθήματα του ανθρώπου και κινητήριες δυνάμεις έμπνευσης, δημιουργίας και μετουσίωσης.

Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου:
Σαβ 12/12: 17.00-21.00
Κυρ. 13/12: 10.00-14.00

Σχολή Αφρικάνικου Χορού, Μουσικής και Τεχνών- Studio Seli Kanou
Aχιλλέως 53 (Μετρό Μεταξουργείο).
τηλ. 6974875695, 2108089363 και 6946523064

psycorps8@gmail.com

Συντονίστριες:

Μαριάννα Δρακοπούλου: Κλινική ψυχολόγος, απόφοιτη του ΑΠΘ, και χοροθεραπεύτρια με τη μέθοδο της πρωτόγονης έκφρασης της Dr. F.Scott-Billmann στο Παρίσι. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία-Ψυχοπαθολογία στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 5 του Παρισιού, ερευνώντας τη θεραπευτική δράση της χοροθεραπείας και της ομαδικής θεραπείας. Εκπαιδεύεται στη συστημική-οικογενειακή ψυχοθεραπεία (ΚΨΥ Δυτ.Τομ.Θεσσαλονίκης-ΨΝΘ).

Ελένη Χατζηγεωργίου: Ψυχολόγος (απόφοιτη Πανεπιστημίου Αθηνών) και ψυχοθεραπεύτρια (Απόφοιτη Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης Gestalt). Έχει σπουδάσει σύγχρονο χορό στα επαγγελματικά τμήματα της ακαδημίας χορού του Rotterdam και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Τον Απρίλιο 2010 ολοκληρώνει τη μετεκπαίδευσή της στη χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης στο Atelier du Geste Ryhtme-(Association Danse Rythme Lien Social et Therapie) της Dr France Schott Billman στο Παρίσι.    

24.11.09

Πανόραμα Σύγχρονου Χορού

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο Πανόραμα Σύγχρονου Χορού θα πρέπει να δώσουν μια προκαταβολή 20 ευρώ μέχρι 30/11 για να γίνει κράτηση θέσης.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε:
6948 624155, Ελένη Τζάρου.

Πρόσληψη δασκάλου χορογραφίας στη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής για την πρόσληψη ενός δασκάλου χορογραφίας ο οποίος θα απασχοληθεί σε εβδομαδιαία βάση στα επαγγελματικά τμήματα της Σχολής.
 
Στο πλαίσιο της απασχόλησης του, ο επιλεγείς υποψήφιος θα κληθεί να συμβάλλει στην εκπαίδευση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των σπουδαστών σύμφωνα με τις γραμμές που ορίζονται από την υπεύθυνη του μαθήματος της χορογραφίας, συνεργάτη-καθηγήτρια της Σχολής, Αθηνά Βάχλα σε συνεργασία με τη χορογράφο Gill Clark.
 
Ο ιδανικός υποψήφιος οφείλει:
·        Να διαθέτει υψηλό επίπεδο γνώσης και εμπειρίας στο εν λόγω αντικείμενο (μεταπτυχιακοί τίτλοι θα συνεκτιμηθούν)
·        Να είναι επικοινωνιακός και ανοιχτός στην επαφή του με τα παιδιά
·        Να είναι σε θέση να εργαστεί ομαδικά και να αντεπεξέλθει των καθηκόντων του αποτελεσματικά υπό συνθήκες πίεσης και χρονικών περιορισμών
 
Παρακαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να αποστείλει πλήρες βιογραφικό σημείωμα, επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (μέχρι 500 λέξεις), καθώς και μια περιγραφή μαθήματος χορογραφίας για προχωρημένους, διάρκειας 90’ λεπτών (1 ½ ώρα).
 
Η υποβολή των παραπάνω έχει οριστεί να λήξει στη 11 Δεκεμβρίου 2009. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση της επιλογής –τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν στις 18 Δεκεμβρίου- θα κληθούν να παραδώσουν μάθημα διάρκειας 30’, σε σπουδαστές του Β’ ή Γ’ έτους, στις 22 Δεκεμβρίου. 
 
 
Διεύθυνση αποστολής δικαιολογητικών:
 
Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης
Ομήρου 55
106 72 Αθήνα
 
Τηλ: 210 36 12 263

22.11.09

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την παραχώρηση χώρου προβών σε ομάδες χορού.

Η παραχώρηση δωρεάν χώρου σε ομάδες χορού για πρόβες στο στούντιο του Θεάτρου Αλκμήνη θα συνεχιστεί από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2010.
Ο Τομέας Χορού του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού καλεί τους δημιουργούς να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη χρήση του στούντιο συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. Η υποβολή θα γίνεται ηλεκτρονικά στο choros@ekethech.gr έως την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου 2009.

Ο χώρος είναι διαθέσιμος τις εξής μέρες και ώρες:
Δευτέρα – Πέμπτη: 09.00-17.00
Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο: 09.00-13.00
Κυριακή: 09.00-20.30

Προτεραιότητα θα δοθεί στις ομάδες ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει αίτηση επιχορήγησης στο ΕΚΕΘΕΧ ανεξάρτητα από το αν έχουν επιχορηγηθεί ή όχι.

download link

18.11.09

Οmad@nce - ΒΟΗ ΘΕΙΑ ΒΟΗ

Η omad@nce σας προσκαλεί σε μια παραστάση με ζωντανή ορχήστρα και χορό από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή στο arthouse!

Σε ένα μικρό χωριό με κατοίκους που ακούν ο ένας τον άλλον πολύ λιγότερο απ’ όσο πιστεύουν, ξεσπά μια επιδημία συνοδευομένη από ήχους ακατανόητους και έντονη βοή.
Αυτό που θα αφήσει πίσω της είναι άνθρωποι ζαλισμένοι με ένα μονό σκοπό: να χαράξουν το όνομά τους στον ουρανό με καθρέφτες, γράφοντας ένα τεράστιο ΕΓΩ... Και μια νεκρή κοπέλα, σαν ξανθιά τουλίπα ,που όμως σχεδόν κανείς δε θυμάται πια. Ο καθένας από τους κατοίκους θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να υλοποιήσει το τόσο παράλογα ματαιόδοξο σχέδιο, χαράσσοντας το δικό του εγώ, ώστε να το βλέπουν όλοι για πάντα. Όσο για τη νεκρή κοπέλα που έμοιαζε με τουλίπα, ίσως να μην πέθανε τελικά. Ίσως μάλιστα να ήταν μονάχα εκείνη που επέζησε της επιδημίας. Και το μεγάλο πρόβλημα είναι πως θα τους κάνει να τη δουν, να την ακούσουν.. Κι αν όχι όλοι έστω και ένας...

Kείμενα -σκηνοθεσία: Δάφνη Μαρκάκη
Μουσική-ενορχήστρωση: Πέτρος Πολίτης
Χορογραφίες: Pierre Tavernier
Φωτισμοί: Ριχάρδος Kunig
Παίζουν: Γιάννης Φίλιας, Νεφέλη Μαρκάκη, Ιάκωβος Παυλόπουλος, Δάφνη Μαρκάκη, Πέτρος Πολίτης, Φραγκίσκος Κοντορούσης, Εβίκη Δαφάλια, Αλέξης Φουσέκης, Βαγγέλης Κρανιώτης, Βαγγέλης Κακαρούγκας, Ελένη Τόλια

Art House Athens
Λ. Κωνσταντινουπόλεως 46, Κεραμεικός, Αθήνα
tel:+30-6970-134560

20/11/2009 - 15/1/2010 / εισιτήριο: 10 ευρώ
Κάθε Παρασκευή: 21:30 ( εκτός από 25/12 και 1/1 λόγω εορτών)

Εξαήμερο σεμινάριο για επαγγελματίες χορευτές στο Baile de Barrio

Από 15 έως 20 Δεκεμβρίου 2009 το studio χορού Baile de Barrio διοργανώνει εξαήμερο σεμινάριο για επαγγελματίες χορευτές φιλοξενώντας σημαντικούς δασκάλους του σύγχρονου χορού.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Τρίτη 15/12
14:00 – 16:00
Αλίκη Καζούρη

Τετάρτη 16/12
14:00 – 16:00
Βάσω Γιαννακοπούλου

Πέμπτη 17/12
14:00 – 16:00
Μπέτη Δραμισιώτη

Παρασκευή 18/12
14:00 – 16:00
Πατρίσια Λάζου

Σάββατο 19/12
14:00 – 16:00
Χάρης Μανταφούνης

Κυριακή 20/12
14:00 – 16:00
Ερμής Μαλκότσης

Κόστος:€60
Τηλέφωνο Κατήσεων: 6948 624155

17.11.09

Mαθήματα Aνατολίτικου Xορού - Oriental Dance Lessons

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν ή να εξελίξουν τις δυνατότητες κίνησης και έκφρασης που προσφέρει αυτό το είδος χορού.

Μέσα από παραδοσιακούς και μοντέρνους ήχους της Αιγύπτου, και με μια καλή προετοιμασία μέσα από ασκήσεις γείωσης και αναπνοών, το σώμα εκπαιδεύεται να απομονώνει την κίνηση των διαφόρων μελών του και παράλληλα να τη συνθέτει σε μια ενιαία τελική έκφραση.

Ως είδος άσκησης, ο ανατολίτικος χορός απαλύνει τις αρθρώσεις και συνδέσεις των σπονδύλων, μειώνει τις μυικές εντάσεις και προκαλεί μια εκστατική ευεξία μέσω της κίνησης και της θεραπευτικής επίδρασης των κρουστών.

Ατομικά η ομαδικά.

Για περισσότερες πληροφορίες (χώρος, κόστος, κτλ): τηλ. 6989-620712

Νίνα Δίπλα - Μια Αόρατη Έλξη

Μια Αόρατη Έλξη

Μερικές φορές πέφτω μέσα στις θάλασσες, εξαγριωμένο κύμα ξεχειλίζω πέφτω στα χέρια ανίδεων οι ωποιοι μ' αγοράζουν σε χαμηλές τιμές
Μερικές φορές ανεβαίνω προς τους ουρανούς και γίνομαι ο τροχός του πεπρωμένου
Μερικές φορές πρήζομαι με το φεγγάρι, μερικές φορές γυρίζω με τον ήλιο
Μερικές φορές ανεβαίνω στο Arafat λέω « εδώ είμαι! »
«Me voici», ανακαλύπτομαι
Μερικές φορές αντικαθιστώ το θύμα, κριό, μ’αφήνω vα
γίνω μαλακότερος
Μερικές φορές soufi μέσα στη μονή, Μερικές φορές αμαρτωλός μέσα στην ταβέρνα
Μερικές φορές χορευτής μέσα στην περιπολία γυρίζω, Μερικές φορές saz του οποίου παίζει Μερικές φορές προσεκτικός, μερικές φορές βίαιος, μέσα στο πλήθος συγχέομαι
Μερικές φορές Λόρδος, μερικές φορές βασιλικό γεράκι κυνηγώ και μe κάνω να κυνηγήσω
Μερικές φορές ωκεανός, μερικές φορές λίμνη, Μερικές φορές σουλτάνος, μερικές φορές σκλάβος,
Μερικές φορές άνοιξη, μερικές φορές αραιώνω τα φύλλα των τριαντάφυλλων από το χέρι στο χέρι
Δεν υπάρχει ούτε απελευθέρωση, ούτε στάση,
ούτε σώμα ούτε άνθρωπος
εκτός από το Θεό τελικά, δεν υπάρχει τίποτα τότε
γιατί γυρίζω;

E.Roumi

χορογράφος: Νίνα Δίπλα
βασισμένο στο ποίημα του E.Roûmi
διάρκεια :30'
ελεύθερη είσοδος / απαραίτητη η κράτηση θέσης
τηλ.:2109248328

15.11.09

Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου - Σταχτοπούτα

Τη Σταχτοπούτα του Σεργκέι Προκόφιεφ, με το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου και τη σύμπραξη κορυφαίων χορευτών του American Ballet Theater της Νέας Υόρκης, παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 19 Δεκεμβρίου (ώρα 4 μ.μ.).

Το μπαλέτο ανεβαίνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη και θα επαναληφθεί σε 12 ακόμη παραστάσεις μέχρι τις 27/12.

Η έναρξη προπώλησης των εισιτηρίων θα αρχίσει τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου (αντί της 27ης Νοεμβρίου που είχε ανακοινωθεί).

via Newsroom ΔΟΛ

8.11.09

Ομάδα Χορού του Κώστα Τσιούκα - A Delirium of Lyricism

Η φετινή παραγωγή της Ομάδας Χορού του Κώστα Τσιούκα από 17 Δεκεμβρίου στο θέατρο Δίπυλο

Η Ομάδα Χορού του Κώστα Τσιούκα, συνεχίζει την ανατρεπτική της πορεία και στη φετινή της παραγωγή αναζητά τα όρια του λυρισμού! Πώς αντιλαμβανόμαστε στην εποχή μας το λυρισμό; Μπορούμε να τον ορίσουμε; Υπάρχει λυρισμός σήμερα; Υπάρχει χορός που να τολμάει τη λυρική έκφραση; Στο χορό το λυρικό στοιχείο ταυτίζεται με το μπαλέτο; Ποια η σχέση του λυρισμού με την επιθυμία και την πραγματικότητα;
Με άξονα το χορό, τη μουσική –που δημιουργήθηκε ειδικά για το έργο- καθώς και επιλογές τραγουδιών και αφηγήσεων, η ομάδα συνθέτει ένα θέαμα που ταξιδεύει το θεατή σε εικόνες λυρισμού, κάνοντάς τον να αναμετρηθεί με στερεότυπα, σε ένα σκηνικό περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς.

Συντελεστές της παράστασης:
Σύλληψη-Χορογραφία: Κώστας Τσιούκας
Δραματουργία: Νατάσσα Χασιώτη
Μουσική σύνθεση: Απόλλων Ρέτσος
Σκηνικά-Κοστούμια: Κώστας Σαχπάζης, Ντόρα Οικονόμου
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Μουσική Ερμηνεία: Απόλλων Ρέτσος, Μαίρη Τσώνη

Ερμηνεία: Λένα Μοσχά, Γεωργία Τέγου, Βαγγέλης Τελώνης, Κώστας Τσιούκας, Μαρία Φουντούλη, Τάνια Λαταρζέτ.

Από 17 μέχρι 21 Δεκεμβρίου
Θέατρο Δίπυλο, Καλογ. Σαμουήλ 2 - Πλ. Κουμουνδούρου. Τηλ.:210-3229771
Ώρες παραστάσεων: 9.30 μ.μ.
Εισιτήριο: € 15, € 10 φοιτητικό.

Oμάδα Xορού Αμάλγαμα - Μαμά 2 u

Η ομάδα χορού Αμάλγαμα παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή «Μαμά 2 u» σε έναν καινούργιο χώρο, το θέατρο Beton 7. Στην παράσταση συμμετέχει και η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση, μία κυρίαρχη γυναικεία φιγούρα ανάμεσα σε 4 χορευτές επί σκηνής.

Το έργο της ομάδας χορού Αμάλγαμα διερευνά και εμπνέεται από την προβληματική των θεωριών της κοινωνικής κατασκευής του Φύλου και της επιτελεστικής υλοποίησης αυτού. Το έργο έχει ως κύριο άξονα επιρροής τις αναλύσεις της Τζούντιθ Μπάτλερ, όπου η έννοια του Φύλου θεωρητικοποιείται ως παραστασιακή επιτέλεση, δηλαδή ως ένα κοινωνικό δράμα που αποκρυσταλλώνεται στο χρόνο, μέσω της επιτελεστικής επανάληψης (performative reiteration) σωματικών πρακτικών. Η πλοκή του έργου ξεδιπλώνεται μέσα από μία σύνθεση κινητικών δράσεων (χορευτικής φύσης αλλά και καθημερινότητας) και λόγου, αναδεικνύοντας την προβληματική και την αδυναμία του βιολογικού Φύλου να υπάρξει αυτόνομα ως έννοια, αλλά ακόμα και ως πράξη-αποτέλεσμα ως ένα βαθμό. Τέσσερις χορευτές και μία κυρίαρχη γυναικεία φιγούρα, η ηθοποιός Ειρήνη Ιγγλέση αναπτύσσουν σωματικές πρακτικές μέσω των οποίων προσδιορίζονται, αναπροσδιορίζονται και ανατρέπονται τα κοινωνικά αλλά και τα βιολογικά τους Φύλα.

Concept / Χορογραφία: Μαρία Γοργία
Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Αποστολάτος
Δραματουργία: Μαρία Γοργία
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κείμενα: Σοφία Τσούρτη
Σκηνικά/ Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Βοηθός χορογράφου: Ρίτα Ζηκίδου
Φωτογραφίες: Αγγελική Σβορώνου

Ερμηνεύει: Ειρήνη Ιγγλέση
Χορεύουν: Σταύρος Αποστολάτος, Λευτέρης Βάβουλας, Ράνια Γλυμίτσα, Κυριάκος Χατζιιωάννου

10-23 Δεκεμβρίου 2009 21:30
Θέατρο Beton 7
Πύδνας 7, Βοτανικός, Αθήνα

Τιμές εισιτηρίων: 18€ και 10€ (φοιτητικό)
Κρατήσεις: 6972290180
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Οι κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητες.

Η ομάδα επιχορηγείται από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ

Stella Zannou - Intensive Contemporary Dance Workshop - advanced level

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές, σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορού, ερασιτέχνες με μεγάλη εμπειρία στο σύγχρονο χορό.

28-30 December 2009
group A: 10:00-12:00
group B: 12:30-14:30

Τιμή σεμιναρίου 40 ευρώ (3 δίωρα μαθήματα).

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε στείλτε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση smackdance@gmail.com έως τις 27 Νοεμβρίου, με τις παρακάτω πληροφορίες:

- όνομα και στοιχεία επικοινωνίας
- επαγγελματικές σπουδές ή εμπειρία στο σύγχρονο χορό
- άν έχετε προτίμηση στην ομάδα Α: 10¨00-12¨00 ή στην ομάδα Β: 12¨30-14¨30 (θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε...)

Μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου θα σας έχει έρθει απάντηση με email σχετικά με τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο.

Ομάδα Χορευτές - Πουλιά

H ομάδα σύγχρονου χορού ΧΟΡΕΥΤΕΣ ευαίσθητη στην σημερινή κοινωνική και πολιτική κατάσταση, δίνουν το δικό τους στίγμα εκεί που οι "φωνές" μπορούν να εκφρασθούν άμεσα και να ακουστούν.
Γνωρίζοντας πια πολύ καλά ότι οι οικονομικές κρίσεις εγκαθιδρύουν ένα σύστημα ηθικού ξεπεσμού και υποβόσκουσας βίας, η ομάδα παίρνει θέση καταδεικνύοντας τα στοιχεία αυτά μέσα στην σημερινή ζωή. Έτσι σε συνεργασία με τον multimedia artist Μάκη Φάρο, δημιουργούν έναν δυναμικό χώρο που μεταμορφώνεται συνεχώς για να γίνει, από αρένα επιβίωσης, σε χώρο διεξαγωγής σύγχρονων "πολύχρωμων " θεαμάτων, και ακόμα σε έρημο / ρημαγμένο χώρο απομεινάρι ενός πολιτισμού που φθίνει, μιας ζωής που προσπερνά χλευάζοντας. Στόχος: η αναζήτηση της αναγέννησης, η αποκατάσταση της αρένας.
" Ένας χώρος που χτίζεται επί σκηνής και αλλάζει ρόλο και υπόσταση όταν video projections προβάλλουν επάνω στα δομικά του στοιχεία.
" Τρεις χορογράφοι (Μαρία Ανθυμίδου, Αλίκη Καζούρη, Μιχάλης Ναλμπάντης) που ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο δουλεύουν πάνω σε αυτούς τους μετασχηματισμούς / όψεις του χώρου.
" 6 χορευτές που ο καθένας με την προσωπικότητα και την καλλιτεχνική του υπόσταση δραματοποιούν και ερμηνεύουν με τον καλύτερο τρόπο όλο αυτό που η νέα παραγωγή περικλείει στο όνομα του έργου "Birds/Πουλιά".

Χορογράφοι: Μιχάλης Ναλμπάντης, Αλίκη Καζούρη, Μαρία Ανθυμίδου
Χορευτές: Ράνια Φόβου, Νατάσα Φραντζή, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Παυλίνα Ανδριοπούλου, Rowan Thorpe, Αντώνης Στρούζας
Μουσική σύνθεση: Στάθης Ιωάννου
Multimedia: Μάκης Φάρος
Κοστούμια: Εύδοκία Βεροπούλου
Φωτισμοί: Ευδοκία Βεροπούλου

19 Νοεμβρίου - 6 Δεκεμβρίου
Ώρα: 21:30
Ίδρυμα Κακογιάννης, Πειραιώς 206

Έναρξη Προπώλησης: 24/10/2009

Πληροφορίες/Εισιτήρια:
210 346 3333

Εισητήρια προπωλούνται και στα ταμεία του "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ"
(Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Σαβ 18:00
Αίθουσα: Θέατρο

7.11.09

Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού με την Ηρώ Αποστολέλλη

Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού για όσους χορεύουν με ζωντανή μουσική, με την Ηρώ Αποστολέλλη.

Κάθε Τετάρτη από 11 Νοεμβρίου έως Δεκεμβρίου, ώρες 19.30 - 21.30
στο dance-up studio
Αθηνάς 18 Μοναστηράκι (6ος όροφος)

Κόστος 100 ευρώ
τηλ. 6973329890, 2109212109