Παραστάσεις, ακροάσεις, σεμινάρια, μαθήματα και νέα για το χορό στην Ελλάδα.

20.2.09

Εντατικά Σεμιναρία με τον Frey Faust

Ο Frey Faust επηρεαστεί έντονα από τις αρχές του contact improvisation τις οποίες διδάχτηκε από τη Nita Little, μία από τους θεμελιωτές τις τεχνικής αυτής. Επίσης, η Janet Panetta έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στην πορεία του ως χορευτής και ως δάσκαλος.

Έχει ασχοληθεί με την παντομίμα, το aikido, την capoeira, τον αφρικανικό χορό, τα κρουστά, το μπαλέτο και με διάφορα στυλ σύγχρονου και μοντέρνου χορού. Ξεκίνησε να δίνει παραστάσεις με τον οικογενειακό του θίασο στην ηλικία των οκτώ. Έχει συνεργαστεί με τους: Merce Cunningham, David Parson, Randy Warshaw, Ohad Naharin, Danny Ezralow, Meredith Monk, Donald Byrd και Stephen Petronio. Δημιουργεί τις δικές του χορογραφίες από τις αρχές του 80’ και έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη.

Είναι ο εμπνευστής του συστήματος ανάλυσης κίνησης Axis Syllabus - Universal Motor Principles και ο συγγραφέας του σχετικού βιβλίου.
Το Axis Syllabus απευθύνεται στο χώρο των παραστατικών τεχνών. Είναι μια μικρή συνεισφορά στην κατανόηση των τρόπων με τους οποίους μπορούμε να κινούμαστε με ασφάλεια και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.

1ος Κύκλος
27 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου

Βασικές αρχές τις μεθόδου του Axis Syllabus
Τεχνικές κίνησης στο πάτωμα και σε όρθια θέση

Παρασκευή: 14:00 - 17:00
Σάββατο: 12:00 - 16:00
Κυριακή: 12:00 - 16:00
Δευτέρα: 14:00 - 17:00

2ος Κύκλος
6 Μαρτίου - 9 Μαρτίου

Εφαρμοσμένη ανατομία
Τεχνικές Partnering

Παρασκευή: 14:00 - 17:00
Σάββατο: 12:00 - 16:00
Κυριακή: 12:00 - 16:00
Δευτέρα: 14:00 - 17:00

Τιμή για τον 1ο Κύκλο: 115 €
Τιμή και για 1ο και 2ο Κύκλο: 190 €

Επισκεφτήτε το www.axissyllabus.com για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο.

via www.dancce.gr

17.2.09

Σεμινάριο Αφρικάνικου Χορού με την Norma Claire

Από το 1976 μέχρι το 1991, η Norma Claire χορεύει στα μπαλέτα των Αντιλλών, στα αφρικάνικα μπαλέτα, καθώς επίσης και σαν σολίστ του Εθνικού Μπαλέτου της Σενεγάλης. Συνεργάζεται επίσης με τους Cisse και Elsa Wolliaston.
Από το 1992 αρχίζει να χορογραφεί.
Διδάσκει σ’όλη την Ευρώπη και στην Αφρική (σε συνεργασία με τα Εθνικά Μπαλέτα του Μαλί, της Σενεγάλης, της Γκινέας).
Διευθύνει την επαγγελματική εκπαίδευση για τον μοντέρνο αφρικάνικο χορό.

Η Norma Claire καταπιάνεται με το να διδάξει μια πολύ σαφή τεχνική των χορών της δυτικής Αφρικής που προτείνει, ως προς την ανάπτυξη της σωματικής μνήμης, την αντίληψη του ρυθμού και της μελωδίας, την ένωση ανάμεσα στον χορό και την μουσική καθώς επίσης και την προσωπική έκφραση των συμμετεχόντων.
Το ζέσταμα επιτρέπει τη συνειδητοποίηση της κατασκευής του σώματος – του σκελετού, των μυών…- και της βαθιάς αναπνοής, την ανακάλυψη της ελευθερίας των αρθρώσεων, την ανεξαρτησία του κάθε μέρους του σώματος.
Η έμφαση δίνεται επίσης στην σημαντικότητα της σχέσης με το έδαφος, τη γη, (χαλάρωση μέσα στις αρθρώσεις του αστραγάλου, του γόνατου, του γοφού), και ειδικότερα στην σπονδυλική στήλη και στο στέρνο.

Το σεμινάριο του αφρικάνικου χορού συνοδεύεται από τον Maré Sanogo.

14 και 15 Μαρτίου 2009
Σάββατο & Κυριακή 11:00-14:00

Τιμή σεμιναρίου: 120 €

Σχολή Αφρικάνικου Χορού & Τεχνών,
Studio Seli Kanou, Αχιλλέως 53,
metro Μεταξουργείο,

τηλ 210 524 7070, 6932130805
www.selikanou.com

13.2.09

Ψυχόσωμα

Δημιουργική Θεραπεία μέσα από το σώμα - Χοροθεραπεία
Chakra Dance - Χορός των Τσάκρας
Σας προσκαλώ στην μοναδική εμπειρία του Χορού των Τσάκρας, ένα φυσικό τρόπο να επανασυνδεθείτε δημιουργικά με το σώμα σας και να βιώσετε την φυσική σοφία, θεραπεία και ζωτικότητα του σώματος σε κίνηση.

Μέσα από εναλλασόμενο χορό και διαλογισμό σε κάθε ένα από τα 7 ενεργειακά κέντρα του σώματος (chakras), με δυνατές μουσικές επιλογές, θα αισθανθείτε να αφυπνίζεται και να αναδύεται εσωτερική δύναμη και ηρεμία, καθώς και το αστείρευτο δυναμικό σας για αυτογνωσία και δημιουργικότητα.

Η μηνιαία ανοιχτή ομάδα απευθύνεται μόνο σε γυναίκες και ημερομηνίες ανακοινώνονται συνήθως 10-15 ημέρες πρίν.

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος γι' αυτό θα πρέπει να κλείσετε θέση εγκαίρως τηλεφωνικώς το συντομότερο δυνατό.

Η ομάδα παρέχει ένα ασφαλές δημιουργικό πλαίσιο για προσωπική εξερεύνηση και ανάπτυξη για όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, εμπειρίας χορού ή σωματικής κατάστασης, χωρίς να αποτελεί ομάδα θεραπείας.

Σάββατο 21/02/09
18.30 - 20.30

Μακρυνίτσας 4-6,
Αμπελόκηποι,
Αθήνα 11522

τηλ: 210 6454388

psychosoma-dance@hotmail.com

www.psychosoma.gr

9.2.09

Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της «Ζιζέλ» από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Στην αναβολή της παράστασης Ζιζέλ (7, 8 και 10 Φεβρουαρίου) προχώρησε η Εθνική Λυρική Σκηνή εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάληψης του θεάτρου «Ολύμπια.
Η νέα ημερομηνία της πρεμιέρας θα ανακοινωθεί.

Όσοι έχουν προμηθευτεί τα εισιτήριά τους για τις παραπάνω ημερομηνίες, μπορούν να επικοινωνούν με το ταμείο της ΕΛΣ στο Θέατρο Ακροπόλ στα τηλέφωνα 210 3643700 και 210 3608666 για μετατροπή της ημερομηνίας του εισιτηρίου ή την εξαργύρωσή του.

Η κατάληψη ξεκίνησε στις 30 Ιανουαρίου από ομάδα νεαρών που υπογράφει ως Εξεγερμένη Λαϊκή Σκηνή.

Η κατάληψη πραγματοποιείται σε ενδειξη συμπαράστασης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και στους συλληφθέντες κατά τα επεισόδια του Δεκεμβρίου.

via Newsroom ΔΟΛ

5.2.09

Ανακοίνωση της Εθνικής Λυρικής για την κατάληψη του «Ολύμπια»

Από τη Διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκδόθηκε σήμερα η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Ε.Λ.Σ, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη από 30/1/09 κατάληψη του Θεάτρου ΟΛΥΜΠΙΑ, από στοιχεία ξένα προς την Ε.Λ.Σ.

Οι αποκαλούμενοι 'Ελεύθεροι Καλλιτέχνες' ανεύθυνα και ανώνυμα, καταπατούν την ελευθερία Καλλιτεχνικού και Διοικητικού Προσωπικού της Ε.Λ.Σ, στην εργασία και στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Η επιλογή της υπομονής, αναμονής και ανοχής, έγινε μέχρι στιγμής με γνώμονα την αποφυγή εντάσεως και προστασίας της ακεραιότητας του χώρου, και λόγω της παρουσίας μεταξύ των καταληψιών, κάποιων καλλιτεχνών, που δεν ανήκουν στο δυναμικό της Ε.Λ.Σ.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι παρακολουθούν στενά την κατάσταση και ζητούν την κατανόηση του κοινού για οποιαδήποτε αρνητική συνέπεια προκύπτει στην εκπλήρωση του προγράμματος της Ε.Λ.Σ, καθώς επίσης και στην έλλειψη δυνατότητας τηλεφωνικής επικοινωνίας με το χώρο του θεάτρου.»

via kathimerini.gr

4.2.09

ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ

From Dance-GR


via ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΏΝ ΧΟΡΟΎ

εξωστρεφεια και συμμετοχη

Έγινε η 2η γενικη συνελευση στην εξεγερμενη λυρικη σκηνη και η παρουσια τελικα του κοσμου ηταν κατι παραπανω απο ενθαρρυντικη. Η προσπαθεια ανευρεσης χωρου, που θα εξυπηρετει την κοινοτητα που δημιουργειτε και που ισως να μην ειναι τοσο πολυμορφικη οσο της ε.ξεγερμενης λ.υρικης ( αυτο δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο), συνεχιζεται παρα τις ωρες που περναμε στη λυρικη. Ευχομαστε η ενεργητικοτητα και η αποφασιστικοτητα μας να πολλαπλασιαζονται...

via Ά- ΓΝΩΣΤΟΊ ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΕΣ