Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

30.6.09

Μαθήματα με τον Ηλία Λαζαρίδη

Ο Ηλίας Λαζαρίδης θα κάνει 3 ακόμα μαθήματα στο DAN.C.CE.
Τετάρτη 1, Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουλίου
11:30 - 13:30

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.

Danc.c.ce

Yelp Dance Company - 'Das (ist) ein..' σαν ένα κομμάτι ζάχαρη μέσα στο νερό


Χορογραφία Μαριέλα Νέστορα
Μουσική ILIOS
Κοστούμια Αντώνης Βολανάκης
Σκηνικά where_house
Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο Αλέξανδρος Μιστριώτης, Λουίζος Ασλανίδης
Ερμηνεύουν Τίμος Ζέχας, Νικολέττα Καρμίρη

Για όσα δεν μπορεί να μιλάει κανείς, για αυτά πρέπει να σωπαίνει
Το μότο και η απώτερη αφορμή για την τελευταία δημιουργία της Μαριέλας Νέστορα ανήκουν στον σπουδαίο Αυστριακό διανοητή Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν. Η χορογράφος και ιδρύτρια της YELP danceco εκφράζει έτσι το ενδιαφέρον τής γενιάς της να ενσωματώσει ο χορός στοιχεία από τα πεδία των επιστημών και της φιλοσοφίας.
Δύο σόλο καταλήγουν σ’ ένα ντουέτο, με τη γλώσσα του σώματος και το σκηνικό περιβάλλον να ανασύρουν στην επιφάνεια διχοτομίες που αφορούν το πέρασμα από το ναρκισσιστικό «εγώ» στην ετερότητα.

1 Ιουλίου, 21:00
Φεστιβάλ Αθηνών (Πειραιώς 260, χώρος Η)

25.6.09

Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Οι σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο θέατρο Ολύμπια το Σάββατο 27 Ιουνίου 2009 και ώρα 20.00
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

danceschool@nationalopera.gr

www.nationalopera.gr

Πρόγραμμα του 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας

Το 7ο Φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία του με το συγκρότημα Scapino Ballet Rotterdam. Πρόκειται για τη μόνιμη ομάδα χορού της πόλης του Rotterdam και από τις σημαντικότερες στην Ολλανδία. Κάθε χρόνο παρουσιάζει 4 παραγωγές με την ευθύνη του Ed Wubbe καλλιτεχνικού διευθυντή της ομάδας. Οι χορογραφίες τους χαρακτηρίζονται από καινοτομία, κάτι που τους έχει διεθνώς καταξιώσει. Οι Scapino ερμηνεύουν: «The Green» και «Nicht zu treffendes streichen» σε χορογραφία Ed Wubbe, «Matter for a poem» σε χορογραφία Georg Reischl και «Der Rest ist Schweigen» σε χορογραφία Marko Geocke (1 & 2 Ιουλίου).

Μετά τη περσινή επιτυχημένη παρουσίαση των βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορογραφίας του Ανόβερου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe θα παρουσιαστούν τα πρώτα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορογραφίας της Στουτγάρδης στις. Το πρόγραμμα των βραβείων της Στουτγάρδης περιλαμβάνει αποκλειστικά δημιουργίες solo. Η ίδια βραδιά θα κλείσει με τη νέα παράσταση «Duetti» του Χάρη Μανταφούνη και της «Ομάδας Σύγχρονου Χορού» του. Πρόκειται για μία έρευνα πάνω σε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης ενός ντουέτου και πηγή έμπνευσης τη μουσική (4 Ιουλίου).

Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe της Αθήνας
Η ομάδα του Rasta Thomas είναι μία ομάδα «υψηλής ενέργειας» από τις Η.Π.Α., που παρουσιάζει πάντα ένα απαράμιλλο θέαμα συνδυάζοντας την άρτια κλασσική τεχνική, τον δυναμισμό του σύγχρονου χορού, με τον απογειωτικό χαρακτήρα του μιούζικαλ. Ο Rasta Thomas και οι Bad Boys of Dance έχουν καταφέρει να έλκουν στις παραστάσεις τους κοινό από όλες τις ηλικίες, εφήβους έως και τους γηραιότερους. Είναι χαρακτηριστική η κριτική που γράφτηκε γι’αυτούς στην «Entertainment Tonight»: Τι θα προέκυπτε εάν διάλεγε κανείς τα καλύτερα στοιχεία του Baryshnikov, του Bruce Lee και του Michael Jackson. Σίγουρα ο Rasta Thomas! (6 & 7 Ιουλίου).
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα

Όπως κάθε χρόνο, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας, φιλοξενεί και δουλειές νέων Ελλήνων χορογράφων. Τελειόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, παρουσιάζουν τις εργασίες τους στο πρώτο μέρος της βραδιάς, αλλά και μία ολοκληρωμένη παράσταση από την Hellenic Dance Company που γεννήθηκε στους κόλπους της Κ.Σ.Ο.Τ. το 2002, στο δεύτερο μέρος. (9 Ιουλίου).

Η διάσημη ανά τον κόσμο γαλλική ομάδα χορού hip-hop Compagnie Kafig, με τις 1000 και πλέον παραστάσεις στο ενεργητικό της, παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό τη νέα παραγωγή της Tricote (Knit One, Purl One).Πρόκειται για τη νέα δημιουργία του Mourad Merzouki χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή της Kafig, που κινείται πάνω σ’ένα περίεργο άξονα. Αναδεικνύει την πραγματοποίηση μιας παράστασης, ξεκινώντας πίσω από την αυλαία, από το αθέατο, την επιλογή της μουσικής και των χορευτών, το πώς «απαντά» ο χορογράφος στις «ερωτήσεις» των θεατών. Οι Kafig έχουν χειροκροτηθεί από 700.000 θεατές σε 250 πόλεις, 40 χωρών (11 & 12 Ιουλίου)!
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας

Το κυρίως πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αθήνας θα κλείσει ο περίφημος Wim Vandekeybus με την ομάδα του Ultima Vez. Ο σπουδαίος Βέλγος χορογράφος θα παρουσιάσει στις 14 & 15 Ιουλίου σε πανελλήνια πρώτη το έργο του nieuwZwart, όπου χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά το video/film. Με τους performers και τον ροκ μουσικό Mauro Pawlowski, που συνέθεσε πρωτότυπη μουσική ειδικά για την παράσταση, εξερευνεί το αίσθημα εκείνο που μέσω του χορού οδηγεί το κοινό σ’έναν κόσμο άγριας και αδάμαστης ενέργειας. Ο Wim Vandekeybus εκτός από τη παρουσίαση του nieuwZwart θα διδάξει και σε σεμινάρια χορού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.
Όμως στο Φεστιβάλ συμμετέχει και το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κων/νου Ρήγου, παρουσιάζοντας τη νέα του παραγωγή με τίτλο “The son”. Πρόκειται για μια performance με τρεις ερμηνευτές σε χορογραφία Παναγιώτη Κοντονή. (1-15 Ιουλίου, ώρα 21.30 Αίθουσα «Αποθήκη»).

1-15 Ιουλίου 2009, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€(φοιτ.)
Προπώληση Εισιτηρίων από 15/6:
Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων,
τηλ.: 210 3612920, 10.00π.μ. -2.00μ.μ.
«Τεχνόπολις» τηλ.: 210 3235353 6.00μ.μ.-9.00μ.μ.
www.cityofathens.gr

19.6.09

Σεμινάριο Carlotta Ikeda - Σοφία Μιχοπούλου

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς και τραγουδιστές. Οι κρατήσεις θέσεων έχουν ξεκινήσει. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 15.

www.agiospavloshotel.gr / Όλια Λυδάκη
τηλ. 6972 20 57 75
o_lydaki@yahoo.com

15.6.09

Lumi Dance Company - Feral

Feral003822.jpg


η LUMI DANCE COMPANY παρουσιάζει το έργο:

Feral

Concept, Installation, Μουσική: Lucas Tsolakian
Χορογραφία: Μυρτώ Γράψα
Κοστούμια: Μαρία Νικολοπούλου Αποστόλου
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος

Ερμηνεύουν:
Iωάννα Αποστόλου
Μυρτώ Γράψα
Tadeu Liesenfeld
Κατερίνα Λιόντου
Μαρία Φουντούλη

Φωτογραφίες:
Βαγγέλης Σουλτάτος
Βασίλης Μιχαήλ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Lucas Tsolakian

14 - 17 Ιουνίου 2009 θέατρο Κ. Βασιλάκου
(14, 16 22:00 / 15, 17 20:30)
Πλαταιών & Προφ. Δανιήλ 3, Κεραμεικός
τηλ. 2103467735 / 6946957909

Η ομάδα

H Lumi Dance Company ιδρύθηκε το 2008 από τον Λουκά Τσολακιάν. Σκοπός της ομάδας είναι να συνδυάσει τη μουσική και τα installation με το χορό, ώστε να αποτελέσουν μέρος ενός ευρύτερου καλλιτεχνικού πλαισίου, εστιάζοντας περισσότερο στο κίνητρο της δοκιμής και εξερευνώντας τα ερωτήματα που γενούν ένα καλλιτεχνικό γεγονός.

Το έργο

Βασισμένο στο αλληγορικό μυθιστόρημα / φιλοσοφικό διήγημα του Ibn Tufail "Hayy Ebn Yoqdhan", το Feral συνδυάζει διαδραστική εγκατάσταση απο τον Λουκά Τσολακιάν και χορογραφία απο την Μυρτώ Γράψα, φέροντας επι σκηνής μια απο τις πλέον διαβασμένες ιστορίες. Το έργο "Hayy Ebn Yoqdhan" γνωστό επίσης και ως "Philosophus Autodidactus" ή "The Improvement of Human Reason" πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με τα δίπολα ζωή-απώλεια, πνέυμα-σώμα, μονάδα-σύνολο, γνώση-εμπειρία, μνήμη-προσμονή, σύνδεση- αποσύνδεση.


η Ομάδα Μαγνήτης παρουσιάζει τη Lumi Dance Company στο πλαίσιο του
8ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

www.lumi.gr
info@lumi.gr

studio Έλξις - καλοκαιρινά μαθήματα

Το studio Έλξις διοργανώνει καλοκαιρινά μαθήματα σύγχρονου χορού για χορευτές, σπουδαστές, ηθοποιούς και λάτρεις του χορού.

Οι ημερομηνίες θα είναι οι εξής:

24-25-26-30 Ιουνίου
1-2-7-8-9 Ιουλίου

Ώρα: 11.00-12.30 π.μ.
Διδάσκει: Πωλίνα Κρεμαστά
Κόστος: 8 euro το μάθημα

studio Έλξις Pilates - Σχολή Χορού
Μιχαλακοπούλου 87 Ιλίσια, Αθήνα
τηλ. 211 7059225

Χοροθέατρο ΑRΤ - Woman without men

11219-245.jpg


Το Χοροθέατρο ΑRΤ της Αρτέμιδος Ιγνατίου παρουσιάζει το έργο «Woman without men».Στο Θέατρο Βασιλάκου (Προφήτη Δανιήλ 3 και Πλαταιών,Κεραμικός,τηλ. 210 3467735) στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων 2009 στις 20 και 22 Ιουνίου στις 10 μ.μ. και στις 21 και 23 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ.

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το έργο της Shirin Neshat "Women without men" το οποίο εκτέθηκε την ΄Ανοιξη του 2009 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Η χορογραφία είναι μια κινησιολογική ανάγνωση και προβολή της ζωής και της δράσης της σύγχρονης γυναίκας.
Ο βασικός άξονας του έργου είναι η παρουσία ή η απουσία του άνδρα στη ζωή της γυναίκας και πως αυτό διαμορφώνει την ταυτότητά της ως μονάδας αλλά και ως μέρους του κόσμου.
Διάρκεια : 50΄

Χορογραφία-Σκηνοθεσία:΄Αρτεμις Ιγνατίου
Κοστούμια: Δημήτρης Ζαφειρίου
Μουσική Σύνθεση: Στέφανος Κωνσταντινίδης, dsp Lab, Σταύρος Γιαννουλάδης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Χορογράφου: Λούλα Δασκάλου

Performers: ΄Ιριδα Κυριακοπούλου
Σταύρος Γιαννουλάδης
Γιώργος Κισσανδράκης
Γιώργος Κοντός
Χάρης Τζωρτζάκης
Παναγιώτης Τοψίδης

Τιμή εισιτηρίου : 12, φοιτητικό 8.
Κρατήσεις στο τηλ. 6944 60 22 71

Χορηγός : Φυσικό Μεταλλικό Νερό Αύρα

12.6.09

Hellenic Dance Company - Ακρόαση

Η Hellenic Dance Company πραγματοποιεί ακρόαση την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 11:00 πμ, για την νέα της παραγωγή με τον Richard Alston. Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής το Δεκέμβριο του 2009.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και χορεύτριες.

Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης
Ομήρου 55, Κολωνάκι
τηλ: 2103612263

sdsc@otenet.gr, vickykol@gmail.com

4.6.09

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας

Την 1η μέρα του Ιουλίου, το 7ο Φεστιβάλ ανοίγει με το συγκρότημα Scapino Ballet Rotterdam. Πρόκειται για τη μόνιμη ομάδα χορού της πόλης του Rotterdam και από τις σημαντικότερες στην Ολλανδία.
Κάθε χρόνο παρουσιάζει 4 παραγωγές με την ευθύνη του Ed Wubbe Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ομάδας. Οι χορογραφίες τους χαρακτηρίζονται από καινοτομία, κάτι που τους έχει διεθνώς καταξιώσει. «The Green» και «Nicht zu treffendes streichen» σε χορογραφία Ed Wubbe, «Matter for a poem» σε χορογραφία Georg Reischl και «Der Rest ist Schweigen» σε χορογραφία Marko Geocke, θα δούμε από τους Scapino 1-2 Ιουλίου.

Μετά τη περσινή επιτυχημένη παρουσίαση των βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορογραφίας του Ανόβερο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe θα παρουσιαστούν τα πρώτα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορογραφίας της Στουτγάρδης στις 4 Ιουλίου. Το πρόγραμμα των βραβείων της Στουτγάρδης περιλαμβάνει αποκλειστικά δημιουργίες solo.

Η ίδια βραδιά θα κλείσει με τη νέα παράσταση «Duetti» του Χάρη Μανταφούνη και της «Ομάδας Σύγχρονου Χορού» του. Πρόκειται για μία έρευνα πάνω σε διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης ενός ντουέτου και πηγή έμπνευσης τη μουσική.
Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe της Αθήνας
Η ομάδα του Rasta Thomas είναι μία ομάδα «υψηλής ενέργειας» από τις Η.Π.Α., που παρουσιάζει πάντα ένα απαράμιλλο θέαμα συνδυάζοντας την άρτια κλασσική τεχνική, τον δυναμισμό του σύγχρονου χορού, με τον απογειωτικό χαρακτήρα του μιούζικαλ. Ο Rasta Thomas και οι Bad Boys of Dance έχουν καταφέρει να έλκουν στις παραστάσεις τους κοινό από όλες τις ηλικίες, εφήβους έως και τους γηραιότερους. Είναι χαρακτηριστική η κριτική που γράφτηκε γι’αυτούς στην «Entertainment Tonight»: Τι θα προέκυπτε εάν διάλεγε κανείς τα καλύτερα στοιχεία του Baryshnikov, του Bruce Lee και του Michael Jackson; Σίγουρα ο Rasta Thomas!

Στις 6 και 7 Ιουλίου.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα
Όμως φέτος, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας, φιλοξενεί και δουλειές νέων Ελλήνων Χορογράφων. Στις 9 Ιουλίου, στο Γκάζι, τελειόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, παρουσιάζουν τις εργασίες τους στο πρώτο μέρος της βραδιάς, αλλά και μία ολοκληρωμένη παράσταση από την Hellenic Dance Company που γεννήθηκε στους κόλπους της Κ.Σ.Ο.Τ. το 2002 στο δεύτερο μέρος.
Η διάσημη ανά τον κόσμο Γαλλική ομάδα χορού hip-hop Compagnie Käfig, με τις 1000 και πλέον παραστάσεις στο ενεργητικό της, παρουσιάζει στο Αθηναϊκό κοινό στις 11 και 12 Ιουλίου τη νέα παραγωγή της Tricoté (Knit One, Purl One).

Πρόκειται για τη νέα δημιουργία του Mourad Merzouki χορογράφου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Käfig, που κινείται πάνω σ’ένα περίεργο άξονα. Δείχνει πώς συναρμολογείται μία παράσταση, ξεκινώντας πίσω από την αυλαία, από το αθέατο, πώς διαλέγεις μουσική και χορευτές, πώς «απαντάς» στις «ερωτήσεις» των θεατών. Οι Käfig έχουν χειροκροτηθεί από 700.000 θεατές σε 250 πόλεις από 40 χώρες!
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας
Το κυρίως πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αθήνας θα κλείσει ο περίφημος Wim Vandekeybus με την ομάδα του Ultima Vez. Ο σπουδαίος Βέλγος χορογράφος θα παρουσιάσει σε πανελλήνια πρώτη το έργο του nieuwZwart, στις 14 και 15 Ιουλίου. Στη καινούργια αυτή δημιουργία ο Vandekeybus χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά το video/film. Με τους performers και τον ροκ μουσικό Mauro Pawlowski, που συνέθεσε πρωτότυπη μουσική ειδικά για την παράσταση, εξερευνεί το αίσθημα εκείνο που μέσω του χορού οδηγεί το κοινό σ’έναν κόσμο άγριας και αδάμαστης ενέργειας. Ο Wim Vandekeybus εκτός από τη παρουσίαση του nieuwZwart θα διδάξει και σε σεμινάρια χορού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.
Όμως στο Φεστιβάλ, δεν θα είναι μόνο οι Scapino Ballet Rotterdam, οι βραβευθέντες στη Στουτγάρδη, ο Χάρης Μανταφούνης, ο Rasta Thomas, οι τελειόφοιτοι της Κρατικής Σχολής, οι Käfig, ο Wim Vandekeybus?
Το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κων/νου Ρήγου, θα παρουσιάσει στην αίθουσα Δ9 της «Τεχνόπολις» τη νέα του παραγωγή με τίτλο ?The son?. Πρόκειται για μια performance με τρεις ερμηνευτές σε χορογραφία Παναγιώτη Κοντονή.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αθήνας το κοινό ακόμη θα μπορεί:
- να επισκέπτεται τη μεγάλη επετειακή έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe και τίτλο «30 χρόνια Σύγχρονος Γερμανικός χορός»,
- να παρακολουθεί ταινίες χορού σε εξωτερικό χώρο της «Τεχνόπολις»
- τέλος οι επαγγελματίες του χορού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν master classes, όπου θα διδάξουν ο Wim Vandekeybus/ Ultima Vez και μέλη της ομάδας Käfig.
Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες, θα αφήσει «άρωμα Χορού» στη καλοκαιρινή πρωτεύουσα.

1-15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων
(Πειραιώς 100 Γκάζι)
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€(φοιτ.)
Προπώληση Εισιτηρίων από 15/6:
Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων,
τηλ.: 210 3612920, 10.00π.μ. -2.00μ.μ.
«Τεχνόπολις»
τηλ.: 210 3235353 6.00μ.μ.-9.00μ.μ.

Καλλιτεχνική Ομάδα Αλλαχού

Η καλλιτεχνική ομάδα Αλλαχού, στα πλαίσια του 8ου φεστιβάλ χορού, του σωματείου Ελλήνων χορογράφων και του Athens Fringe Festival, παρουσιάζει το χορό- θεατρικό έργο «Σκιές»

Σκιά είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας, άλλοτε μικρό, ασήμαντο και άλλοτε μεγάλο και τρομακτικό..
Σκιά είναι το αντίο..
Σκιά είναι ο άνθρωπος που περιτριγυρίζει στο μυαλό και στοιχειώνει τη σκέψη μας..
Σκιά είμαι εγώ..
Σκιά είναι ό, τι αφήνεις να σε αφήσει..
Σκιά είναι οι εμμονές και οι φόβοι μας..
Σκιά είναι..

~Διάρκεια, περίπου 30 λεπτά~

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

8ο Φεστιβάλ χορογράφων
Στο θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009, ώρα 22:00 μμ
Σάββατο 6 Ιουνίου 2009, ώρα 20:30 μμ

Athens fringe festival
Θέατρο Δίπυλον
15 Ιουνίου 2009 ώρα 22:00 μμ
και 20 Ιουνίου 2009 ώρα 19:00 μμ

Pocket theater
Στο Art House
9 Ιουνίου 2009, ώρα 21:35 μμ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία- επιμέλεια: Παναγιωτοπούλου Μέτη
Πρωτότυπα κείμενα: Γεωργουλής Παναγιώτης, Παναγιωτοπούλου Μέτη
Χορογραφίες: Παπαγιαννούλη Ιωάννα, Πισιμίση Φαίδρα, Ζαμπέλη Νεφέλη, Παναγιωτοπούλου Μέτη, Πισιμίση Ντανιέλα.
Ερμηνεύουν: Γεωργουλής Παναγιώτης, Παλάσκα Άρτεμις, Πισιμίση Φαίδρα, Ζαμπέλη Νεφέλη, Παναγιωτοπούλου Μέτη, Πισιμίση Ντανιέλα, Ζαμπέλη Νάνσυ.
Κουστούμια: Παπαγιαννούλη Ιωάννα
Trailer- video: Ταραζή Ναυσικά
Φωτογραφίες: Παπαλάμπρος Άθως
Σχεδιασμός αφίσας: Παναγιώτης Δαναλάτος

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αλλαχού

τηλ: 6946905263
allahougroup@hotmail.com

3.6.09

Εθνική Λυρική Σκηνή - Ακρόαση για σπουδαστές

Ακρόαση για σπουδαστές στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009 στις 11.00
Πειραιώς 199 & Αλκμήνης 68 - Αθήνα
τηλ 2103426355

Για περισσότερες πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων:
www.nationalopera.gr
danceschool@nationalopera.gr

Βραδιά σύγχρονου ελληνικού χορού με Yelp και Pelma

Yelp
Για όσα δεν μπορεί να μιλάει κανείς, για αυτά πρέπει να σωπαίνει": Το μότο και η απώτερη αφορμή για την τελευταία δημιουργία της Μαριέλας Νέστορα ανήκουν στον σπουδαίο Αυστριακό διανοητή Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν. Η χορογράφος και ιδρύτρια της YELP danceco εκφράζει έτσι το ενδιαφέρον τής γενιάς της να ενσωματώσει ο χορός στοιχεία από τα πεδία των επιστημών και της φιλοσοφίας.

Δύο σόλο καταλήγουν σ’ ένα ντουέτο, με τη γλώσσα του σώματος και το σκηνικό περιβάλλον να ανασύρουν στην επιφάνεια διχοτομίες που αφορούν το πέρασμα από το ναρκισσιστικό «εγώ» στην ετερότητα.

Ομάδα χορού YELP danceco
DAS (IST) EIN? σαν ένα κομμάτι ζάχαρη μέσα στο νερό
Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Μουσική: ILIOS
Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης
Σκηνικά: where_house
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: Αλέξανδρος Μιστριώτης, Λουίζος Ασλανίδης
Ερμηνεύουν: Τίμος Ζέχας, Σάνια Στριμπάκου

Pelma
Η Λία Χαράκη με την ομάδα της pelma έχει σημαδέψει την τελευταία δεκαετία τις εξελίξεις του σύγχρονου χορού στην Κύπρο. Ριζοσπαστική και τολμηρή περφόρμερ και χορογράφος, παραμένει ανοιχτή στους πειραματισμούς και τις καλλιτεχνικές ανταλλαγές διατηρώντας ωστόσο ανέπαφη τη «σωματικότητα» στο χορό της.
Η αμεσότητα και η κινητοποίηση των αισθήσεων διατρέχουν και την καινούργια δημιουργία της Party animals. Όλα κινούνται στα μονοπάτια της ποπ, με τους στίχους και τους ήχους της μουσικής να μάς κατοικούν και να μάς στοιχειώνουν.

Party animals
Σύλληψη - Χορογραφία - Σκηνοθεσία: Λία Χαράκη
Δημιουργία - Ερμηνεία: Αριάννα Μαρκουλίδου, Λία Χαράκη, Αλέξανδρος Μιχαήλ
Εικαστική επιμέλεια: Πόλυς Πεσλίκας
Φωνητική διδασκαλία: Cathryn Robson
Ήχος: Γιάννος Ιωνάς
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών
Συμπαραγωγή: Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού

Βραδιά σύγχρονου ελληνικού χορού
Ομάδες: Yelp / Pelma
Πειραιώς 260, Χώρος Η
1 Ιουλίου 2009, 21:00
Εισιτήρια: €30, €20 (Μειωμένο), €15 (Φοιτητικό κ.α.)
Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 10 Ιουνίου.